Az ember jellemét nagyban meghatározza, hogyan beszél. Rettentő sokat következtethetünk abból, hogyan, milyen tempóban és egyáltalán MIT beszél. Ugyanakkor abba is gyakran beleszaladunk, hogy csak erre támaszkodunk, pedig ez nem minden és sikeresen félreismerhetjük a beszélőt. De a káromkodás mégis hogy férhet bele egy spirituális ember életébe?

 

Most tekintsünk el attól, hogy eleve nem szép (ellenben tudományosan bizonyított, hogy hasznos feszültség levezető a káromkodás) mindegy, hogy női vagy férfi szájból halljuk. Ez a cikk spirituális szemszögből vizsgálja meg a káromkodás mibenlétét:

Általában a spirik jobban odafigyelnek az átlaghoz képest arra, hogyan beszélnek és mit mondanak. Ennek nemes egyszerűen az az oka, hogy tudják, hogy szavaiknak erejük van. A pozitív beszéddel, pozitivitást idézhetnek elő a sajátjuk és mások életébe egyaránt, míg a negatívval ennek a fordítottját érhetik el. Hívhatod ezt Titoknak, Vonzás Törvényének, szómágiának, mindegy is az, a gyakorlati része a lényeg.

Továbbá azért is törekszenek a „tiszta” beszédre, a szép, kulturált, választékos, anyanyelvi megfogalmazásra, mert azzal is erősítik magukat és a pozitív energiákat áramoltatják. Míg a „mocskos” beszéddel sokszor lehúzzák a sajátjuk (nemhogy a más) hangulatát, energiaszintjét és azzal negativitást idéznek elő.

(goodreads.com)

(Zárójelesen gyorsan kitérnek arra, hogy az megint más, ha valaki spiri létére is bírja a mocskos beszédet az ágyban, hát nosza, vannak ilyenek, tudjátok az arany szabályt: nem szabad senkit se elítélni!)

Ugyanakkor tudjuk jól, hogy a spiri is emberből van és olykor még őket is fel lehet húzni. Nincs azzal semmi gond, hogy nem rohangálnak buddhák közöttük és eltudjuk veszíteni a türelmünket, a béketűrésünket, nyugalmunkat főleg akkor, ha egy brutál helyzet adódik vagy valaki nagyon táncol az idegeinken. Mert lássuk be, kevesen fogunk szép álmokat kívánni annak, aki mondjuk megmérgezi a macskánkat vagy bármilyen formában bántja a gyerekünket. Talán ebben mások is egyet értenek, hogy ilyen esetekben nem bűn, ha még a legkiválóbb, legnagyszerűbb, legszeretetreméltóbb, legnagytudásúbb spirituális ember szájából is kiszalad egy b*** meg vagy egy szemét „váza”, a maga népes verziójában. Persze a káromkodás attól még ugyanúgy káromkodás lesz és nem szép dolog, de emiatt véletlenül se érezze magát senki rosszul, ha kicsúszik a száján egy büdös „céda”.

(giphy.com)

De mikor éppen senki nem élezi az idegeinken a kését, nem érnek kellemetlen csapások, csalódások nem árt, ha odafigyelünk spiri létünkre a beszédünkre. Vagyis amiért a buszsofőr becsukja előttünk az ajtót mert lekéstük nem kell mindjárt a kedves édesanyját emlegetni és amiért dugó van, kibabráltak velünk a munkahelyünkön vagy elénk tolakodtak a sorban, meglöktek minket akkor sem kell mindjárt egy Stephen Kinges sorvadj el-t kívánni a másiknak. Ám ha nehezedre esik csak mosolyogni rá (vagy még inkább magadon nevetni) vagy egyszerűen átlépni a sztorin, akkor legalább próbálj meg jót kívánni. Amilyen nehéz, olyan hatásos is egy-egy „Neked is legyen szép napod!” vagy ha valaki beléd megy akkor mond „Bocsi, majd legközelebb jobban figyelek!” Hiszed vagy sem, ezekkel még magaddal teszel jót!

(gyfcat.com)

Az Isten babrálja meg!

Na, egy valami van, ami mindenhogy csúnya, minden létező helyzetben, és az a bizonyos Isten… babrálja meg illetve a „bárcás” Istenit! (Még kicsillagozva sem merem őket leírni, nehogy a közösségi oldalakon vagy bárki megszóljon vagy letiltson érte.) Mindegy, hogy keresztény vagy-e vagy sem az illető, akinek odamondod, semmilyen égi hatalom megfedése nem szerencsés dolog, nem hogy szép…

Meg lehet érteni a káromkodást, nem is elítélendő, de ez az egy szerintem azért sokak fülét sérti és pláne egy spiri szájából ne hangozzék el… kivéve, ha olyan bátor, hogy szeretné magára haragítani. Mondom, nehéz, de az Isten áldja meggel jobban járunk.

(tenor.com)

Persze ha valaki olyan spirituális ember, hogy egyben keresztény vagy spiritualitása keresztényi elemeket is tartalmaz, semmilyen formában nem fogja díjazni az Istenes megszólalásokat, de ha csak a spiritualitást nézzük mindenféle vallás nélkül, akkor nem hiszem, hogy nagy gond lehet abból, ha valakinek egy kis isteni áldást kívánunk.

Úgyhogy, ha legközelebb egy hülye „popsi” beléd köt, kritizál vagy gonosz volt veled, akár mással, véletlenül se kívánj neki mindenféle rohadást, betegséget, szegénységet, revansot, hanem ha nem bírod megállni, maradj a pozitív területeken és igyekezz valami jót kívánni neki. Nyugi… elég ha Te tudod, hogy az égiek majd elrendezik a dolgot, nyugtasson téged ez a gondolat!

(headoverfeels.com)

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: bluntmoms.com