Sokat fejtegettük már azt, hogy állítólag mindannyiunkban jelen vannak a természetfelettinek, hihetetlennek tűnő spirituális képességek, mint amilyen a látás is, csak mélyen eltemettük magunkban gyerekkorunkban. Ugyanilyen a gyógyítás képessége is. Ha megszeretnéd tudni, hogy tényleg képes vagy-e kézrátétellel gyógyítani, akkor olvass tovább!

Amit Raphael arkangyalról illik tudni

Nevének jelentése: „Isten gyógyítója” avagy „Isten meggyógyít”. A keresztényeknél ő az utazók és vándorok védelmezője. Ez derül ki Tóbiás könyvéből is, mivel Tóbiás utazótársa volt és ezért ábrázolják őt gyakran szandálban,  utazó köntössel és más utazással kapcsolatos eszközzel. Kivéve a Jack Wolfskines táskát.

Ezoterikus értelemben az egészség és a gyógyítás angyala. Természetesen gyógyító ereje kiterjed az állatokra, a környezetre, és a természetre is, hiszen ő az isteni gyógyító energiának a közvetítője. Képes meggyógyítani a testet, az elmét és a lelket.

Mindemellett ő a Levegő, Kelet, a Szeretet, a Tudás, Tudományok, a szerda nap angyala. Az Őrző Angyalok Vezére, a Sheol vezetője, a Nap Uralkodója, az Élet Fájának Őrzője. Az asztrológiában az Ikrek, Mérleg, Vízöntő jegyek felelőse. A szívcsakra uralkodója és a mentáltest védelmezője.

A beszélgetés

Barna, tógaszerű ruhát visel és vándorbot van a kezében. Göndör barna haja úgy kunkorodik, mintha csak egy Leonardo da Vinci festményről lépett volna le.  Kedves, mosolygós, várja, hogy kérdezzek. Egy könnyed kis csevej következik, majd belecsapunk a lecsóba:

O: – Elvileg mi emberek születésünktől fogva isteni képességekkel rendelkezünk. Csak ugye sokunknál nem működik a nevelés, a hit, civilizálódás, más nézetek szerinti büntetés miatt. De lényegében akkor gyógyítás képességét is magunkban hordozzuk?

R.: – Igen. Csak nem mindenki képes működtetni.

O: – Hogy van az, hogy valaki képes gyógyítani, más pedig nem? Egyszerűen csak fel kellene hívni a gyerekek figyelmét arra, hogy képesek gyógyítani, hogy ne felejtsék el?

R.: –  Talán egyszer erre is sor kerül, amikor az emberek többsége nem lesz ennyire zárkózott, hitetlen és kétkedő. Sajnos manapság sok helyütt még mindig kigúnyolás, megvetés vagy éppen kiközösítés és megbélyegzés jár annak, aki nyíltan próbálja vállalni magát egy meg nem értő közegben. Én még mindig azt mondom, hogy mindenkinek vállalnia kell a hitét, a meggyőződését, a tudását. De elkanyarodtunk a kérdéstől… tehát, nagyon egyszerű oka van annak, hogy az egyik embert miért gyógyít, a másik pedig miért nem. Azon múlik, hogy felfedezi-e magában a képességet. Ha igen, akkor pedig azon, hogy képes-e hinni magában? Mert aki nem bízik, nem hisz magában blokkolja a saját képességeit, főleg ha fél mások reakciójától.

O: – Mi kell ahhoz, hogy felfedezze? Honnan tudhatja biztosra, hogy igen, ő valóban gyógyított? És mondjuk nem csak egy erős szuggesztió segített önmagán vagy akinek segített.

R.: – Te hogy jöttél rá?

O: – Gyerekkoromban anyám állandóan azzal nyaggatott, hogy fáj a feje és tegyem oda a kezemet, mert akkor elmúlik. Fogta, kölcsönvette a kezemet, odatette a fejére és jobban lett.

R.: – Tessék, mástól kaptál visszaigazolást. Ám a legtöbbször maga az ösztönösen érző gyermek, ajánlja fel a gyógyítást, de a szülő sokszor kineveti. Itt lép életbe a nevelés okozta akadály, így a gyermek elveszíti ezt az adományát egy időre, amit felnőttként újra a felszínre hozhat. Kezdetben észreveheti saját magán, ha mondjuk a kezét egy fájó testrészre helyezi, és csökken a fájdalom. Vagy „véletlenszerűen” kap igazolást másoktól, hogy képes elmulasztani a fájdalmat ott, ahol ő megérinti. Szerintem mind kettő elég nagy bizonyosság és összetéveszthetetlen az „erős szuggesztióval”.

O.: – Bárkit meg lehet gyógyítani?

R.: – Egy gyógyító alapvetően bárkit képes meggyógyítani, vagyis ha másnál is sikerrel jár, akkor az a saját képességének köszönhető. Akkor a gyógyulás eredménye egyértelmű visszajelzés. Továbbá szükség van arra, hogy a másik fél, a beteg, befogadó és nyitott legyen a kezelésre és a gyógyító erőre. Akarata ellenére nem lehet senkin segíteni, főleg nem gyógyítani, mert az ilyen ember elzárkózik és aktívan blokkolja magát. Jó esetben is csak minimálisan hat rá.

O.: – A kézrátételes gyógyítás, vagy egyáltalán a gyógyító erő felér orvosi kezeléssel?

R.: – Ez esetenként változó. Ugye szó volt arról, hogy az illetőnek befogadónak kell lennie. Mondjuk úgy, hogy bármilyen betegséget meg lehet gyógyítani. De nem véletlenül létezik az orvostudomány. Komoly probléma esetén mindig érdemes felkeresni egy orvost, hiszen ő is gyógyító, még ha más eszközökkel is gyógyít, aki bármilyen kezelést is írjon elő, mellette mindig lehet alkalmazni a gyógyító erőt is.

O.: – És létezik, hogy valaki nem is az erő hatására, hanem a hite miatt gyógyul meg? Mert hitt a gyógyító kezelésében?

R.: Természetesen, hiszen a hit a legnagyobb erő. De ettől még a gyógyító nem lesz kevesebb, hiszen ő volt, aki hitet adott, illetve felébresztette a hitet a betegben. Ugyanolyan csoda.

O.: – Értem. Lenne még itt egy zárókérdés: olyan van, hogy valaki felfedezi magában vagy más által, hogy képes gyógyítani, de nem mindig sikerül neki?

R..: – Igen. Ilyenkor az illető adottságai blokkolva vannak. Ebben az esetben fel kell oldani a félelmeket, az akadályokat, és gyakorolnia kell. Mondani sem kell, ebben természetesen minden további nélkül segíthetek, ha megkérnek rá, mint ahogy magában a gyógyulás folyamatában is. Hiszen ezért vagyok.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Képek: pinterest.com, en.wikipediaorg, thoughtco.com Leadkép: jauns.lv