Tegyünk rendet, mert igen nagy a káosz a fogalmak körül, hogy mi franc pontosan a Sors, a Végzet és egyáltalán hogy is működnek és létezik-e szabad akarat vagy csak bárányok vagyunk és bégetünk? Van 8 dolog, amit érdemes tudni ezekkel kapcsolatban és ezáltal talán még világosabban is látod majd az életedet!

A Sors és a Végzet ugyanaz?

De nem ám! Nagyon is két különböző dolog. A Sors, egyfajta hatalom, erő, ami meghatározza az események történését, amik többnyire elkerülhetetlenek és kivédhetetlenek.

A Végzet a dolgok végkifejlete. Maga a cél, ami felé az események sodornak. Szóval téves az a mondat, hogy „Az a sorsod, hogy orvos legyen belőled/életeket ments.” Nem talált! Mert ez a végzeted!

Ki a fene irányítja ezeket?

Egyrészt Te, de erről mindjárt olvashatsz még. Másfelől az, akiben Te hiszel! Az a bizonyos Legfelsőbb Hatalom, akit hívhatsz Istennek, Allahnak, Buddhának, Zeusznak, bármely más istennek vagy istennőnek, mivel temérdek sorsistennő van.

Van olyan, hogy Szabad akarat?

Már hogy a viharba ne volna?! Persze csak ha szeretnél hinni benne, de amondó vagyok, hogy van. Bárki is szabta ki, alkotta meg, találta ki a sorsunkat, biztos nem csak szimpla bábokat, robotokat akart létrehozni, mert annak mi értelme lenne? (Most hagyjuk a Mátrixot!) Úgyhogy nagyon is van befolyásod az életedre. Igaz, ha valamire születtél, a sors, illetve az égiek a maguk módján el fogják érni, hogy kövesd azt. De nincs életed minden egyes pillanata megtervezve (mondom, kivéve, ha fatalista vagy). Dönthetsz, arról kit szeress és utálj, hogy mit egyél és mit tegyél.

Ráadásul minél inkább hiszel ebben vagy a teremtőerődben, annál jobban te fogod uralni az életedet!

Vajon melyik a jobb? Irányítani vagy csak élni és hagyni, hogy a dolgok maguktól történjenek?

Ezt csak is te döntheted el! Illetve az is lehet, hogy egyik életszakaszodban az egyik nézetet követed, a másikban azt. Érdemes mindkettőt megtapasztalni.

A nyugatiak jobb szeretik azt a nézetet, hogy ők irányítják az életüket, és hogy minden, ami velük történik, arról ők döntöttek úgy.

Ellenben a keleten átadják az irányítást és inkább abban hisznek, hogy egy nagy terv, illetve a Legfelsőbb Hatalom tervének részei, már minden kész van, nekik csak követniük kell azt, akár tudják mi az, akár nem, de mindegy is, mert úgyis abba az irányba haladnak.

Ha úgy kívánod, irányíthatsz is, de akár hátra is dőlhetsz a székedben és várhatod türelmesen, hogy alakuljanak a dolgok körülötted.

Honnan tudjam melyik a sorsszerű esemény?

Fogós kérdés! Hiszen mindenre rá lehetne vasalni. Arra, hogy az úton a fejünkre esett a tégla és belehaltunk vagy éppen túléltük. Biztos meg kellett tapasztalni valamit vagy ráébredni valamire. Lényegében az a sorsszerű, ami felett nincs hatalmad, amit semmiféleképpen sem tudtál volna máshogy csinálni. Ezért sorsszerű a halál, az mindig akkor jön, aminek jönnie kell, az bizony meg van írva.

Sorsszerű lehet az is, ha józanul szenvedsz balesetet egy tökéletesen működő autóban. Az már viszont nem az, ha részegen ülsz autóba és te okozod a balesetet.

Van valamiféle könyv, irattár, amibe bele lehet kukucskálni, hogy megtudjam, mi vár rám?

Ezt hívják Akasha-krónikának, amiben Minden benne van. Fullra. De nem csak a te múltad és jövőd, hanem mindenki másé is. Ez amolyan egyetemes krónika. Ám elvileg létezik a „Sorsok Könyve” is, amit Metatron arkangyal ír, szóval tutira van valamilyen könyv vagy anyag rólad, amibe ha elég érett vagy, belekukucskálhatsz.

Tud a sors jutalmazni vagy büntetni?

Nem árt tudnod, hogy a sors teljesen pártatlan, nem osztogat jutalmakat sem büntetéseket. Amit kapsz, azok a tetteid visszatükröződései!

Például ha sok jót cselekszem, akkor csak jót kapok vissza, ha rosszat, akkor meg azt? Igenis meg nem is. Mert létezik a Vonzás Törvénye, tehát igen, valahol azt kapod vissza, amit magad is adsz.

De akkor mi romlik el, amikor tök jó vagyok mindenkihez és mégiscsak a rosszat kapom? Akkor kérlek szépen ott buktál el, hogy túlságosan másokkal voltál elfoglalva és nem magaddal. Minden energiádat másokba fektetted, elvontad saját magadtól, a dolgaidról, a projektjeidről és neked nem maradt semmi, ami működtessen téged, a kapcsolataidat és céljaidat. Ezért kell törekedni az egyensúlyra!

És mi a helyzet azzal, aki egy megátalkodott gonosz ember és mégis sokáig él meg jó dolgok történnek vele?

Ha arra gondolsz, hogy aktívan dohányzik és iszik és mindenkit túl él az azért van mert nem érzi károsnak azt, amit magához vesz. Számára nem méreg, hanem gyógyszer. Igen, ekkora mágus, aki az agyával ezt megteremti, márpedig tudjuk, hogy nagyon sok múlik a gondolkodásunkon! (Vagy piszok jók a génjei meg a szervezete.) Másfelől ha arra gondolsz, hogy gonosz és sok pénze van vagy megússza a tetteinek következményét, akkor jusson eszedbe, hogy ő nem sokat tett másokért. Minden energiát magának tartotta meg. Arról nem is szólva, hogy lehet ő is kiválóan teremt…

Bármikor nyugtathatod magadat azzal, hogy „odaát” meg legvégül úgyis mindenki azt fogja kapni, amit megérdemel, mert ott már nem játszanak a teremtőképességek.

Végezetül… ha bánt ez a jó meg rossz dolog, akkor gondolj arra, lehet csak abban a pillanatban az. Talán büntetésnek éled meg, hogy kirúgtak a munkahelyedről, de ha három hónap múlva megtudod, gázrobbanás volt és senki se élte túl, akkor lehet hálás leszel érte. Bocsi a durva példáért. De tudd, hogy semmi sem történik ok nélkül…

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Pillants bele a Sorsod könyvébe Metatron arkangyallal – Meditáció

Leadkép: deskbg.com

Gifek: imgur.com