A diadal, avagy eredeti címén Ron Clarc története egy megkapó és csodálatos igaz történet egy tanárról. Ron Clarc egy kivételes, rendkívül egyedi, diákcentrikus tanár, aki eldöntötte, hogy bevállal egy pokoli osztályt, hogy a legjobbat hozza ki belőlük. Ő maga is és sokszor a diákjai is azt hitték, hogy inkább feladják a küzdelmet…

A sztori

Annyira jó lenne, ha minden tanár olyan lenne, mint Ron Clarc. Élettel teli, vidám, humoros, élvezhetően tanít és sosem adja fel a küzdelmet, hogy tanítson és a legjobbat hozza ki a diákokból.

A 2006-os életrajzi dráma főszereplője a Ron Clarc (avagy a Jóbarátokból ismert Matthew Perry), aki kiválóan tanítja az alsó tagozatosokat. Osztályai mindig kiválóval végeznek, sorra zsebeli be az elismeréseket, de ő többre és nagyobb kihívásra vágyik. A vidéki iskolát elcseréli New York egyik legrosszabb kerületében található iskolájára, ahová színes bőrű gyerekek járnak. Valósággal könyörög az igazgatónak, hadd szedje rendbe a srácokat és ígéri, hogy ő kiválóval fognak végezni.

Clarc hozza a szokásos szórakoztató „családapa” figuráját, amire eleinte a legkevésbé sem vevő az osztály. Nem akarnak tanulni, csak a rosszalkodás érdekli őket, és mindennek a tetejében ki hallgatna egy fehér tanárra? Megkapta a vágyott kihívást és gyakran tűnik úgy, hogy bele fog törni a bicskája. Próbál szigorú lenni, jófej, minden létező módszer kipróbál, hogy felkeltse a diákok figyelmét, akikben potenciált lát. Csak az a gond, hogy ők nem látják magukban. Mert ezt hiteti el velük a világ, a környezetük, talán még a saját szüleik is, hogy semmirekellők, úgysem viszik semmire.  Ám jön Clarc, aki rámutat a képességeikre, hogy mennyi pozitív tulajdonságokkal bírnak. Hisz bennük és kitart mellettük. De még Clarc életében is eljön a pillanat, amikor eljut a mélypontra…

seven24films.com

A film több gyerek személyiségváltozásáról szól. A reményvesztett, hitüket és talán jövőjüket vesztett gyerekek teljesen megváltoznak.

Ez egy olyan szeretettel és tanulságokkal film, amit érdemes lenne legalább egyszer minden tanárnak és diáknak is megnéznie!

Mire taníthat A diadal című film?

Nem a bőrszín számít. A fehér, a fekete, bármelyikük lehet okos, sikeres, tehetséges.

Megéri kitartónak és türelmesnek lenni egymással. Még akkor is, ha valaki egy jéghegynek tűnik. Az áldozatos a munka a másik fél szívének meglágyítására sokszor igenis sikerrel jár.

Az empátia hidat épít két szív között.

imdb.com

Nem hagyhatjuk, hogy mások szablyák meg nekünk a jövőnket. Ne hallgassunk azokra, akik azt mondják, buták, tehetségtelenek, haszontalanok vagyunk, mert mindenki értékes és szerethető!

A szülőknek és a tanároknak van a legnagyobb befolyásuk a gyerekekre. Jó lenne, ha ezt ők is belátnák és tudatosan élnének vele. Pozitív értelemben.

Akármennyire is idegennek tűnjön valaki, a nyelvezete, világa, kultúrája, mindig van egy közös nyelv is. Ajánlatos ezt megkeresni és ha már egy nyelvet beszélnek, egy szinten is lesznek.

Sosem szabad megfutamodni egy nehéznek, lehetetlennek tűnő kihívástól, mert nincs olyan, hogy lehetetlen! Ha az ember hisz a céljában és elég kitartó, akkor győzni fog!

cineol.net

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Szívmelengető film Istenről és egy csodálatos gyógyulásról – Mennyei csodák

Leadkép: v.qq.com