Most tekintsünk el attól, hogy ma már az üzletről szól, meg csak a pénzt látják benne és blabla… szóval kicsit tegyük félre a kereskedelmi részét. Bár ha anti-Valentin-napista vagy, akkor már rég túlgörgettél a címen… de ha mégiscsak érdekelne a tartalom, akkor hadd mondjam el, hogy mit NEM tesznek a bölcs spirituális emberek Valentin-napon…

Ami egyébként önmagában véve egy nagyon szép ünnep. Szokás. Jó, manapság talán tényleg fel van fújva és agyon csicsázták, de könyörgöm, ha már van a kávénak, a kádban olvasásnak, rejtvényfejtőknek, ejtőernyősöknek és még felsorolni is sok lenne mi mindennek van világnapja, most mi a gond azzal, hogy a szerelemnek is van? (Kérdem azoktól, akik azt mondják fúj-fúj Valentin-nap, nem csak egy nap kell szeretni, bár úgy sejtem ők tényleg nem olvassák ezt a cikket.) Ami hozzáteszem, hogy ősibb, mint az ejtőernyősök világnapja…

Az is igaz, hogy eredetileg nem is kimondottan a szerelem sokkal inkább a… na, hát a szexet ünnepelték. Mivel ez egy ősi római ünnep, a Lupercalia, és bár homály fedi a teljes eredetét, de annyi bizonyos, hogy Lupercus és Faunus isteneket ünnepelték illetve Romulust és Remust, Róma legendás alapítóit. De ezen a napon lényegében a szex, a szerelem, meg a termékenység dominált.

Aztán jöttek a keresztények, gyorsan letarolták az ünnepet a kőbe vésett naptárról és lett belőle a 14. században Szent Bálint (köszönet érte Terni püspöknek) és így már valóban a szerelmesek, a jegyesek és a friss házasok ünnepe lett. De még így is azt lehet mondani, hogy egy szép és kedves szokás… eredetileg.

Tehát, a nap varázsa, energiái adottak, akárcsak a Halottak Napjáé vagy éppen a Karácsonyé.

Ebből kifolyólag pedig, mit NEM ajánlatos, egy érett, bölcs és belátó spirituális embernek tennie?

1. Siránkozni azon, hogy miért nincs párja

Bocsánat, nem jutott most eszembe más a siránkozáson kívül… de a lényeg, hogy bármennyire is szomorúnak, magányosnak érzi magát aznap vagy bármely másnap az a bizonyos spirituális lélek, akkor sem fog kiborulni és bedepressziózni azon, hogy nincs neki kedvese. Jó, toljon be egy vödör fagyit, ha attól jobb, de ne ontsa magából a „az egyedül fogok meghalni”, „olyan ronda vagyok, hogy senkinek sem kellek”, illetve a „dögöljenek meg, nekik miért jár a boldogság?” és hasonló dumákat. Egyrészt azért, mert csúnya dolog és éretlen. Másfelől mert az önsanyargatás, az önmagunk vagy mások pocskondiázása, a rossz kívánság megteremtődik. Tudjuk jól, hogy füle van az Univerzumnak és a jeles, energiával teli napokon még jobban hall. Szóval miért akarunk mindenáron kitolni magunkkal és másokkal a jövőre nézve? Szeretnéd, ha azért menne szét a legjobb barátnőd a párjával mert rosszat kívántál nekik? (Vagy bármely más pár?) Szeretnéd, ha tényleg azért nem lenne párod mert csúnya vagy? Úgyhogy kétszer is gondold meg, mit mondasz, kívánsz és egyáltalán gondolsz Valentin-napon.

2. Nem fog bele egyoldalú szerelmi kötésbe

Tény és való, Valentin-napon baromi jól működnek a szerelmi mágiák. De ezt ne arra használjuk, hogy magunkhoz kössük azt, aki marhára nem szeret bennünket vagy akár a párunkat a tudta nélkül. Lehet, hogy boldog párkapcsolatban éltek jelenleg, de ha csak nem teszed a fejedet a tönkre és mondod azt, hogy „Hóhérkám, engem meg is ölhetsz, mert tudom, hogy ő lesz életem szerelme és együtt öregszünk meg egy szép napon.”, akkor inkább ne kötögesd… már csak azért se, mert senki nem kívánja neked, de ha ne adj’ Isten mégsem ő lesz a sírig tartó kedvesed, akkor nagyon csúnyán megnézhetitek magatokat vagy magadat a szakításnál… már ha sikerül és nem egy éveken át tartó se veled-se nélküled szenvedés lesz belőle. Ha pedig egy idegent vagy egy kollégádat akarod megfogni, végképp ne tedd, mert ha még össze is jön, mi lesz, ha kiderül róla, hogy egy nem normális, de a kötés miatt nem tudsz tőle szabadulni. Vagy te unod meg (bár ezt soha nem hiszi el senki, pedig igenis előfordulhat) de ő nem enged el és ott fog koslatni a nyomodban. Kell ez neked?!

3. Ne sajnáld le azokat, akik egyedül vannak

„Jaj de sajnállak én kis barátnőm, hogy nincs neked senkid és egyedül kell ma lenned. Brühühü….” No, hát ettől és hasonlóktól kíméljük meg a kedves egyedülálló rokonokat és barátokat. Ne sajnáljuk le őket. Lehet, hogy Te csak megakarod vigasztalni és kiakarod fejezni az együttérzésedet, de valójában lesajnálod, még akkor is, ha nem szándékosan teszed és valójában ellopod az energiát tőle, nem pedig adod… ha mindenáron együtt együtt akarsz vele érezni, öleld meg, vegyél neki csokit, kerüld a sablonos megszólalásokat, és igyekezz őt nem lesajnálni. Már csak azért se, mert sokan pont az ilyesfajta együttérzésre vágynak a legkevésbé… és a „majd találsz valakit te is” általában csak kivágja náluk a biztosítékot. Hozzáteszem, úgy se sajnáld le, hogy nem közvetlenül nem neki mondod, hanem másnak, mert akkor is csak elvonod tőle az energiát.

Ráadásul a sajnálattal – mert ugye empatikusan akarsz fellépni és segíteni rajta – ugye elveszed az energiáját és mellette egy jó nagy adag negativitást is magadba szívsz. Aztán csodálkozol, hogy a vele való találkozás után rossz a hangulatod és már nincs is kedved Valentin-napozni meg örülni a szerelmi életednek… talán azért, mert ezek nem is a te érzéseid…

4. Ne vedd jelnek azt, ami nem jel, ha az a volt szerelmeddel kapcsolatos

Húha, ez nem lesz egyszerű… hol is kezdjem… ugye sokan vagyunk a jelek hívei. Keressük, követjük őket. De időnként hajlamosak lehetünk jelnek venni azt is, ami nem jel és mondhatni jelet kreálni magunknak, amiből aztán születnek az elcseszett döntéseink. De nézzük a jó oldalukat…tanulunk belőlük! Ám megelőzhetnék tiszta gondolkodással is! Kétségkívül érkezhet jel arra, hogy kimondj valamit a partnerednek, meg tégy valamit, ráírj végre arra, akire hónapok óta nem mersz. De az exel kapcsolatos jeleket érdemes hatszor is meggondolni…

Ugyanis… egyesek ilyenkor hajkurásszák a jeleket… jelet arra, hogy talán fel kellene hívni az ex partnert és visszafogadni, vagy visszakönyörögni magadat. Nagyon sokszor ezek a Te vágyaid, nem a sorsé, az angyaloké, Istené. Persze mivel nincs ott senki, aki visszatartson (max egy harapós legjobb barát), úgyis megfogod tenni (kivéve ha, emberfeletti önuralmad van). Pedig annak rossz vége szokott lenni, mert ritkán éri meg hátrafelé haladni…

5. Ne merengj a múlton…

Ha már az exnél járunk… inkább nézz filmet, foglald el magad, de ne a múltadon merengj, régi szerelmeken. Szép dolog a nosztalgia, csak nem aznap. Ugyanis ilyenkor ontod magadból a keserű vagy éppen szentimentális energiákat, amivel valósággal elfolyik az energiád és egy kifacsart is törlőrongynak fogod érezni magad, ráadásul azt hirdeted az Univerzumnak, hogy te még a múltban élsz. Aztán meg vagy lepve, miért nem halad előre az életed, miért nem történik semmi, jön már az új kedves… mondjuk azért, mert még az előző kezét sem engedted el rendesen.

6. Vigyázz mit mondasz és kívánsz

Kedves párban élők spirik! Elhiszem, hogy nagy a szerelem és nagy a kísértés, hogy Valentin-napon filmbe illő jeleneteket kreáljatok, az ágyban egész nyugodtan… de óvatosan azzal mit jelentetek és mondotok ki. Az Univerzum, a Vonzás Törvénye, az akaratmágia meg az összes ugyanazon az elven működő dolog miatt. Szépen hangzik az „örökké veled maradok” , meg a „sosem hagylak el” és az „együtt halunk meg” és társai… de ahogy olvashattátok… ha csak nem kukkoltatok bele életetek krónikájába és tudjátok, hogy tutira a Nagy Ő meg a lelki társatok meg amit csak szeretnétek, akkor inkább ne tegyétek… arra az esetre, ha véletlenül, sajnálatos módon még sem Ő lenne… néhány ilyen mágikus kijelentés egy mágikus napon, igen… necces lehet, ha utána meggyűlölnétek egymást és szeretnétek lelépni, de nem tudtok… pláne az „együtt halunk meg”… még belegondolni is rossz, mit eredményezhet.

De mivel egy érett, bölcs spiri vagy, nem fogsz beleszaladni ezekbe a hibákba és egy felettébb boldog Valentin-napot sikerül eltöltened, akár egyedülálló vagy, akár párban élő!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Lélekemelő film a szerelemről és önmagunk elfogadásáról – Ízek, imák, szerelmek

Leadkép: videoblocks.com

Gifek: imgur.com