„Belőle fakad minden dolgok tökéletessége szerte a világegyetemben.”

Ezzel a mondattal indít a könyv, amely szinte függővé tett. Nem is a mondanivalója az érdekes – mármint az idézetnek –, hanem az, hogy mikorról származik. Ezt az egy sort ugyanis még Krisztus előtt 3000 körül jegyezték le. Már akkor is tudtak valamit az emberek, amit mi még csak kapiskálunk, amit szeretnénk a magunkénak tudni, amitől egy jobb jövőt várunk. Ez pedig az erő, a vonzás törvénye, a pozitív gondolatok hatalma.

Az élet összetevői a pozitív és negatív dolgok. Ha az utóbbiból van több, akkor valami nincs rendben. Akkor cselekedni kell, akkor lépni kell. Úgy gondolod, hogy te is megérdemled a boldogságot, nem igaz? Nincs másra szükséged, csak az erőre.

(Rhonda Byrne)

Ez a könyv utat mutat, a kezedbe adja a boldogság kulcsát, a te feladatod csak annyi, hogy kinyisd vele az ajtót. Merd kinyitni. Legyen elég kitartásod kinyitni. Ha a célok, az álmok és a boldogság elérése egyszerű lenne, akkor nem létezne szomorúság a földön. De bizony létezik, és úgy veszem észre, egyre több. Én egy ideig emberekkel foglalkoztam, de rájöttem, hogy az a munka nem nekem való. Napjában többször jöttek be magukba roskadt, kiabálós, negatív emberek, akik szó szerint lehúzták az energiám. Az ő életükben valami nem volt rendben, és mindig rajtam csattant az ostor. Mert akkor épp én voltam kéznél. Nem akarom tudni, hogy ezeknek az embereknek hogyan telhetnek a mindennapjaik. Hiába voltam kedves, hiába mosolyogtam, semmi pozitív visszacsatolás nem volt.

A lényeg, hogy a változás benned van. Amikor erre rájössz, akkor már megtetted az első lépést. A változás a szeretet, a hajtóerő a szeretet.

„Minden, ami lenni szeretnél, amit tenni szeretnél vagy el szeretnél érni, a szeretetből táplálkozik. Szeretet nélkül mozdulatlan lennél. Nem lenne pozitív erő, ami arra ösztönözne, hogy reggel felkelj, dolgozz, játssz, táncolj, beszélj, tanulj, zenét hallgass, vagy bármi mást tegyél.”

Ha szeretsz, akkor a pozitív erőt hívod életre, azt táplálod, ha nem szeretsz, akkor a negatív erő uralkodik el rajtad. Ez a te döntésed. És ha rosszul döntesz, akkor a negatív utat választod. Hogyan várhatod el, hogy jó dolgok történjenek, ha a rossz energia uralja az életed? Ez olyan, mintha munka nélkül akarnál fizetést kapni.

Mágnes vagy – mondja a könyv

És milyen igaz. Azt kapod, amit adsz – hangzik az ismert mondás, ami már a fülünkön jön ki. Pedig jobb lenne megfogadni, mint legyinteni rá. Úgy elmegyünk az örök igazságok mellett, hogy észre sem vesszük a jelentésüket, a pozitív erejüket, a tanulságot. Csak vánszorgunk előre a kis mókuskerekünkbe, és elfelejtünk oldalra nézni. Mint a lovak, akiken ott van a szemellenző. Aztán amikor lekerül, nem tudnak mit kezdeni vele. Mindentől megijednek, mindentől félnek, hiszen kiszélesedett a látóterük és ez túl sok nekik. Nagyon félelmetes egy ilyen lovon ülni, de tanulságos is. Mindannyiunkon ott van a szemellenző.

Szóval mágnesként lépkedünk az élet járdáján, és harcolunk önmagunk ellen. Harcolunk a vonzás törvényével, pedig ez a harc kilátástalan. Ezt a háborút csak az nyerheti meg, aki hálát ad, aki köszönetet mond, és aki csak lebeg a víz felszínén, és hagyja, hogy az ár arra vigye, ahová akarja. Mert, ha hagyod, ha nem akaratoskodsz, ha nem erőlködsz, ha hálát adsz, akkor az élet úgy fog alakulni, ahogy neked a legjobb. Erre tanít meg a könyv. Arra, hogy igenis van beleszólásod az életedbe, és nem a körülményeid rabszolgája vagy, akit láncra vert a sors.

„A vonzás törvénye csalhatatlan: az életben mindent az alapján hoz el számodra, amit te magad adsz. Te vonzod magadhoz az anyagiakra, az egészségedre, a kapcsolataidra és a munkádra vonatkozó körülményeket. Minden esemény, amit tapasztalsz, az általad kisugárzott gondolatokon és érzéseken alapul.”

Fogd vissza a negatív gondolataidat, vesd le a láncaidat, és csak arról beszélj, amit szeretsz. Ha így teszel, az életed meg fog változni.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Kép: bearmedicinewalker.com, celebritynetworth.com, thesecret.tv stevenaitchison.co.uk,  Leadfotó: raiseyourvibrationtoday.com