Hórusz vagyok és nincs mitől félned, mert én veled vagyok. Nem eshet bajod, mert a védelmem alatt állsz. Várjon ma rád bármilyen nehézség, kihívás, erőt adok neked az akadályok, a problémák legyőzéséhez.

Épp itt az ideje, hogy megtanulj hinni és bízni a képességeidben. Mindenkiben lakik egy harcos, még benned is, erősebb vagy, mint gondolnád! Sokkal nagyobb a teherbírásod, a tűrőképesség, mint azt hiszed. Csak fedezd fel magadban az erődet, tudd meg, hogy mi az alapja, és merd használni! Miben rejlik az erőd? Az eszedben, a szívedben, a szeretetedben, a megérzéseidben? Ha igazán akarod, ma bármit képes vagy elérni, véghez vinni. Semmiképpen se add fel, hanem küzdj, mindegy hányszor kerülsz a földre. Légy kitartó és nem marad el a jutalmad!

Kicsoda Hórusz?

Hórusz az egyik legjelentősebb egyiptomi isten. A Hórusz név görög eredetű, az egyiptomi Heru/Har névből származik. Hórusz, Ízisz és Ozirisz fia. Általában sólyomként vagy embertesttel és sólyomfejjel ábrázolják. Ő az ég hatalmas ura, a fiatal és erős sólyom, kinek szárnyai átölelik az egész Földet, így az Egyiptomi királyság védelmezője is. Az egyiptomiak hittek abban, hogy Hórusz szelleme a fáraó testében él, majd átköltözik az örökösbe. A jól ismert Hórusz szem a megújulás és védelem jelképe. A jobb szeme a napot (Wedjet), a bal a holdat (Udjat) szimbolizálja. Hórusz bal szeme a Széthel vívott csatában sérült meg, mikor az isten kinyomta neki. Szerencsére Thot meggyógyította és új szemet adott neki. Ennek okán ez, a bal szeme számít a mágikus, „igazi” Hórusz szemnek.

Hóruszt csecsemőkorában megmarta egy skorpió, mikor a Nílus nádasában játszott. Ízisz összetörve könyörgött testvérével, Nebethettel Ré istenhez, aki elküldi Thot istent a földre, aki visszahozza a halálból Hóruszt. Mikor már serdülőkorba lép és ereje teljében van, Ozirisz – aki időszakosan visszatér a földre a túlvilágról – megtanította harcolni. Hórusz kiváló harcos lett így bosszút állhatott apja gyilkosán, Széthen.

Tehát Hórusz a harc, háború, gyógyítás védelem és az újjászületés mindent látó istene.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: pinterest.com