A legfőbb különbség a spirituális és a „sima” kapcsolatok között, hogy az előbbi jóval érettebb. Mondjuk úgy, hogy magasabb szinten zajlik a megélése az átlagosnál. A nagy kérdés az, hogy mennyire működhet két spiri között a kapcsolat és hogy lehetséges-e egy működő viszony olyannal, aki nemhogy nem spirituális, de nem is vallásos, és nem hisz semmiben… mi sülhet ki egy ilyen szerelemből?

Nézzük előbb a spirituális kapcsolatot!

A spirituális kapcsolat résztvevőinek legfőbb jellemzője bármily „meglepő” is legyen, de spirituálisak. Hisznek valamiben, van valamilyen nézetük, filozófiájuk, vallásuk. Oké.  Persze lehetnek más közös érdeklődési körük, de ez az egyik sarkalatos pont. Ezen felül valószínűleg mindketten már elértek egy bizonyos szellemi fokot, ahol tudják, hogy a legfőbb dolog nem más, mint a szeretet, illetve a szerelem. Számukra alap dolog a bizalom, az őszinteség, a hűség, az empátia. Nem csak önmaguk boldogságával, hanem a párjuk boldogításával is el vannak foglalva. Náluk nem kell kérni a figyelmet, a törődést, hanem mindezt ösztönösen megadják egymásnak. Tudatosan vagy tudattalanul, de érzik egymás rezdüléseit, tudják, mikor van szüksége rájuk a másiknak. Igaz, hogy nem feltétlenül vannak egy szinten, de képesek húzó erővel hatni egymásra.

Nincsenek közöttük tabuk, bármiről tudnak beszélni és beszélnek is, amikor kell, mert tudják, hogy az építi a kapcsolatukat. Attól lesz igazán érett, különleges a kapcsolatuk, hogy tudatosan törekszenek kapcsolatuk építésére. Nálunk nincs az, hogy megszerezték egymást és kényelmesen hátradőlnek. Mindig dobnak egy újabb farönköt a szerelmi tűzre.

giphy.com

Azért nincsenek náluk hatalmi játszmák, mert egyenlő felekként tekintenek egymásra és nem akarják egymást elnyomni. Azért nem féltékenykednek, irigykednek, akarják mindenáron birtokolni egymást, mert megbíznak egymásban, fontos számukra a másik boldogsága és nem próbálják meg korlátozni. Élnek és élni hagyják egymást.

Ettől még ugyanúgy meg vannak a pasis, csajos háklijaik. Lehetnek. Miért ne? Hiszen folyamatosan fejlődünk, van időnk megjavulni, változni, kinőni a rossz szokásainkat. Ráadásul a spirituális párok tanítják is egymást. Építő kritikával szolgálnak egymásnak. Gyakran egymás tükrei. Sokuk képes felismerni, hogy milyen viszonyban vannak, legyen az lelki társi vagy iker láng kapcsolat.

Ami még fontos, hogy becsülik és tisztelik egymást, minden körülmény között. Vagyis megférhet egymás mellett két olyan spirituális pár is, akik más-más irányzatok hívei. Nem muszáj, hogy olyanok legyenek, mint két tojás. Akár azok, akár nem, ettől még ők is hajba kaphatnak (hiszen emberek), azon, hogy ki tud jobban valamit (elvégre az egóval mindig meg kell harcolni) vagy kinek a vallása, irányzata jobb, bölcsebb. De ezek a viták azért valamivel magasabbröptűbbek, mint az átlagos párkapcsolati viták. Különben is, nem is az a fontos, hogy ne vitázzanak, mert nem a vitától kell megszabadítani a kapcsolatot, ami egyébként a fejlődést szolgálja.

gurl.com

Amíg két fél eltudja egymást fogadni, és a vallását, nézeteit, akkor addig a kapcsolatuk e tekintetben rendben lesz. Sok spirituális pár pont a hite miatt tud egyébként szépen is szakítani. Tudják, hogy mindennek oka van, hogy talán csak addig a pillanatig tartott a közös útjuk, amíg  megtanultak valamit és hogy vár rájuk valahol az igazi társuk.

Na, de mizu a spirituális és nem spiri egyén kapcsolatával?

Működhet. Ha meg vannak azok, amiket a fenti kapcsolatban is taglaltam, akkor simán. Ha meg van egy más tisztelete, megbecsülése, és nem korlátozása. Nagyon sok ilyen kapcsolat van, ahol az egyik fél spirituális, a párja pedig ezt elfogadja, annak ellenére, hogy maga egyáltalán nem hisz benne, de nem is zárkózik el tőle. Van, amikor a másik fél érdeklődő, kíváncsi marad és az is jó. Ám azért sem szabad megharagudni, ha nem szívesen hallgatja, beszél róla, mert annyira nem hisz benne. Akkor a spirituális félnek ezt be kell látnia és tiszteletben kell tartania, mert mindig ez a kulcs: tiszteletben tartani a másik nézeteit. Az nagyon rossz, amikor a spiri vécépumpával próbálja letuszkolni az igét meg a hitét a másik torkán. Csak elriasztja vele, szétbarmolja a kapcsolatot.

(tenor.com) (Egy darabig én sem nézek Disney-t…) 

De az is, ha a nem spirituális alkat nem tartja tiszteletben a kedvesének nézeteit és mondjuk viccet csinál belőle, kigúnyolja. Nem csak rosszul eshet a másik félnek, hogy szidják az isteneit és kicsúfolják az angyalait, de bosszantó is lehet, amikor szemét módon alázni próbálják az égijeit. És megérkeztünk a kapcsolatok másik mumusához. Az egyik a hit erőltetése, a másik a hit kigyúnyolása. Emiatt mehetnek szét az akár működő kapcsolatok, mert természetesen egyiket sem kell elviselni.

Meg aztán spirituális kapcsolatokról beszélünk. Lehet egy spiri is pokolian szerelmes, fájhat neki úgy a szakítás, mintha érzéstelenítés nélkül amputálták volna a lábát, de idővel tudni fogja, hogy ennek így kellett lennie. Sosem felejti el, hogy mindennek oka van és minden helyzetből képes tanulni.

giphy.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: sobiratelzvezd.ru