Yemaya üzenete: Csak kérned kell és megadatik a vágyaid tárgya, a kívánságod, vagy a lehetőség, az eszköz, amivel elérheted azt. Mindig van elég esélyed arra, hogy teljesítsd a vágyadat, mert ahogy az óceán hullámai sem állnak meg soha és folyamatos mozgásban vannak, úgy a teremtő erő is, amit a szolgálatodba állíthatsz.

Ha kéred, boldogan segítek neked elérni céljaidat, és amennyiben megtehetem, teljesítem a kérésedet. Fontos, hogy folyamatos mozgásban légy magad is, ne ragadj le egy ponton, hanem sodródj az Univerzum az áramlataival, ezáltal részese lehetsz és folyamatosan dolgozhatsz együtt a teremtő erőkkel. Hatalmad van a sorsod felett, így magad alakíthatod szerelmi életedet. Sose feledkezz meg arról, hogy ott lakik benned az életet adó, minden körülmény között átalakulni képes, gyönyörű és hatalmas istennő.

Kicsoda Yemaya?

Az afrikai származású istennő a joruba vallás hagyománya szerint a tenger, az óceán (és minden víz, főként az afrikai Ogun folyó) úrnője, a hiedelmek szerint ő maga teremtette a vizeket, illetve az első halandó embereket, sőt ő minden orisha (14 afrikai szellem, vagy ha úgy tetszik isten és istennő) anyja. Úgy tartják, hogy a tenger a földi élet méhe, ezért Yemaya a tápláló és védelmező (nőké és gyermekeké egyaránt) anyaistennő, aki az otthon, család, szülés, teremtő erő, a szerelem, szenvedély istennője is. Állítólag képes meggyógyítani a meddő nőket.

Ő felügyeli a titkokat, az ősi bölcsességet, a holdat és a kollektív tudattalanokat.

Neve (Yemoja) a következőképpen tevődik össze: a joruba „Yeye” szó jelentése anya, az „ọmọ”, jelentése „gyermek”, és az „ẹja” jelentése “hal”, vagyis nagyjából lefordítva ezt jelenti, “Anya, akinek gyermekei olyanok, mint a halak.” Testvére és férje Aganju, a föld Istene, és Oya a szél istennőjének anyja.

A Yemaját gyakran sellőként ábrázolják. A brazilok december 31-én tartják ünnepét, mikor fehér virágokat és apró hajókat dobnak a vízbe. Ilyenkor gyakran is kívánnak is tőle és úgy tartják, ha a hullámok elnyelik a hajót, teljesíti a kérését, ám ha kimossák a partra, akkor megtagadja.

Szimbólumai a kagylók. Emellett gyümölcsöket, fehér edényeket vagy fehér ékszereket, kristályokat szoktak neki ajándékozni. Továbbá színe a fehér és a kék, száma pedig a 7-es.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: pinterest.com