Egy újabb angyalos beszélgetésem volt, ezúttal Metatronnal. Lesz, akinek ínyére lesz és lesz olyan, akinek nem. Pedig a kérdést már biztos mindkétféle ember feltette: Miért ver engem a sors? Mit vétettem? Miért vagyok elátkozva? Vajon biztos a sors tehet róla, tényleg a jó Isten haragszik rád? Vagy talán el lennél átkozva? Metatron arkangyalt egy kis fényt hozott a sötétségbe, hogy mi lehet az oka annak, ha túl sokszor teszed fel ezt a jelzésértékű kérdést!

Amit Metatron arkangyalról illik tudni

Metatron nevének jelentése az „Angyalok királya”. Valaha ember volt, méghozzá nem csekélyebb személy, mint a bibliai Énoch, akit példamutató hite és élete okán Isten felemelt és angyallá tett. Metatron angyal pedig hidat képet az emberek és Isten, az égiek között, illetve megtanít minket az együttműködésre. Egyeseknek tűzoszlopként (arany vagy fehér színben) jelenik meg és úgy ragyog, mint a Nap.

Ő az égi írnok, minden titok tudora, életünket, sorsunkat írja a Feljegyzések Könyvében. Így ha valaki mindent tud rólunk, akkor az Ő. De hát ez nem meglepő annak, aki ismeri, hiszen emberként megírta az Énok könyvét, az Angyalok Bukását és a hét Mennyország titkait, miután Isten több látomással is engedte, hogy belepillantson ezekbe a titokba. Ugyanakkor Énok az Akasha krónika létrehozója és őrzője. Továbbá ezoterikus szinten az isteni fény, a spirituális test őrzője, vágyaink és koronacsakra angyala. Képes megvilágítani elménket, átvezetni a dimenziók között, és mivel az Átmenetek Angyala is, sokat tud az életről és a halálról.

A beszélgetés

Halványlila színű ruhában mutatkozik meg és aranylángok övezik. Kedves, békés arca van. Kezében egy könyvet tart. Látom, ő sem tud egy percre sem megválni a munkájától. Miután kölcsönösen szóvá tettük egymás munkamániáját, bele is fogtunk a beszélgetésbe.

O.: Bizonyára, Te, Isten, meg az őrangyalok gyakran halljátok azt a fogós kérdést tőlünk, hogy „Miért ver engem a sors?” meg az ehhez hasonló variációkat. Tényleg ti vertek minket vagy legalábbis ti intézitek el?

M.: Lehet, hogy a válasz nem lesz a kedvedre, illetve kedvetekre, de a legtöbb esetben ti veritek magatokat és semmiféle átok sincs rajtotok. Legalábbis mágikus eredetű. De átoknak hívhatjuk azt a negativitást, amit saját magatoknak teremtetek. Ezt vonzzátok be, mikor azt mondjátok „semmi sem jön össze” vagy „olyan szerencsétlen vagyok”. Ugyanakkor mi természetesen Isten óhajára cselekszünk, de ő csak akkor súlyt benneteket, ha nyomos oka van. Ilyen ok lehet a tanítás, hogy azt szeretné, hogy valamit megtanuljatok, megtegyetek észrevegyetek. És hiába kérdezed, hogy de miért nem lehet inkább szólni, amikor tudjuk jól, sok ember milyen makacs és csak azt veszi észre meg teszi, amit látni és tenni akar. Egyszóval se Isten, se mi soha nem cselekszünk ok nélkül, főképp nem kedvtelésből küldjük nektek az esetleges nehézségeket. De ti olyanok vagytok mint a gyerekek. Nem mindig tanultok a szép szóból. Néha kicsit keményebben kell fellépni, hogy a jó szándék és a tanítás célba érjen. Tehát, megdöbbennél, ha azt mondanám, nagyrészt ti okozzátok magatoknak a gondokat, amiben nincsen semmi sorsszerűség csak a szabad akarat, amivel rendelkeztek?

O.: Nos, ezek szerint, ha valakinek gyakran nem jön össze valami, pechsorozata van meg állandóan kudarcok érik, nem talál egy normális párt vagy munkahelyet, egészségi problémákkal küzd, akkor nem a ti kezetek van benne, hanem magunknak csináltuk meg?

M.: Mint mondottam, nem minden esetben, de a legtöbbször igen. Gondolj csak bele, sok minden döntések sorozata. Például a sorozatos kudarcok és szerencsétlenségek köszönhetőek annak, mert az illető, pesszimista, negatívan áll mindenhez, és ezt is vonzza be magának. Vagy aki nem találja a megfelelő kedvesét, az lehet túl válogatós, vannak hibái, amiket nem vészre, vagy az nem tűnik fel neki, hogy egy bizonyos, nem megfelelő típushoz vonzódik. Persze itt Isten keze is közrejátszhat, hiszen egy embernek addig is tapasztalnia kell, míg megtalálja az igaziját. De lehetnének normális kapcsolatai is, míg megtalálja a neki szánt párt. Vagyis, akinek állandó magánéleti problémái vannak, el kellene gondolkodnia, mit nem csinál jól. Mindent megtesz a kapcsolatért? Nem lehet, hogy önbizalmi vagy személyiségi problémái vannak?

Amennyiben pedig munkahellyel kapcsolatos gondokkal küzd valaki, akkor is érdemes lehet feltennie magának a kérdést: Nem túl lusta? Nincsenek irreális elvárásai? Nem kellene még tanulnia? Biztos azt csinálja, amit szeret? Csak a pénz számít neki és semmi más? Tény és való, mindenki született valamire, de nem mindenki tudja meg azonnal, hogy mire és keresnie, tapasztalnia kell. Egyeseknek hosszú az út, mire megtalálják önmagukat és a sorsukat.

Ami pedig az egészséget illeti… szinte kézenfekvő… a lélek betegségei jelennek meg fizikai formában. A ki nem mondott szavak, a sok stressz, a meg nem cselekedett dolgok, a félelmek, az elzárt érzelmek, a gonosz és negatív gondolatok mind-mind megbetegíthetik az embert.

O.: Mit tudsz hát ajánlani, ha valaki tudni szeretné, hogy saját maga babrál e ki önmagával vagy a sors teszi azt?

M.: Előbb mindenképpen magából induljon ki. Ha az ember úgy gondolja veri a sors, gondolkodjon el: vajon miért? Tegyen fel magának kérdéseket azzal kapcsolatban, amivel úgy érzi, el van átkozva, illetve akadályoztatva van. Hogyha a kérdésekre őszinte választ ad, akkor el fog jutni odáig, hogy belátja, hol és mit rontott el, mit nem csinált jól vagy éppen mit kellett volna. Rá fog döbbenni, hogy ez nem rajtunk, hanem rajta múlt. Így lassan felold egy hatalmas csomót, feloldozza saját magát, szembenéz a problémájával, megvilágosodást hoz saját magának és ebben az esetben már fel is szokott oldódni az átok. Szemléletet, majd utána életmódot kell váltani. De ha még így is minden erőfeszítése ellenére is azt gondolja nem ő a ludas, akkor gyanakodhat külső erőre. Akár ránk. Mit akarhatunk neki megtanítani? Mit akarhatunk elérni? És még ez sem adna választ, akkor lehet csak igazán, hogy valódi átok van rajta, nem pedig saját maga kreálta.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Képek: pinterest.com, obliviousfacundox.blogspot.hu, allthebeautifulthings9828.tumblr.com