A lelki bajaid okozzák a betegségeidet, de a szomatikus lélekteher oldás segíthetEgyre többen hiszünk benne és minden bizonnyal nem véletlenül. Mert tudjuk, hogy testi tüneteinket gyakran a lelki bajaink okozzák, de nem csak azok, amiket a jelenben élünk át, hanem a múltból hozott terheink is lehetnek a felelősek.  Ebben lehet segítségünkre a szomatikus lélekteher oldás, hogy megszabaduljunk a lelki terhektől, lelki blokkoktól, amik létrehozták a fizikai betegségeinket.

Azt mondják, minden betegség pszichoszomatikus, vagyis a lelki bajok manifesztálódnak fizikai betegség formában. Ha ezt elfogadjuk, akkor akár egy kis segítséggel, de feloldhatod a jelenéletedből vagy a múltadból magadra vett lelki terheket és így megszabadulhatsz a testi kellemetlenségektől! Ahhoz, hogy ezt jobban megértsük, Szikra Gábriel segítségét kértem:

 

Az oldalon úgy fogalmazol, hogy „minden betegség pszichoszomatikus”. Még az öröklött betegségek is?

Bizony, minden betegség és tünet pszichoszomatikus, azaz lélekteher hatására alakul ki, mutatkozik meg okozatként, jelzésként testünkön, testünkben.
Az úgynevezett örökletes betegségek esetében valójában nem magát a betegséget vagy az arra való hajlamot örököljük, hanem a tanult / örökölt viselkedési minták vezetnek ugyanazokhoz a tünetekhez, amikben korábban felmenőink is szenvedtek gondolkodásmódjuk, felfogásuk, hozzáállásuk miatt.

Elképzelni sem tudom, hogy például a laktózintoleranciának vagy a gluténérzékenységnek mi állhat a lelki hátterében! Adnál nekünk egy kis szikrát, hogy ne a sötétben tapogatózzunk?

Az interneten sok helyen és sok félét lehet olvasni mindezekről, viszont általánosítani sosem tanácsos, és könnyen cyberchondriához (a hipochondria, modern, online változata) vezethet.
A laktózintoleranciát általában az anyával szokták kapcsolatba hozni, ez lehet a vele való viszonyunkkal kapcsolatos, de akár a saját anya szerepünk is, sőt édesanyánk állapotossága alatti érzelmei is befolyásolhatták. A gluténérzékenységnek, is számos oka lehet, többek között a félelem a felelősségvállalástól, a felnőtté válástól, vagy a nőiesség megélésétől illetve a testiségtől.

perezhilton.com

Mindenesetre a legcélravezetőbb a személyes, egyéni okokat kideríteni, hogy érdemben, holisztikusan tudjuk a problémát orvosolni. Erre kiválóan alkalmas a Szomatikus lélekteher oldás.

Van esetleg tapasztalatod, amit szívesen megosztanál, mi volt a legnagyobb, legdurvább betegség, aminek lelki okára fényt derítettetek?

Természetesen van, de nem tudom eldönteni, hogy melyiket is mondjam…
Válasszon a kedves olvasó, hogy melyiket tartja durvábbnak az áttételes mellrák és a nyelvgyökrák közül…
(Zárójelben megjegyezném, hogy az utóbbinál a legtöbb forrás az alkoholfogyasztást és a dohányzást jelöli meg kiváltó ok gyanánt, ám páciensem egyikkel sem élt szinte soha!)

Ha valaki felfedezi a lelki problémáját, akkor az meg is van oldva? Nem kell utána még mondjuk tennie valamit, kezelnie magát?

A felfedezés nagy lépés, de valójában csak az első lépés. Az oldás természetesen elkezdődik, de természetesen tenni is kell érte. Gondoljuk csak végig: fáj az ujjad, észreveszed, hogy szálka ment bele, kihúzod, lefertőtleníted, ha kell bekötöd, stb. És: vigyázol, hogy legközelebb ne kerüljön bele szálka, ha egy mód van rá! Gondold át, mit oldana meg, ha megálltál volna a felismerés után, hogy: „Jé, egy szálka van az ujjamban, attól fáj!”


popkey.com

Általában elég egy alkalom a sikerhez vagy többre is szükség lehet?

Ez mindig a betegségtől (milyen súlyosnak éli meg az illető, milyen régóta áll fenn) illetve az egyéntől is függ. De ennek ellenére számos példa volt arra, hogy egy alkalom elegendő volt.

Fordult már elő veled esetleg olyan, hogy a páciens nem volt hajlandó szembenézni az igazsággal, hogy mi bántja igazán és emiatt eredménytelen volt a kezelés vagy esetleg tagadta, amit vizualizációban tapasztalt?

Nem. Valószínűleg csak olyan emberek jönnek el hozzám, akik valóban tenni akarnak magukért, egészségükért, harmonikus életükért. (A hasonló a hasonlót vonzza.)
Legutóbb például azt kaptam, hogy mennyire belelátok az illetőbe, és, hogy ez őt egyáltalán nem zavarja, sőt, így sokkal könnyebb neki.

Mennyi idő nagyjából a lélekteher oldás után, mire tapasztalni lehet a gyógyulást?

Egy szomatikus lélekteher oldás 2 és fél óra időtartam hosszú. Tudom, nem ez volt a kérdés. Ez abszolút változó, mivel ez nem egy fájdalomcsillapító tabletta, hogy most beveszem, aztán fél óra múlva nem érzem, hogy fáj. De attól még fáj, csak én nem érzem! A tüneti kezelés így működik. Nos, a Szomatikus lélekteher oldás és a többi terápiám nem. Az oldás már a terápia során elkezdődik. De az is fontos, hogy a páciens a házi feladatokat, amiket adok buzgón megcsinálja (kooperáljon) és akarja a gyógyulttá válást.

tenor.com

Pszichoszomatikus betegségek esetén, hogy történik a megelőzés? Meglehet előzni a lelki bajok kialakulását?

Természetesen. A megfelelő gondolkodásmód, hozzáállás, problémakezelő készség elsajátításával, amit általában a lélekteher oldás végén át is szoktam adni. És természetesen az önismeret növelésével viszont ez talán már inkább az Önbecsülés terápia témakörébe esik, amiről szintén nagyon szívesen beszélek, ha úgy alakul…

Köszönjük szépen Gábriel! Elhiheted, úgy fog alakulni!

Ezek után, ha úgy érzed, készen állsz a szomatikus lélekteher oldásra, akkor bátran ajánlom neked Szikra Gábrielt:

Itt tudhatsz meg többet a szomatikus lélekteher oldásról!

Itt pedig Szikra Gábriel bemutatkozóját találod!

Ezen a linken pedig Gábriel Facebook oldalát éred el!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: content.pk