Frey üzenete: Ma valami fontos dologra sikerül ráébredned, azt is lehetne mondani, egy kis megvilágosodásban lesz részed. Végre megérted, mit rontottál el idáig, hol hibáztál a kapcsolataidban, mivel gátoltad magadat a fejlődésben. Ráébredsz, hogy merre vezet az utad, és hogy mit kell tenned.

 

Ugyanakkor nem csak a megvilágosodás napja jön el. Ma kifejezetten termékeny is leszel. Hölgyek kapcsán akár szó szerint is lehet venni. De főleg az elméd lesz termékeny, jó táptalaja az ötleteknek, gondolatoknak. Nemcsak vágyak születnek meg benned, hanem a megvalósításuk módja is. Használd ki termékenységedet, dolgozz és gondolkozz szorgalmasan, mert nem marad el az eredmény!

Kicsoda Frey?

A skandináv mitológiából ismert Frey, illetve Freyr (nevének jelentése: „úr”) a Vánok egyike. Az Ván-háború után Frey az Ázok között él mint a béke záloga. Njörd fia, és Freyja testvére. Úgy tartották, hogy hihetetlenül gyönyörű férfi.

Van egy mítosz arról, hogy szerelembe esik a jötunn Gerðr-vel (óriásnő), akit feleségül is vesz. Viszont, hogy feleségül vehesse, el kellett adnia karját, ám szerencsére anélkül is megtudta védeni magát és egy aganccsal győzte a jötunn Beli-t.

Eredetileg a világosság egyik istene, de hozzátartozik a napsütés, a jó idő, a termékenység is. Frey maga azt mondja: „Békét és örömöt adok a halandóknak.”

Olyan csodás dolgok birtokosa, mint a Blodighove nevű ló, a Gullinbursti névre hallgató aranysörtéjű vadkannak (a Nap jelképe), de még egy összehajtható és mindig jó szelet befogó hajóval (Skidbladnir) is rendelkezik.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: valet.ru