Hekaté istennő üzenete: Ne aggódj, nem azért, mert bármi bajod esne, hanem mert ez egy olyan különleges nap, amikor megszűnik a világokat elválasztó fátyol és betekintést nyerhetsz a szellemvilágba vagy mert a szellemek jönnek át e világba.

Találkozhatsz elhunyt szeretteiddel, vagy legalábbis érezheted a jelenlétüket. Kívánj nekik nyugalmat, békességet és kérd bátran az áldásukat. Hallanak, látnak téged és talán még te is fogod őket!

Ma szinte bármi megtörténhet veled, mivel ez egy rendkívül mágikus és erőteljes nap. Ne csodálkozz, ha több megmagyarázhatatlannak tűnő dolog történik veled. A szellemek és apró népek próbálnak üzenni neked és kapcsolatba lépni veled. De az is lehet, hogy egyszerűen csak keresztezitek egymás útját. Érdemes jó kapcsolatát ápolni velük, mert szerencsét és útmutatást adhatnak és válaszolhatnak a kérdéseidre.

Ne feledd, hogy minden nőben lakik egy boszorkány, aki titkos tudás és természetfeletti képességek birtokosa. Ez a nap, felszínre hozhatja benned. Ám ha készen állsz rá, és szeretnéd, segítek abban, hogy tudatosan is megismerd boszorkány oldaladat és megtanuld használni a benned lakozó mágikus erőt! Lehetsz te is egy magabiztos, erős boszorkány, akinek nincs mitől félnie, és akit tisztelnek és megbecsülnek.

Kicsoda Hekaté?

A görög mitológiában Hekaté az alvilág istennője. A sötétség, az éjszaka, a rémálmok, a varázslás, a boszorkányok és a Hold istennője. Ő uralkodik a szellemek és éjszakai jelenések fölött. Nemcsak az emberek, de az istenek is féltek tőle és tisztelték. Zeusz már csak azért is hálával tartozott neki, mert a titánok elleni harcban az Olümposz mellé állt annak ellenére, hogy Hekaté is titán, ugyanis Asztéria és Perszész titánok lánya.

A hiedelmek szerint a hármas keresztutaknál szokott megjelenni éjfélkor a fekete kutyái kíséretében, és elviszi az ajándékokat, amit a részére hagytak ott. De háromfejű alakba vagy három testben. Egyik arca a múlt, másik a jelen, a harmadik a jövő felé néz. Test estén pedig, egyik az égi, a másik a földi, a harmadik az alvilági megjelenése. Ugyanakkor az újpogány vallásokban a három test a három női életszakaszra utal: szűz, anya, bölcs asszony (banya).

Szimbólumai közé tartoznak a fekete kutyák, fekete macskák, a fekete kancák és a fogyó hold. Gyakran tart fáklyát is a kezében, ami az élet, a megvilágosodás, halhatatlanság jelképe.

Szent állatai közé tartozik a menyét is. Éliánosz szerint “a menyét emberi lény volt, bűvigék tudója, varázslónő, neve Galé, ki mértéktelenül buja volt”, de Hekaté mérgében menyétté változtatta.

A hagyomány szerint, a háromfejű alvilági kutya, Kerberosz nyálából keletkezett a mérgező sisakvirág, ami Hekaté egyik szent növénye, és ő volt az, aki először használta mágikus bájitalok és kenőcsök készítéséhez.

Másik szent növénye a  mák, ami az alvást, a fejelejtést, a természet halálát, az álmot jelképezi, ami a halál és az újjászületés között van.

A legenda szerint Hadész elrabolja a szépséges Perszephónét az Alvilágba. Később Hekaté lesz az, aki anyját az alvilágba kíséri. Onnantól kezdve Hekaté állandó kísérője lett Perszephónénak.

Hekatét több formában is tisztelték és nevezték meg rituálék, varázslataik, imáik során:

Hekaté Adonaia – Az alvilág asszonya

Hekaté Brimo – A haragos

Hekaté Khthonia – Az alvilágé

Hekaté Phoszphorosz – A fényhozó

Hekaté Trioditis – A keresztút(é)

Hekaté Szoteira – A megmentő

 

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: worldanvil.com