Az ítélkezés célja hogy megfosszon az erődtől. Az ítélkező gyengébb nálad és az ítéletei által próbál feltöltődni energiával. Ha belemész a játszmába, akkor kénytelen leszel bizonygatni neki és a környezetednek, hogy nem is vagy te annyira értéktelen, mint amilyennek látnak és amilyennek te magadat látod. A legjobb, amit tehetsz, hogy felhagysz az ítélkezéssel lebontva az összes belőlük emelt korlátozást és ezzel kitárulhat a számodra a lehetőségek kapuja. Milyen varázslatos lehetőségek várhatnak rád az életed bármely területén, ha abba hagyod önmagad megítélését? Te választasz ebben is.

Vágd el az ítéletek gubancos hálóját!

Már a születéseddel ítéletek hálójába pottyantál. Megítéltek azért mert fiúnak/lánynak születtél, és hogy nézel/néztél ki. Mi lenne, ha beleállnál az erődbe és választanád, hogy az életed teremtésének a forrása leszel? Ne tedd jelentőségtelivé a mások ítéleteit, így elerőtleníted őket.

A mikor megítélnek könnyen az egyetértés csapdájába eshetsz és azonosulhatsz a véleményével, mintha valóban igaz lenne, amit gondol. Ahhoz hogy ezt elkerülhesd, kezd el a saját értékeidre összpontosítani. Mi az, amiben te jó vagy és jobb vagy mindenki másnál? Mi az, amit te tudsz, és mások nem tudnak? Ha felismered és elismered, az értékeidet azzal jelentéktelenné teszed az ítéleteket.

Az ítéleteket általában a hátunk mögött susogják, de az is előfordul, hogy a szemedbe mondják. Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, hogy hálásan meg köszönöd: Ó mennyire kedves és figyelmes vagy velem! Ezzel nagy meglepetést okozol a szurka-piszka ismerősödnek, hiszen ő zavart mentegetőzésre számít leginkább vagy esetleg arra, hogy némaságba burkolódzol, de a hálára és köszönetre semmiképp sem. Ezzel ki is fogtad a vitorlájából a szelet. Az ítélete akár egy szappanbuborék, volt, nincs.

Érdekes nézőpont

Minden, amit gondolsz és minden, amit mások gondolnak csupán egy érdekes nézőpont. Könnyedebbé teheted a mindennapjaidat, ha használod ezt az eszközt, hiszen ha valami pusztán csak érdekes az nem lehet rád hatással tehát nem is zavarhat téged.  

A mások ítéletei mindig arról szólnak, ők mit csinálnak, mindig olyan dolgokkal vádolnak meg téged, amit ők csinálnak. Az ítélkező csupán szeretné saját magáról elterelni a figyelmet miközben a te hibádat nagyító alá teszi. Ha ezt észreveszed, éber vagy rá akkor már el is vesztette az erejét az ítélet.

Ha eldöntötted, hogy elveszed a feléd irányuló ítéletek erejét akár be is fogadhatod őket. Csak engedd meg az ítélkezőnek, hogy ítélkezzen föletted és köszönd meg neki. Mi teremthet ez a te életedben?

Amikor valaki megítél, az hozzá tartozik, ő választotta. Ha nem állsz neki ellen, nem azonosulsz vele akkor semmilyen hatással nem lesz rád és az életedre. Legyél hajlandó befogadni az ítéleteket, de ne érts egyet velük és ne is állj ellen nekik. Ezzel könnyedséget és örömöt fogsz teremteni az életedben. Használhatod az Access mágikus mondatát is: „Az életben minden könnyedén, örömmel, ragyogva árad felém!”

Soha ne tedd kisebbé magad!

Vannak, akik beveszik a feléjük áradó ítéleteket és a hatásukra kisebbé teszik magukat. Ezek az ítéletek mind csupán arra valók, hogy elvegyék az erődet, te pedig választhatod, hogy megengeded-e ezt vagy semmibe veszed anélkül, hogy szembe mennél vagy azonosulnál vele. Ha nem vagy hajlandó azonosulni az ítélkező nézőpontjával, azzal már ki is fogtad a szelet a vitorlájából.

Sohase hagyd, hogy egy ítélet elrontsa a jókedvedet. Az a legjobb, ha csupán egy érdekes nézőpontnak tekinted, ami ráadásul nem is a tied. Hagyd abba a saját magad felett való ítélkezést is. Ezzel pozitív változásokat generálhatsz az életed minden területén. Az ítéletek mellőzése a testeddel kapcsolatos ítéletekre is vonatkozik. Mondtad ma már neki, hogy hogy kedves testem hálás vagyok neked hogy vagy, hogy kibírod velem és köszönöm, hogy egészséges vagy. Legyél hálás a testednek és adj hálát mindenért az életedben. Ha hálát és az örömöt az életed részévé, a mindennapjaid részévé teszed azzal egy tudatosabb, kellemesebb élet lehet a jutalmad. Ehhez igénybe vehetsz néhány Bars kezelést is.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Gyakran fáj a hátad? Nem ártana ismerned a lelki okait!

Leadkép: powerofpositivity.com

Gif: imgur.com