Zeusz üzenete: Megvan benned az erő ahhoz, hogy megvalósítsd a vágyaidat, leküzd a feléd áradó negativitást, elháríts utadból minden akadályt. Bármikor és bármihez is keljen erő, ott nyugszik benned, mert magad is az isteni erő birtokosa vagy.

Az istenek és emberek nem különböznek annyi mindenben, mint hiszed. Te magad is egy isten vagy, csak észre kellene venned, hogy mindenhez van erőd, amihez igazán akarod, hogy legyen. Ami szívből érdekel, ahhoz mindig lesz erőd. Olyan nincs, hogy valamihez ne legyen, legfeljebb nem akarod, hogy megtenni, mert nem annyira fontos neked vagy egyszerűen lebecsülöd magad. Pedig sokkal több erő van benned, mint hiszed. Ezzel az erővel akármit megteremthetsz magadnak.

Hidd el, van benned erő a kezdéshez és a bevégzéshez is. Mert néha bizony véget kell vetni azoknak, amik már nem szolgálják a fejlődésedet, utadat. Ne félj néha rombolni ahhoz, hogy utána építhess és ezért ne félj akkor, ha az égiek végeznek látszólagos pusztítást az életedben, mert az mindig valami újnak a kezdete!

Kicsoda Zeusz?

A görög mitológiában Zeusz az Olümposz főistene, az istenek és a mindenség királya, az ég, viharok és a villámok ura. Kronosz titán és Rhea titanisz fia.

Kronosznak megjósolták, hogy fia ugyanúgy le fogja taszítani trónjáról, ahogy ő tette apjával, Uranosszal ezért  Rhea Kréta szigetén szülte meg legkisebb gyermekét, Zeuszt, Kronosznak pedig egy bepólyált követ adott oda a csecsemő helyett.

Zeusz a szüleitől távol nőtt fel és több variáció is létezik arra, ki nevelte fel: nagyanyja, Gaia, egy Amaltheia nevű kecske, az Adamanthea nevű nimfa és akadnak még más lehetséges személyek is. Mikor Zeusz felnőtt, rávette Kronoszt, hogy köpje ki lenyelt gyermekeit, de más variáns szerint felvágta Kronosz hasát. Ezután Zeusz megosztozott a világon két bátyjával, Poszeidónnal és Hadésszel.

Kedvenc állata a sas, szent fája a tölgy. Akaratát dódónai jósda papjai közvetítették Épeiroszban, a tölgyfalombok susogásából olvasták ki a jövőt.

Pajzsa az aigisz (égisz), amit a csecsemőkorában tejet adó Amaltheia bőréből készített. Zeusz ezért halála után a csillagok közé emelte (így keletkezett a Bak csillagkép) és szarvából lett a bőségszaru, amelyből étel-ital soha ki nem fogy.

Első felesége Themisz, második pedig Métisz volt. A harmadik nővére,  és felesége, Héra, aki féltékeny volt Zeusz szeretőire és sokszor üldözte őket és gyermekeiket. Zeusznak számos gyereke született különféle istennőktől, nimfáktól és halandó lányoktól. Gyakran alakot váltva (bika, hattyú) látogatta meg kiszemeltjeit.

Zeusz Hérától származó gyermekei Arész, Eileithüia és Hébé. De Zeusz leginkább lányára, Pallasz Athénéra volt a legbüszkébb.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

 

Kép: plotter.in.th