Danu üzenete: Időről-időre mindannyian változunk, mert továbbfejlődünk. Közel van már annak a perce, hogy te is egy következő szintre fejlődj, megemelve a rezgésszintedet és fejlettségedet. Folytasd szenvedélyesen és kitartóan a spirituális tevékenységedet, munkálataidat és rövidesen tapasztalni fogod tested-lelkedet átváltozását. Ha úgy kívánod, támogatni fogom átalakulásodat!

Fordulj vissza kicsit a természet irányába, mely tele van élettel és energiával. Használd a természet és az elemek nyújtotta erőt és töltődj velük. Rendszeresen járj a szabadban. Lépj kapcsolatba az elemekkel és szívd magadba gyógyító, átalakító erejüket.

És ne félj hinni az aprónépekben! A tündérekben való hit és a velük való kapcsolat, nemcsak a gyermekek kiváltsága. Még mindig körbevesznek titeket, csak sokan nem látjátok, nem érzékelitek őket, mert a világ azt beszélte belétek, hogy nem léteznek vagy csak a gyerekek hisznek bennük és ez sokak számára sértés, mintsem dicséret. Egyrészt minden felnőttben ott van még a belső gyermek és a tündérekben való hit nem szégyenletes, hanem kivételes adomány, mert hatalmas tudás és erő birtokosai, amit szívesen megosztanak azokkal, akik nyitnak feléjük.

Kicsoda Danu?

Egy nagyon rejtélyes istennő, akiről kevés feljegyzés maradt fenn. Az ír mitológiában Danu avagy Dana a Tuatha Dé Danann nép ( az ír és a skót mitológia ősi népe) anyaistennője. A Tuatha Dé Danann azt jelenti “Danu istennő népe”, akiknek Danu felajánlotta a védelmét, és hogy átadja nekik bölcsességét és mágikus képességekkel ruházza fel őket. Ugyanakkor egyes források szerint valahol egy harcos istennő is, hiszen elszántan védelmezte népét. Danu walesi megfelelője Dôn.

A proto-indoeurópai “dānu” szó egyik jelentése “folyó”, “patak” lehetett. A tőből számos folyónév származhatott, mint a Duna (latin Danuvius), a Dnyeszter, a Dnyeper és a Don és ez arra utal, hogy Danu istennő széles körben imádhatták. Érdekes, hogy a hindu mitológiában is van egy Danu nevű, aki a természetes vizek istennője, és az Aszura nevű istencsoport anyja.

Úgy tartják, hogy mikor a kelták elfoglalták Írországot, Danu istennő népe tündérré változott, és így élnek ma is. Ezért is számít egy erőteljes, hatalmas, nagy varázserővel bíró istennőnek Danu, aki az alkímia és az isteni mágia művelője.

Tehát Danu a vizek, folyók, mezőgazdaság, termékenység, bőség, jólét, gyógyítás földművelés, szent helyek (dolmenek, tündérdombok) istennője. Ebből adódóan egy kettős istennő, hiszen a víz és föld elem istennője is. Mindemellett az inspiráció, költészet, zene, tudás istennője is. Mint láthatod, számos területen fordulhatunk hozzá és abban az esetben is, ha a tündérmágiát szeretnénk gyakorolni.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: pinterest.com.mx