Morrigan üzenete: Harcolj szenvedélyesen, légy bátor, küzdj eltökélten, amíg bírod és akkor tied lesz a győzelem! Megvalósul a célod, az álmod. Legyőzheted önmagadat, a korlátaidat, a félelmeidet és az ellenségeidet. Ha hiszel a győzelmedben, a sikeredben és minden követ megmozgatsz érte, akkor nem marad el a jutalmad!

Ha pedig mégis veszítesz, az azért történt, mert nem adtál bele mindent vagy mert tanulnod kell. Ezt neked kell tudni felmérned. Hogyha más jobb volt, mint te, ismerd el, rázz vele kezet és tanulj tőle! Ezért minden veszteség, egyben győzelem is.

Sose félj kiállni másokért vagy az igazadért. Nem kell eltűrnöd azt, hogy semmibe vegyenek, megalázzanak, bántsanak. Mondj néha nemet és bármennyire is kerülöd a konfliktust és tudd, hogy néha csak harc árán érheted el azt, amire vágysz, legyen azaz álmod, vagy az, hogy megbecsüljenek és tiszteljenek. A harc erősebbé teszi a szellemet és rengeteg mindenre megtanít a küzdelem.

Kicsoda Morrigan?

A kelta Morrigan, Morrigu, esetleg Morgan a „Fantom Királynő”, illetve „Nagy Királynő” a csata, a halál, a küzdelem, a háború, a harc, harcosok, a bosszú kegyetlen, de igazságos istennője. Harcra buzdítja az embereket, meg hogy legyenek bátrak, kitartóak és azt mondja: segítségével győzhetnek.

Több formában is megjelenhet, ilyen a varjú, angolna, farkas, vagy tehén. Ez utóbbi miatt kapcsolatban állhat a gazdagsággal, bőséggel, termékenységgel és a földdel. Ugyanakkor a boszorkány, a mágia, a prófécia istennője is. Sőt, ha a folyók, édesvizek, tavak úrnője is.

Morrigan a hármas istennő Banya aspektusát testesíti meg. Többnyire vörös hajú és vörös szemöldökű, kék szemű gyönyörű nőként írják le és általában vörös köpenyt visel. Emmas lánya és Dagda a férje.

A Morrigu gyakran testvéreivel együtt indul útra, mert vele tart: Macha (“Holló”) és Nemain (“Őrjöngés”), akik feltüzelik a harcosokat a csata hevével. Emiatt néha a Morrigan-t többesszámban használják, utalva hármas istennő mivoltára, illetve istennő társaira. Ebben az értelmezésben három Morrigana van.

Állítólag Morrigu egyike a Tuatha Dé Danann-nak (Danu istennő törzsének), akikhez buzdító szózatot intézett.

Morrigu megjelenik Lugh isten fiának Cu Chulainn, és Mad harcában. Felajánlotta Cu Chulainn hősnek a szerelmét, de az visszautasította. A csata végére Cu Chulainn meghalt, Morrigu a vállára szállt varjú képében. Cu szerencsétlensége az volt, hogy nem ismerte fel, hogy a mágia, a női erő korlátlan uralmát ajánlotta neki. 

Ünnepe: november 1, Samhain 

Szent állatai: holló, varjú és harci ló

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: aminoapps.com