Imádjuk a jövőnket fürkészni, nem igaz? Kevés az olyan ember, aki ne lenne kíváncsi arra, mi lesz vele holnap, jövőre vagy 5 év múlva. Mi várható a szerelmi életében, mikor és mennyi pénze, hány gyereke lesz. De vajon kihez ajánlatos menni a válaszokért? Egyáltalán mi jósolhatunk magunknak? Beválik? Ez a 8 pontos jóslás etikett sok mindenre választ adhat!

 

  1. Kinél jósoltass?

Ahhoz érdemes menni, akinek jó az ajánlólevele és ezalatt nem a nyomtatott papírt értem, hiszen bárki összetákolhat egy oklevelet. Célszerű olyat választani, akinél már járt egy ismerősöd, akinek kellemes tapasztalatai vannak az illetővel kapcsolatban és meleg szívvel tudja ajánlani.

Hiszen tudjuk jól, hogy rengeteg a kókler, akinek egyedül a pénz a fontos, egy laikus pedig azt hihet a kártyalapokról, amit akar. Közben lehet, hogy a jósnő a múlt heti venezuelai sorozat epizódját mondja fel. Éppen ezért légy óvatos azzal is, hogy olyanhoz menj, akiben megbízol, mert a látszat is csalhat.

Például nem árt, ha utána olvasol, hogy mióta csinálja, hogy született adomány-e nála a jóslás vagy tanulta, esetleg van-e valamilyen különleges felmenője és talán még véleményeket is találsz róla, ki-mit tapasztalt az illetővel kapcsolatban.

  1. Az ára nem tükrözi a tudását

Ezt egyetlen szolgáltatásnál sem szabad elfelejteni, hogy az ár nem mérvadó. Sokan hajlamosak abba a hibába esni, hogy azt hiszik, aki drága, az a tuti jó. Ez az „inkább megfizetem, de legalább tuti”. Biztos azért ilyen drága mert annyira, jó. És nem, nem mindig „tuti”. Aki kevesebbet kér, ugyanolyan tehetséges lehet, csak mondjuk nem akarja mindenáron kilopni a szemedet.

Úgyhogy tisztázzuk le. Az nem téma, ha pénzt kér érte. Hiszen ez is egy szolgáltatás. Régen is fizettek érte, max kenyérrel, tejjel meg az aznap köpült vajjal. Elvégre annak az illetőnek is meg kell élnie valamiből, adót, villanyit fizetnie, bérleti díjat. Egyszóval nem lehet senki szidás tárgya azért, mert pénzt kér a szolgáltatásáért.

És épp ezért tudd, hogy nem a pénz határozza meg, mennyire jó az illető és te mennyire kapsz majd pontos jóslást.

  1. A született vagy a tanult jobb?

Mindig felmerül a kérdés, vajon az a tehetségesebb, „biztosabb” jósnő, akinek isteni, örökölt adománya van a jósláshoz, vagy az, aki könyvből és képzések által tanulta meg? Valóban, a mérlegnyelve azok felé dől, akik született képességeket birtokolnak. Ám ettől még nem szabad lebecsülni a tanultakat sem, mert lehet köztük olyan, akinek igenis van érzéke a jósláshoz. Persze nem mindenkinél, hiszen, akkor tényleg mindenki mindent megjósolhatna és akkor nem lenne misztérium.

  1. Ne a tökéleteset keresd!

 

Legalábbis olyan értelemben, hogy majd ezer százalékra megmondja a jövődet. Mert senki sem tévedhetetlen, főleg, ha a jövő kiolvasásáról van szó, ami egyébként is folyamatosan változik. Bár egyes dolgok meg vannak írva, de jó eséllyel javarészt mi alakítjuk. Ezért bőven belefér, ha pontatlanul, de legalábbis nagyjából az történik, amit az illető jósolt.

Az megint más, ha a szolgáltatód azt mondja látnok. Oké, akkor lásson beléd, mondjon rólad pár dolgot!

Érthető, hogy azt keresed, aki magabiztosan állítja, hogy belelát a jövőbe vagy kikártyázza neked. De hidd el, már egy bemutatkozóból is rengeteget meg lehet tudni. Nem mondom, hogy az mindig gyanús, aki agyonfényezi magát – elvégre valahogy el kell adnia a termékét, jelen esetben önmagát  – de ügyelj arra, hogy ne hagyd magad megvezetni!

  1. Magamnak is jósolhatok?

 

Minden további nélkül! Na, de ér-e annyit, mint amennyit mondjuk egy  profi jósnő jósolna? Érhet. Egyrészt azért, mert ha mondjuk kártya-, vagy rúnajóslást választasz, adott a lapok jelentése. Ezeket meg lehet tanulni, majd könnyen összerakhatod a jelentéseket. Minél többet gyakorlod, annál jobban összeáll a kép. Persze, kétségtelen, hogy kell hozzá érzék, mert a darabkákat össze kell tudni olvasni és megformálni belőle a történetet. Nem csak a lapok jelentését kell tudni értelmezni, hanem a mondanivalóját is.

Az megint más, ha valaki tükörből, jósgömbből szeretne jósolni. Oda egyértelműen kell az a bizonyos érzék, képesség. Különben könnyen előfordulhat egy gyakorlatlan személynél, hogy azt látja, amit látni szeretne. De való igaz, ez megtörténhet a kártyával is. Talán már te is jártál így, hogy sokszor azt húztad, amit húzni szerettél volna, mert „de jó lenne valamilyen jó dolog”. Sokan állnak így eleve a jósláshoz, ha maguknak jósolnak, hogy valami jót szeretnének kapni. És mivel létezik a vonzás törvénye, ezzel el is intézik maguknak… a csalást. Persze nincs kizárva, hogy az illető annyira penge a bevonzásból, hogy amit így megjósolt magának, utána azt is fogja bevonzani.

Tehát, ha nem a vonzás törvényét akarod gyakorolni, akkor érdemes egy vérbeli jósnőhöz menni, aki nem akar a kedvedre tenni.  (Kivéve a csalókat, akik szeretnék, hogy visszamenj hozzájuk sok-sok pénzzel.) De ahogy egy igazi jósnő, úgy te is megtanulhatod azokat a módszereket, amivel lezárhatod magad, hogy ne a tudatalattid kivetülései és a vágyaid köszönjenek vissza.

Viszont, ha tudod magadról, hogy téged valóban a jövőd érdekelés el tudsz vonatkoztatni, akkor rendben is vagy!

  1. Beválik a jóslat?

 

Erre igazából nem lehet válaszolni, mert nincs egységes válasz. Pláne azért, mert több síkon dől el a  válasz.

Egyfelől ott kezdődik, hogy mennyire hiszel a sorsban és abban, hogy alakíthatsz a jövődön.

Aztán, hogy az illető jósnő milyen pontossággal mondja meg a jövőt, hiszen ha 10-ből 9 ember azt mondja neked, hogy minden bejött, amit mondott, akkor nyugodtan hihetsz a jóslatában.

Másrészt: ha te hiszel a jóslatban, – vagy a személyben, akitől kaptad – hogy ki lehet böngészni a jövőt – mivel Nostradamus sem esti meséket írt – hogy megtudhatsz bizonyos dolgokat, akkor nem kérdés, hogy a te életedet meghatározhatja a jóslat.

Ellenben, magad is alakíthatod a jóslatot. Hiszen az egy még be nem következett jövőkép. Alakíthatsz rajta, ha nem sorsszerű. Legalábbis, ha van elég hatalmad hozzá. Előidézheted a jó eseményeket és akár gátat is szabhatsz a rossznak. Hiszen a jóslás valahol egy útmutatás is, és akár idejében megakadályozhatod a kellemetlenségeket.

Egy szó, mint száz, sok múlik azon, hogy miben hiszel.

  1. Mit tudhatunk meg a jóslásból?

 

Vajon mindig annyit fürkészünk ki a jövőnkből, amennyit csak lehet?  Minden kis mozzanatát, történését? Vagy csak annyit, amennyit az Isten, istenek engednek?

Erre megint nincs egységes válasz. Az egyik jósnő azt mondja, ő mindent képes kibogarászni a jövődből, mert ő ebben hisz. A másik meg azt, hogy csak amennyit az istenek engednek. Mert mindenki más hitrendszerrel dolgozik. Ezért van olyan, aki eleve szertartáson áll hozzá meg engedélyt kért az égiektől vagy a szellemektől, hogy belekukkantsatok a jövőbe és elmondják azt, amit éppen tudnod kell.

Ugyanez érvényes akkor is, ha magad végzed a jóslást. Nem véletlenül mondják, hogy mindenkinek a maga hite szerint adatik meg. A hit a legnagyobb varázserő.

  1. Mit kell tudni a jövőről?

 

Csak egy féle jövőnk van, és az adatik meg, vagyis eleve elrendelés van?  (De akkor mi a szitu a párhuzamos világokkal, meg az időutazókkal?) Vagy van szabad akarat és alakíthatunk a sorsunkon? Aki hisz a sorsban – és elég nagy az esélye annak, hogy tényleg van – az tudja, hogy bizonyos dolgok sorsszerűek és úgyis bekövetkeznek. Ám ez nem zárja ki azt, hogy mellette ne irányíthatnánk mi az életünket és a jövőnket. Kivéve, ha valaki annyira kényelmes és totál hátradőlve a székben éli az életét, hogy „majd lesz, ami lesz”, ami elrendeltetett.

Ami biztos, hogy a jövő azért jövő mert még nincs. Nem következett be. Vagyis folyamatosan változhat. Tehát a jósnők, látnokok mindig a lehető leglehetségesebb jövőképet látják.

A legjobb, amit tehetsz még, hogy bízol az égiekben és odaküldenek téged, ahová menned kell!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Képek: makeagif.com, giphy.com, imgur.com, mamamia.com.au, netpeak.net, opens-at-nightfall.tumblr.com Leadkép: christianagaudet.com