Amateraszu üzenete: Ma csak úgy árad feléd az Univerzum áldása. Az igazság, hogy minden nap áradhatna. Erről te döntesz. Te döntöd el, hogy észreveszed-e, amit az Univerzum ad neked, és hogy hajlandó vagy-e kezedbe venni a sorsodat és megteremteni magadnak mindazt, amire vágysz.

Az Univerzum, a Nap, minden nap mosolyog rád, fényeskedik feletted, bearanyozza életedet és segítséget, jeleket küld. Ám sokszor az ember nem veszi észre, ahogy arra sincs ideje, hogy megálljon, élvezze a napsütést a bőrén, magába szívja éltető energiáit. Állj meg legalább egyszer-egyszer és töltsd fel testedet és lelkedet a Nap erejével. Vedd észre az Univerzum ajándékait!

Mondd el bátran vágyaidat, imáidat a Napnak és az Univerzumnak, tudd, hogy figyelnek rád.

Kicsoda Amateraszu Ómikami?

Amateraszu a japán mitológia és a sintó vallás főistene. Neve azt jelenti: a magasztos kami (isten) aki a mennyben ragyog. A Nap, illetve az Univerzum isteneként tartják számon.

A Kodzsiki és a Nihonsoki (japán legrégebbi krónikái) szerint a japán uralkodók Amateraszu közvetlen leszármazottai. A Japánt teremtő istenpáros, Izanagi és Izanami leküldték lányuk fiát, Ninigi no Mikotót a földre, hogy uralkodjon japán felett és Amatareszu neki adta a szent tükröt, a kardot és az ékkövet, amik a későbbi uralkodói jelvények lettek. Ninigi ükunokája, Dzsimmu lett az első császár. Állítólag Amateraszu lelke a sintó főhelyén, az iszei nagyszentélyben lakozik.

A róla szóló leírásokból az derül ki, hogy Amateraszu napistennő a vihar és tenger istenének, Szuszanónak, illetve a Hold istenének, Cukujominak a testvére. Apjától, akinek a bal szeméből született, egy ékköves nyakláncot ajándékozott neki.

Eleinte a Nap és a Hold együtt uralkodtak, de mikor  Cukujomi undorból megölte az étel istenségét, Uke Mocsit, az annyira felbosszantotta Amateraszut, hogy Cukujomit bűnösnek kiáltotta ki, és elvált tőle: így alakult ki a nappal és az éjszaka.

Szuszanó pedig egy nyughatatlan, dühöngő isten volt, elpusztította Amatareaszu rizsföldjeit, egy megnyúzott lovat hajított a szövőszékére és romba döntötte lakóhelyét. Amataraszu annyira elkeseredett, hogy sokáig vissza sem tért az égre, csak mikor Szuszanót megbüntették és száműzték Takamagaharából. Akkor békültek ki, amikor Szuszanó neki adta a Kuszanagi no Curugi kardot a béke zálogaként.

A mai napig nagy tiszteletnek örvend az istennő. Az iszei nagyszentély Belső Szentélye neki lett szentelve. A Belső Szentélyt húszévente lebontják, és a mellette lévő telken ismét felhúzzák. Továbbá új ruhákat és ételt is ajánlanak ilyenkor az istennőnek. Ez a gyakorlat már i. sz. 690. óta része a sintó vallásnak.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép:  amaterasu_gulati.info