Bizonyára nem csak nekem nagy kedvenc az 1987-es klasszikus Eastwick-i boszorkányok. Fantasztikus a színészgárda és még annál is fantasztikusabb sztori három nőről, akik egyszer csak rádöbbenek: jé, boszorkányok vagyunk! Nagyon szórakoztató és valahol tanulságos film is, hogy a képességekkel, óvatosan kell bánni!

Ha véletlenül nem láttad, akkor gyorsan pótold! Szinte garantáltan tetszeni fog, ha bírod a boszorkányok, a mágia világát vígjátékba csomagolva.

A sztori

A film John Updike azonos című regénye alapján készül. Teljesen eltérő. Csak körvonalaiban hasonlít. A könyv talán picit komolyabb, rágósabb, a film valamivel szórakoztatóbbra sikerült, de érdemes mindkettővel közelebb is megismerkedni.

A történet New England városában játszódik. Itt él a három barátnő, a fekete hajú, özvegy szobrásznő, Alexandra (Cher), a vörös hajú csellótanárnő, Jane (Susan Sarandon) és a szőke hajú, extra termékeny újságírónő, Sukie (Michelle Pfeiffer). Csajos összejöveteleiken – mondhatni boszorkányszombatjaikon –  rádöbbennek, hogy különleges képességekkel bírnak. Minden úgy lesz, ahogy akarják. A kívánságaik valóra válnak, legyen az átok vagy áldás.

pome-mag.com

Mindjárt meg is idéznek egy „tökéletes” férfit. Daryl Van Horne-t (Jack Nicholson), aki nem más, mint maga az Ördög… akinek segítségével felfedezik és kihasználják hatalmukat, és kitanulják a mágia csínját-bínját.

A helyzetet tovább bonyolítani egy keresztény nő, aki pedig felismeri a boszorkányokat…

Aztán egy idő után már terhes lesz az Ördög jelenléte, ahogy arra is ráeszmélnek, hogy a képességeiknek van egy árnyoldala is…

Mit tanulhatunk Az Eastwick-i boszorkányokból?

Akár boszorkány vagy, akár nem, kétszer is gondold meg, mit kívánsz!

Van, hogy néha kívánságaink, vágyaink nem pont olyan formát öltenek, mint szeretnénk, de attól még ugyanaz, amit óhajtottuk és pont arra lehet szükségünk.

decider.com

Minden okkal történik az életünkben, még ha nehéz, durva leckék árán is kell valamit megtanulnunk.

Sose használd felelőtlenül a képességeidet és a mágiát! Az, hogy ki és mennyire használnia a saját érdekeit támogatva, az már mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, de lehetőleg ne okozzunk kárt vele másoknak.

Hasonlósági mágia: A boszorkány vagy mágus egy adott cselekvést hajt végre, és a belevitt energiának, erőnek köszönhetően az történik egy éles, megteremtett szituációban. Ennek gyakran egy személy áll a középpontjában. Vagyis, amit az illető képmásával (vagy annak kijelölt tárgyával), esetleg testrészével tesz, az történik az illetővel vagy annak testrészével is.

zimbio.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Mi a különbség boszorkány és wicca között?

Leadkép: ifccenter.com