Ix-Chel üzenete: Ne aggódj, úton van feléd a gyógyító erő. Nem kell mást tenned, csak kérned azt és megnyílnod az irányába. A kehely vagy, ami képes magába fogadni. Ne feledd, magad vagy az isteni gyógyító erő csatornája, hiszen Isten, a Nagy Szellem gyermeke vagy, csak rá kell csatlakoznod az ő végtelen erejére. Ha képes vagy feltétel nélkül hinni ebben, és megnyitod magadat a gyógyító és mindennemű erő előtt, már ma elkezdheted visszanyerni egészségedet.

Akár testi, akár lelki gondjaid legyenek, tudd, hogy úton van a segítség. Válj eggyé a végtelen áradó erővel, így nem csak magadat, de másokat is meggyógyíthatsz. Bárki képes gyógyítani és mindenki számára elérhető az erő, amivel megteheti. Fordulj hozzám bizalommal vagy a Nagy Szellemhez, az Istenhez és elküldi neked a gyógyító erőt!

Kicsoda Ix-Chel?

A maják gyógyító és holdistennője. Az Ix jelentése: „istennő”, „úrnő”, „jaguár” míg a Chel jelentése: „fény” ill. „szivárvány”. Ezért is nevezik Szivárványhölgynek, Szivárvány úrnőnek, és mert a szivárványban is jelen van a víz, ami felett uralkodik.

Ő és férje Kinich Ahau, a napisten adott életet a többi maja istennek, így teremtőanya szerepkörrel is bír, vagyis a termékenység, születés istennője is. Tizenhárom fiút szült – az úgynevezett a jaguáristeneket – férjének, de az rosszul bánt vele, ezért elhagyta és egyedül uralkodó istennő lett.

Mindebből kifolyólag Ix-Chel háromarcú istennő. Ő a Szűz, ki feltalálta a szövést, és szövőszéke mozgásban tartja az Univerzumot. Gyakran kígyóval a homlokán ábrázolják, ami a gyógyítás jelképe is. Aztán ott van benne az Anya, aki megformálja a gyermeket a méhben és eldönti a nemét. Itzamna, (Kinich Ahau az egyik formja) a teremtő isten felesége, így e nézet szerint vele teremtette a világot és adott életet az embereknek. Ebben a szakaszban totemállata a nyúl. Végül ott van Nagymama archetípusa, akinek fennhatósága alá tartozik a halál is. Ő uralkodik az élet ciklusai fölött.

Mivel Ixchel holdistennő is egyben, szoros kapcsolatban áll a vízzel is és őt tekintették a víz minden formája uralkodójának. Mikor jó hangulatban van, esővel áldja a földet, de ha rosszkedvű, akkor hurrikánt küld.

Gyakran emlegetik „O istennő” néven, mivel egyes szakértők szerint régen külön volt O istennő és I istennő, akik alakját egybemosták Ixchelével. Legalábbis erre találni utalást a Drezdai kódexben, ami a négy megmaradt maja kódex közül a legteljesebbnek számít. I a holdistennő, de hozzátartozik még a szépség, szexualitás és fiatalság is. Egyéb nevei közé tartozik az Ixik Kab (“Föld Úrnő”) és a Ixik Uh (“Hold Úrnő “).O istennőre pedig úgy utal a szöveg, mint élet-halál úrnőjére és Itzama feleségére vagyis a teremtő istennőre.

Cozumel szigetén található a nagy szentélye. Az „Isla Mujeres”, azaz a „Nők Szigete” (mivel vele együtt összesen négy istennőt tisztelnek ott: Ix Chebal Yax, Ix Hunie, és Ix Hunieta) Ide zarándokolnak a nők gyermekért imádkozni, vagy már mikor áldott állapot vannak, esetleg ott készülnek szülni.

Összefoglalva, Ix-Chel a segítségedre lehet a gyógyító erőid felébresztésében, aktivizálásában, magában a gyógyulásban, és mindenben, ami termékenységgel, gyermekáldással kapcsolatos.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: pinsdaddy.com