Odin üzenete: Mindennek meg van az ára, de legalábbis semmi esetre se várj csak úgy valamit anélkül, hogy előbb magad ne tennél lépéseket az irányába. Éppen ezért, előbb adnod kell ahhoz, hogy kaphass.

Bármire is vágysz, ne csak azt várd, hogy az öledbe hullik. Nem elég kérned és gondolnod rá. Lehetőségeidhez mérten tenned is kell érte, és ha kell, akkor küzdj, harcolj, ne légy rest hegyeket mozgatni a célodért. Minden erőfeszítésed, befektetett energia megtérül, még akkor is, ha nem pontosabban attól kapod vissza, vagy abban a formában, amiben várod.

Kicsoda Odin?

Odin az Ászok főistene (nem a kártyalapoké vagy a menő csávóké), a skandináv mitológia szerint a világ egyik megteremtője. A germánok szerint az istenek két nemzetségre oszthatók, Ászok és Vánok, akik régen harcoltak egymással.

Ő a legöregebb, leghatalmasabb és egyben legbölcsebb isten. A szülei Bor és Bestla, testvérei Vili és Vé, akikkel  megölték Ymir-t, az óriást, hogy a testét felhasználják a föld teremtéséhez. A felesége Frigg, akitől három fia van: Baldr, Hermod és Hödr. Plusz ott a legidősebb és legismertebb – meg a legnépszerűbb a Bosszúállók meg a Marvel óta – Thor, kinek anyja Jörd. (Bár egyesek szerint ez Frigg másik neve). Akad még két házasságon kívüli fia, Vidar és Váli.

Asgardon – ami az istenek otthona – található a palotája, a Valhalla, ahová a hősi harcban elesettek egyik fele jut, (az einherjarok) míg másik fele Freyja palotájába, a Folkvangba kerül.

A háború, a költészet, a halottak, a halál és a mágia istene.

Amiről tutira megismernéd Odint, ha összefutnál vele, az az, hogy félszemű, ugyanis feláldozta egyik szemét, hogy ihasson Mímir bölcsesség forrásából, majd felakasztotta magát a világfára, Yggdrasilra, hogy hozzájusson az ősi tudáshoz, a rúnák bölcsességéhez. Éppen ezért Thorral ellentétben Odin inkább mágiát használ a harcok során.

Odin kis csapata, illetve amiről még felismerheted:

  • A nyolclábú lova: Szleipnir
  • Két holló követe és felderítője, (sajtósa) akik mindennap körberepülik a világot és tájékoztatják a történtekről: Huginn (’Gondolat’) és Muninn (’Emlékezet’)
  • Két farkasa: Geri és Freki
  • A soha célt nem tévesztő dárdája: Gungnir
  • Végezetül ott van az arany karpántja, Draupnir

 

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: neveda.cz