…amik téged kergetnek ki a lakásból

Annabelle és Chuky ideje lejárt. Igaz, nekik jobb is volt a marketingjük, de vannak náluk sokkal félelmetesebb babák is. Ám ezeket a babákat tutira nem szeretnéd viszont látni a vitrinedben sem a gyereked kezében, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy úgy el vannak átkozva, mint annak a rendje! Lássuk, kik pályáznak a legátkozottabb, legveszélyesebb, leghátborzongatóbb baba címére.

Letta

Történetünk főhőse, Kerry Walton visszatért az ausztráliai otthonába, a nagyija temetésére 1972-ben. Otthon pakolászott egy kicsit, és ráakadt egy marionett bábura, amit elvileg 200 évvel korábban készített egy román származású férfi a fiának, aki fulladásban hunyt el. Itt megjegyezném, hogy a cigányok mélyen hisznek a lélekátvitelben. Különben a bábu haja igazi emberhajból van, és most kapaszkodj meg, de a fejbőr alatt igazi emberagy található. És ezt a tüneményt Lettának hívják, aki időközönként azt kiabálja, hogy, „Engedd ki Lettát!” Állítólag sosem bántotta a tulajdonosát, sőt, Walton üzlete egyenesen felvirágzott. Azért akad egy-két furcsaság, ami nagy eséllyel Letta számlájára írhat. Például mikor belép a szobába, a képek leesnek a falról, a kutyák meg vadul ugatnak, ha Letta a közelben van. Az emberek többségét félelem és szomorúság fogja el a jelenlétében. Az egyik leghajmeresztőbb állítás mégiscsak az, hogy néha magától mozog. Vajon mennyi az esélye annak, hogy egy cigányasszony lelke van a babában?

Joliet

Már vagy négy generációra visszamenőleg büszkélkedhet az a család, amelyik a Joliet nevű babát birtokolja. De sajna Anna nem örül ennek annyira. Nem is tudom, miért nem!

Tehát, a családban minden lány egy fiút és egy lányt szült. Ám a fiúk a harmadik születésnapjukon elhunynak. Állítólag Jolietet Anna dédnagyija egy bosszúszomjas baráttól kapta. Hogy miért volt ilyen pipa ez a barát, és hogy milyen kunsztot tudott, amivel így elátkozott egy babát, arról nem szól a fáma. Ugyanakkor ha nem lenne elég gázos önmagában véve, hogy a családi örökség részét egy átokverte baba képezi, ott van az is, hogy Jolietből éjszakánként túlvilági sikolyok törnek fel, amelyek egyes feltételezések szerint az elhunyt fiúk rabul ejtett lelkei.

Már csak egy jó kérdésem maradt: Mi a francért nem dobják ki azt a mocsok babát?

Mandy

Mandy a porcelán baba,Angliából vagy Németországból származik, és ha minden igaz 1910-20 körül készítették. Mandy-t 1991-be a Quesnel múzeumnak adományoztak. Az adományozó volt szíves azt is közölni, hogy a baba egész éjszaka sír és hogy jóformán ő maga vele együtt sírt a félelemtől, amíg el nem adta.  Hála az égnek, az ő gondjai meg is szűntek. Persze mind az ilyenkor lenni szokott a horror filmekben is, a múzeum hirtelen furcsa jelenség tárháza lett. A dolgozók váltig állítják, hogy eltűnik az ebédjük, az irodaszerük, majd egy másik helyen találnak rá és gyakran hallják lépések zaját, amikor senki sincs jelen. Vajon tényleg Mandy azaz enyveskezű kleptomániás vagy valamelyik dolgozó nem bír magával?

A zombi baba

Származási helye eredetileg New Orleans. Ott rakta fel az egykori tulaja az Ebay-re, majd a Chubakka kinézetű babát egy texasi hölgy meg is vett Galvestonból. A randa Barbie mellé kapott egy használati útmutatót is, hogyan kell bánni vele. Ha jót akar. Az új gazda persze nyomban elé is tolta a dolgot, mert tilos lett volna kivennie Chubit az ezüsttokjából. Könyörgöm, tisztára mint a hollywood-i filmekben, richtig nem azt tette, ami ilyenkor a normális lenne, pedig még figyelmeztették is! Mondani sem kell, ezzel a húzásával csőstül jöttek a bajok, kezdve azzal, hogy a baba éjszakánként megtámadta házi gazdáját, de még álmaiban is kísértette. Mint várható, a nő villámgyorsa elpasszolt bagóért. És mi a szép az egészben? Mi a csattanó? Hogy igen, eladta, de az a fránya szőrgombóc mindig visszatért hozzá! Dobozostul! Jelenleg egy szellemvadásznál lakik, aki vadul igyekszik megfejteni a „titkát” és bizonyára erős szobafogságra ítélte, hogy ne szökhessen meg… 

Az ördög baba

Avagy Sátán babája. New Orleans történelméhez már jó ideje szorosan hozzákapcsolódik a vudu.  Van is egy legenda az 1800-as évekből egy fiatal lányról, aki beházasodott egy gazdag skót családba. Csakhogy az ex-pasijának ettől elgurult a gyógyszere és bosszút esküdött a volt nője ellen. Felkérte a Vudu Királynőt, a híres Marie Laveau-t hogy átkozza meg a nőt. Annyira jól sikerült, hogy mikor megszülte első gyermekét, belehalt a szülésbe. De hagyott itt egy kis emléket, egy durván groteszk babát, aki jóformán a Sátán mini mása volt. Erre kitudja miért, fogta magát a Vudu Királynő és elvitte a gyermeket, akit halálig nevelt.

A pletykák szerint később a gyermeket a  Saint Louis temetőbe helyezték végső nyugalomra, de a lakosok suttogni meg reszketni kezdtek az Ördög Babától. Így hát, azaz ötletük támadt, hogy  hamis babákat készítenek a képmására, hogy megvédjék magukat tőle. Ezekből a babákból pedig ha minden igaz, jó néhány fenn is maradt. Idővel, Ricardo Pustiano művészúr rekonstruálást és piacra dobta az Ördög Baba tökéletes másait. Vajon jó ötlet volt? Hiszen sokan tartanak még az igaz Ördög Babájától, aki természetesen, ha valódi ördögi teremtmény, akkor sosem alszik és sosem hal meg…