Spirituálisnak, avagy spirinek lenni létforma. Ugyanakkor nem mindenki áll arra készen, hogy életét kitöltse a spiritualitás és elhivatott spiri legyen. Mert egy kicsit ódzkodik tőle, kételkedik benne, nincs elég ideje jobban beleásni magát és átszellemülni. Éppen ezért főleg nekik szól ez a cikk. Ha még nem vagy full spiri, akkor is érdemes mindennap időt szánnod arra, hogy egy kicsivel spirituálisabb legyél! Mindjárt mondok is 10 okot arra vonatkozólag, miért is éri meg!

 

Készen állsz? Adj magadnak napi 10 perc – de ha több, az sem baj! – spiritualitást és egy új világ, egy új élet kezdődik számodra!

 

  1. Felébreszti a szunnyadó erődet, energiáidat

Mindenkinek vannak rejtett képességei, tehetségei. Persze nem jelenti azt, hogy egy hét után nagy kanálhajlítgató leszel, de jó eséllyel válsz energikusabbá, lelkileg – és ezáltal testileg – erősebbé és felszínre törnek a rejtett képességeid. Beindul a hatodik érzéked és még az is lehet, hogy kiderül rólad, hogy látnok vagy, esetleg Leonardo da Vinci utódja.

  1. Pozitív gondolkodásmódot biztosít

A spiritualitás egyet jelent a személyiségfejlesztéssel, mert nem hagyja, hogy figyelmen kívül hagyd a félelmeidet, a negatív gondolataidat és érzéseidet, illetve a hibáidat. Vagyis ezekkel időről-időre szembekerülsz majd, hogy legyőzd őket és helyüket abszolút pozitivitás váltsa fel. Ennek hatására egyre több pozitív dolgot vonzol majd be, amik mintegy önigazolásul szolgálnak. Akárcsak az egyre szaporodó pozitív tetteid, amik majd szintén megerősítenek.

  1. Hitet és reményt ad

Mindegy, hogy az a fajta spirituális ember próbálsz-e lenni, akinek vallása, vagy eszméi vannak, vagy az, aki csak szimplán spiri akar lenni, mert szeretne egészséges, boldog és kiegyensúlyozott életet élni. A spiritualitás így is-úgyis reményt és hitet fog adni. Reményt, hogy igenis lehet olyan jövőd, életed, amilyet szeretnél és hogy mindig van mit várni az életben. Hogy a legsötétebb helyzetekben is tudod majd, hogy van kiút. Megtanulsz hinni magadban, a szeretteidben, az emberekben, a csodákban, a szeretetben, a becsületességben, a jóságban és még vagy számtalan dologban. Talán még az égiekben is.

  1. Megszabadít az önértékelési zavaroktól

Ahogy azt már mondottam, a spiritualitás személyiségfejlesztő hatással bír. Nem hagy a szőnyeg alá söpörni. Vagyis egy idő után, a kellő személyiség- és lélekgondozás után magabiztosságot és önbecsülést ad. Megtanulod szeretni és értékelni magad.

  1. Megtanulod szeretni magadat és másokat

Hoppá, előbb már lelőttem a poént, de igaz. A spiritualitás, és a sok életleckékből történő tanulás, magadba nézés és mélyanalizálás következtében nem csak jobban megfogod ismerni magadat, de meg is fogod szeretni. És mikor képes leszel magadat őszintén szeretni, akkor kezdesz csak el igazán másokat is. Képes leszel mindenkiben meglátni a jót és egyszerűen felismered, hogy valójában mindenkit lehet szeretni valamiért. Akár a mosolyáért, a humoráért, vagy az eszéért.

  1. Elűzi a depressziót és a szorongást

A spiritualitás nem fogja hagyni, hogy depressziós legyél, szorongjál vagy stresszeljél. Ettől még nem jelenti azt, hogy ezek soha többé nem környékeznek meg, de segít majd leküzdeni. Ami utána egyre könnyebben fog menni, míg valóban, egy idő után már nem tudsz majd stresszelni azon, amin korábban igen és azt veszed majd észre, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott vagy. Márpedig aki önmaga legjobb barátja és nem fél a saját lelkébe tekinteni, az nem lehet depressziós.

  1. Képes leszel a kezedbe venni a sorsodat

A spirituális ember nem csak örökösen magába tekint és fejleszti önmagát. Az egész életének kíván az ura lenni. Vagyis a terveket, vágyakat, célokat a spiritualitásnak köszönhetően még könnyebben érheti majd el. Mivelhogy lesz benne elég hit, remény és pozitivitás, ami erőt ad neki ahhoz, hogy a kezébe vegye a sorsát és irányítsa. Méghozzá sikerrel!

  1. Meggyógyítja testedet és lelkedet

A spirik sokszor elmélyülnek valamilyen irányzatban, ami gyógyítással is foglalkozik. De ha te nem akarsz ilyenbe belemenni, akkor is gyógyulni fogsz. Mivel ahogy az eddig leírtakban is szerepel, a jellemépítés, és a pozitív élet kialakítása nem csak a gondolataidra és a lelkedre lesz hatással, – ezzel kerülve el a lelki gondokat – hanem a testedre is. Ha nincsenek lelki panaszok, depresszió, szorongás, nem is betegíthetnek meg. Mint ahogy a félelmek sem. És ha mégis beteg lennél a külső környezeted okán, akkor is ott lesz a spiritualitás, ami erőt és hitet, pozitív gondolatokat ad majd, ami elősegíti a gyors gyógyulásodat.

  1. Kulcsot ad életed megértéséhez

A spiritualitás nem csak fejleszt, hanem meg is nyit. Felszínre hozza az előző életbéli emlékeket, a jelen életed küldetésének tervét. A titkos álmaidat, a tudat alattid rejtelmeit. Egyszóval kapsz egy kulcsot egy kincses ládáshoz, ami te magad vagy. Megértheted a múltbéli tetteidet és hibáidat, az jelenlegi célodat, hogy mit-miért teszel. Egyszerűen minden világosabb lesz, az egész léted és a sorsod is.

  1. Bölcsebb és megvilágosodottabb leszel

Életünk folyamatos tapasztalásból és életleckék megtanulásából áll. Elkerülhetetlen, hogy bölcs legyél. Hogy napról-napra egyre világosabban lásd az életedet, a sorsodat, és minden mást is a környezetedben. Teljesen kitisztul a látásod.

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Képek: giphy.com, tenor.com, gfycat.com, discussions.viki.com, goodreads.com, stephevans.com, bluestockingsboutique.com, viralviralvideos.com