„Egy óriási hazugság, egy álca, egy megtévesztés, egy meghasadt valóság…”

A fülszöveg ezen sora nagyon jól összefoglalja a regényt. Mert a könyv olvasása közben tényleg nem hihetsz a szemednek. Amikor azt gondolod, hogy tudod, mi lesz a vége, jusson eszedbe: valójában meg sem közelíted a valóságot.

Na de mi is az a Meghasadt valóság?

„Te mit tennél, ha a saját emlékeidben sem bízhatnál? 

Sophia Santillo látszólag nyugodt és egyhangú életet él Nápolyban, ám a felszín alatt megannyi szörnyű titkot őriz. A csontig hatoló fájdalom és rettenet még annyi év után is uralja életét. Egészen addig, amíg nem találkozik a sármos üzletemberrel, Nico Bellonival. Vajon a férfi méltó lesz rá, hogy a lány megossza vele riasztó múltját? 
Sophia biztos abban, hogy soha többé nem kell szembenéznie a szörnnyel, aki tönkretette az életét, ám egy telefonhívás minden reményét lerombolja: bántalmazója újra szabad. Hiába szentelt éveket arra, hogy feldolgozza a történteket, minden újra összeomlik körülötte. Főleg, miután fény derül a valódi igazságra. 

Ki a titokzatos szörnyeteg, és mi köze a lányhoz? Mi zajlik egy pszichopata fejében, és hogyan lesz egyáltalán valakiből gyilkos? Milyen mértékben befolyásolja a környezetünk, hogy mivé válunk? 

Ludányi Bettina legújabb regénye megmutatja, hogy nem hihetsz a szemednek és nem bízhatsz az emlékeidben. Egy izgalmakkal, titkokkal és kérdésekkel teli világba kalauzolja el az olvasót, ahol semmi sem valódi, semmi sem igaz. Csupán egy hazugság része. Egy meghasadt valóság.

Húzd ki magad, szegd fel az állad és küzdj! Különben összetör a valóság.”

Szerelem, szenvedély és kaland, amely keveredik a pszichológiai dráma és a pszichológiai thriller jegyeivel. A történet középpontjában az a kérdés áll, hogy kik a pszichopaták, és miért viselkednek úgy, ahogy.

Számos pszichothrillert olvastam már életem során, hiszen ez az a műfaj (többek között), amelyben otthon érzem magam. Tudtam, mit jelent a pszichopata, ám egy regényben sem fejtették ki eddig tettük okait és a háttérinformációkat. Ezért úgy döntöttem, én járok a dolog végére.

„Mindenki azzal van elfoglalva, hogy a boldogságot keresse. Én is ezt tettem. De nem keresni kell, hanem megteremteni. Minden rajtunk múlik.”

Aztán jött az ötlet: miért ne kutathatna inkább egy regény főhősnője? Mi lenne, ha ő végezné el helyettem ezt a munkát? Így született meg Sophia Santillo története, amely Nápolyban játszódik. Gyermekkora nem volt felhőtlen ezért, amikor megtehette, elköltözött otthonról. A zárkózott, flegma lány így egyedül éli mindennapjait, és kifejezetten élvezi nyugodt életét.

Ám akkor belecsöppen az életébe két férfi. Az egyik a barátja, a másik a szeretője lesz. Robertóban egy testvért lát, Nicóban pedig lehetőséget a boldogságra. De vajon sikerült Sophie-nak túltenni magát a múlton? Képes lesz megosztani a férfival a titkait? Hogyan boldogul majd, amikor szembe kényszerül nézni a múlt árnyaival? Egyáltalán mi késztette arra, hogy a pszichopatalét kérdéseit kutassa?

„Végig rosszul értelmeztem a bátorság és az erő fogalmát. Nem az tesz minket erősebbé, hogy még akkor is harcolunk, amikor már elfáradtunk, hanem amikor elfogadjuk a felénk nyújtott segítő kezet, és vagyunk elég bátrak megbízni benne.”

Nemcsak a szörnyű kérdésekkel kell szembenéznie, hanem a ténnyel: a saját emlékeiben sem bízhat.

Manipuláció.

Freudi elfojtás.

Az emlékek labirintusa.

Már érted, miért nem hihetsz a szemednek? J

„A múlt és a jövő összekeveredik a jelennel, mi pedig elfelejtünk emlékezni a fontos pillanatokra.”

Érdekel, miként végződik Sophia története? Vagy inkább az, hogyan vezet a történet végig az orrodnál fogva?

Akkor kattints, és rendeld meg 30% kedvezménnyel az Álomgyár webshopjából!

Csatlakozz az írónő Facebook-közösségéhez! 

A szerelem tényleg mindent legyőz! – Mennem kell

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Te is szeretnéd nálunk bemutatni tanfolyamaidat, szolgáltatásaidat? Keress bennünket a feltételekért Facebook oldalunkon vagy e-mailben az arkadia@szerkesztoseg.hu címen!