Erzulie üzenete: Tudom, hogy félsz a csalódástól, a fájdalomtól, a veszteség érzetétől, de akkor sem szabad bezárnod a szívedet. A szív arra termett, hogy szeressen. Szeresd azt, aki vagy, testedet és lelkedet, szeresd a családodat, a gyermekeidet, a férjedet vagy a szeretődet őszintén és szenvedélyesen. Csak annak az érzelemnek van értéke, ami szívből fakad.

Sokkal többet kibír a szíved, mint azt hiszed. Ne próbáld folyamatosan kímélni, mert ha nem kap elég szeretetet, szerelmet, elsorvad. Szeretned kell ahhoz, hogy szeretve lehess. Attól lesz igazán gazdag életedet, azáltal leszel tapasztaltabb, hogy sokat szeretsz. A csalódás pedig néha a lecke része. Minden szerelem – ahogy érzés is –  hozzáadott valamit az életedhez, ezért egyiket se bánd.

Ám a szeretetért, szerelemért cserébe nem kell megtagadnod önmagadat. Ne hagyd, hogy mások birtokoljanak, befolyásoljanak, elnyomjanak vagy bántalmazzanak. Mindig van más lehetőség. Tiszteld, becsüld, szeresd magadat annyira, hogy senkinek sem hagyod, hogy kihasználjon és aljas módon bánjon veled. Csak annyit tehetnek meg mások veled, amennyit te engedsz nekik!

Kicsoda Erzulie?

A haiti vudu vallásban a szerelem, szépség, szenvedély tánc és virágok istennője, vagyis pontosabban loája.  Ugyanakkor a folyók, vizek istennőjének is tartják (La Siren névvel), aki képes a méh problémáit gyógyító vizeivel orvosolni. Három jegygyűrűt visel, minden férjéhez tartozik egy – Damballa, (az ég istene) Agwe (tenger istene) és Ogoun (tűz és vas istene). Szimbóluma sajátos Erzulie szíve, színe rózsaszín, kék, fehér és arany, kedvenc áldozatai közé tartozik ékszer, parfüm, édes sütemények, édes ételek, cukrozott banán és likőr.

Erzulie Freda (Erzulie egyik személyisége) a nőiesség, hiúság, kacérság és az együttérzés megtestesülése, mégis van egy sötétebb oldala is: féltékenynek és elkényeztetettnek tartják. Élvezi a flörtölés játékát, és szereti elcsábítani az embereket, legyen az nő vagy férfi.

Erzulie Dantòr a “Ti Jean Petro” anyja, gyakran félelmetes, harcos fekete nőként ábrázolják, aki “Ti Jean Petro”-t tartja a karjai között. Ő különösen a nők (főként a szolgasorsba taszított, megerőszakolt, bántalmazott), a gyermekek és a társadalmilag kirekesztett személyek védelmezője. Erzulie Dantòr spirituális tudást ad a szellemi élethez, míg Erzulie Freda anyagit a földi léthez. A fekete Erzulie színe piros, fekete és a kék. Kedvenc áldozatai közé tartoznak a fekete sertések, a griot (fűszerezett sült hús), és a rum.

Ti Jean Petro a fia és Jean Petro szeretője vagy férje.

Ezeken kívül több megtestesülése is akad (régiótól is függően), mint amilyen Erzulie Mansur az anyai szeretetet képviselője és gyermekek védelmezője, illetve Granne Erzulie (Erzulie nagyi) a tapasztalat, érettség, kedvesség és bölcsesség istennője.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: pinterest.com