Ha szívesen mozogsz a spiritualitás, a vonzás törvénye és az agykontroll világában, akkor neked is ismerős lehet José Silva neve. Ha most nemlegesen rázod a fejed a laptopod előtt, mert még csak a napokban csöppentél bele a magasabb rendű erők világába, akkor sincs probléma. Ez a cikk neked is szól!

José Silva volt az, aki kitalálta az agykontroll módszert. A II. világháború idején, 1944-ben kezdte meg parapszichológiai kutatásait, ráadásul a saját gyermekein. A cél az volt, hogy az intelligencia hányadosukat növelje, ezáltal jobb eredményeket érjenek el az iskolában. Micsoda szülő!

Végül 28 évi kutatómunka, kísérletezés, fáradtságos időtöltés után megszületett az a módszer, amit a mai napig használnak. Az agykontroll lehetővé teszi a változást, a szebb jövő reményét és a benned rejlő erő kibontakoztatását. Egy olyan életet élsz, ami tele van varázslattal és boldogsággal. Csak te még nem látod. Ha mégis, akkor szerencsés vagy, és sose add fel ezt a képességed.

(tenor.com)

A Silva-módszer nem egyszerűen arra tanít meg, hogyan fordítsd az agykontrollt a saját életed szolgálatába, hanem megmutatja azt is, hogyan aknázd ki az agyad használaton kívüli területeit. Biztosan te is jártál már úgy, hogy elhagytál valamit, és fogalmad sem volt róla, mitévő legyél. Érdekes, hogy a Silva-módszer erre is tudja a megoldást. Az agyad mindig résen van! Ezt sose feledd! Csupán elő kell hozni azokat az információkat és emlékképeket, amelyekre szükséged van.

– Mégis hogyan? – kérdezhetnéd.

– Meditációval – érkezik a válasz.

Meditáció segítségével „képes leszel felszabadítani képzelőerődet a problémák megoldására.” (Silva, 1977). Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, mennyi pozitív hatása van a meditációnak. Silva azt is megmutatja, hogyan barangoljunk a mélység szintjén, a bensőséges tudatállapotban.

Mi a cél? Meditáció és több heti gyakorlás segítségével eljutni az alfa szintre. Mi lesz az eredmény? Képesek leszünk irányítani az agyunkat, ami hihetetlen dolgokra képes.

Említettem, hogy az agy mindig résen van. Silva memória-technikáival még az emlékezőképességünk is javulhat. Nem lesz többé szükségünk jegyzetekre vagy határidőnaplóra, mert minden egy helyen lesz: a fejünkben. Pontosabban most is ott van minden egy rakáson, csak még nem tudjuk, hogyan lehetne előhívni.

Mire jó még az agykontroll?

A régi szokások levetkőzésére, újak felvételére, a pozitív gondolkodásra programozásra, az önbecsülés fejlesztésére és gyakorlatilag mindenre!

Silva-módszere, a meditáció és a technikák túlságosan sokrétűek ahhoz, hogy egyetlen cikkben össze lehessen foglalni. Azonban remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésedet. Ha így van, akkor ne habozz, ne halogass, ismerkedj meg a meditációval és az agykontroll világával. José Silva módszere, illetve a könyv, amiben megfogalmazta még mindig kapható. A sorok között pedig nem csupán a megoldást találod meg, hanem önmagadat és az életed értelmét is. Mert az agykontroll az életünk megváltoztatásának döbbenetes módja.

(goodreads.com)

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Írta: Ludányi Bettina

Leadkép: topiateaddictionsupport.com