Egyesek nehezen, mások pillekönnyedséggel szánják rá magukat arra, hogy felkeressenek egy ezotériában jártas személyt, amikor segítségre, útmutatásra lenne szükségük. De kihez menjenek? Akit az ismerősük ajánlott vagy sokan dicsérik? A neten temérdek csodamágus, jós meg látnok van. Kiben bízhatunk meg? Honnan tudjuk, hogy ki a megfelelő személy? Uriel arkangyalnak tettem fel ezeket a kérdéseket, aki segített megválaszolni ezeket a kérdéseket!

Amit Urielről illik tudni…

Nevének jelentése: „Isten fénye”.  Egyéb változatai: Auriel, Oriel, Ouriel és Pheniel. Hozzátartozik a fény, a tűz, és a szeretet. Ezek azok az eszközök, amikkel harcol és ezekkel szabadít meg bennünket a démonoktól.  A zsidó mitológiában, ő őrzi a Pokol kulcsait. Illetve az Ítélet Napján ő fogja kinyitnia Pokol kapuit.

Ezoterikus szinten a Csillagok Urának is nevezik és ő az Akasha krónika őrzője. Emellett az uralkodás, prófécia, költészet, bűnbánat és a mennydörgés angyala. Hozzásorolják még a vágyódást, zenét, reformokat, beteljesülést.  A Szűz, a Bak és a Nyilas jegy felelőse. A lép-gyökér csakra és a fizikai test őre. Észak és a Föld elem angyala.

A beszélgetés

O.: – Mint azt tudjuk, ti azért is vagytok, hogy nekünk segítsetek. Felfedtétek magatokat előttünk, mondhatni jelentkeztek arra a nemes feladatra, hogy támogattok bennünket. És mi van akkor, ha valaki hiába kéri a segítségeteket, nem jutnak el hozzá a jelek, úgy érzi, nem jön a segítség és szeretne felkeresni egy látnokot, mágust vagy kártyavetőt… egyáltalán, hogyan válassza ki a megfelelőt? Ha beírom a Google-ba, hogy jós, angyal terapeuta vagy az előbb elmondott „szakmák” bármelyikét, több  száz lehetőség jön ki. De ha csak egy gyűjtőoldalon keresgélek, akkor is temérdek a lehetőség. Egyébként figyelemreméltó, milyen sok ilyen… „tehetség” avagy csodás képességekkel rendelkező ember van az országban. Szóval, kit kellene választani?

U.:  – Bárkit választhatsz. Hiszen mindenkiben ott rejlik a képesség.

O.: – Igen, persze, mindenkiben ott vannak, amik végül is bármikor előtörhetnek az emberben és nem is kételkedem abban, hogy sok ember tényleg tud. Ámde erre nem lehet alapozni, amikor szeretnénk valaki előtt megnyílni, kiadni neki a titkainkat és komoly útmutatást várunk. Nektek is látnotok kell, hogy rengeteg csaló él a világban, aki csak jó bizniszt és kereseti lehetőséget lát az ezotériában. Jogosan aggódik az ember, aki a kis pénzével elmegy egy látnokhoz, hogy segítséget kérjen – akár az angyalok közvetítését kérve – és akkor levágnak neki ott egy műsort – épületes marhaságokat hangoztatva és mindenféle hókuszpókusz mutatványokat kíséretében – és abban a tudatban távozik, hogy „hálelujá, az angyalok válaszoltak nekem” vagy hogy egy kis abrakadabrával levették róla a rontást – ami talán rajta sem volt… szóval mindennek a fényében, hogy válasszon a segítségre szoruló?

U.: – A keresőnek ahhoz kell fordulnia, akiben megbízik. Akit első látásra szimpatikusnak talál. Aki iránt mondhatni érez egy pillanatnyi fellángolást hogy „igen, ő az”. Hiszen ilyenkor súgnak a megérzései vagy akár mi küldjük neki azt az érzést. Igen, olykor mi is beleavatkozunk azért, hogy az emberek eljussanak a megfelelő személyhez, hogy rátaláljanak egymásra. Néha eleve mi ébresztjük az érzést, a gondolatot, hogy az illetőnek segítséget, útmutatást kellene kérnie.  Máskor pedig csak a jeleket küldjük neki, hogy kihez kellene fordulnia. Ugye nem azt akarod mondani, hogy szemfényvesztőkhöz küldünk titeket? –elmosolyodik.

O.: – Dehogy! Így már persze, világos. De mi van akkor, ha nem a megérzéseinket meg a te sugallataikat követjük – mert mondjuk nem is küldtetek – hanem egyszerűen csak kiszemeltünk valakit, akihez mindenáron elakarunk menni?

U.: – Nem gondolod, hogy itt a hangsúly már nem azon van, ki-küld-kit, hanem hogy van egy erős késztetése az embernek? És bizonyára jó okkal van. Tudom, mit akarsz mindebből kihozni, de ha az embernek csalódnia kell valakiben, vagy hogy úgy mondjam át kell őt verni, azt senki sem tudja kivédeni. Annak meg kell történnie. Hogy miért? Mert csak így vesz észre valamit, így jön neki a felismerés, valamilyen okból meg kellett tapasztalnia és tudod jól, hogy millió oka lehet. Persze, az ember odafigyelhet arra, hogy ne csak a megérzéseire hallgasson, hanem valahol egy tudatos döntést is hozzon, és azt reméled, hogy ez a beszélgetés, majd azt segíti elő.

O.: Valóban. Jól látod a dolgokat. De most az merült fel bennem, amikor ti vezettek minket, miért nem álmunkban mondjátok meg kellene tennünk?

U.: – Az emberek többsége nem bízik sem magában, sem a képességeiben, nem hogy abban, hogy profetikus álmaik lehetnek, amikben angyalokkal beszélgetnek Gyakran könnyebb úgymond a saját, emberi valóságukban terelni őket egy másik ember által. Könnyebb nekik elfogadni egy ilyen szakértő személytől a bizonyosságot, aki kapcsolatban áll velünk vagy az Univerzummal, Istennel vagy kitudja még kivel. A kereső jobban hisz benne, mint önmagában. Ugyanakkor nem minden embert mi küldünk ezoterikushoz. Van, aki saját indíttatásból megy.

O.: – Ennek azaz oka, hogy az emberek sokszor szeretik a könnyebb utat választani és mással orvosoltatni a gondjaikat?

U.: – Például igen, mert egyeseknek tényleg könnyebb más segítségét kérni, nem saját maga venné az erőt és fáradtságot, hogy megoldja a gondját-baját. De ne felejtsd el azt a tényt sem, hogy az embereknek kell a csoda. A csodás gyógyulás, a csodás segítség. Mert ettől jön meg a hitük.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Képek: astro.fashion.qq.com, inciclopedia.wikia.com, readings4u.net, sanandawebsite.com, youtube.com