Erósz üzenete: Tudod, hogy mi adhat neked hatalmas erőt, amivel képes lennél akár hegyeket mozgatni? A szerelem. A szerelem olyan energia, ami hihetetlen tettekre motiválja az embert. Ha van kedvesed és szerelem az életedben, meríts erőt belőle! Engedd, hogy a szerelem energiája feltüzeljen, és kihozza belőled a legjobbat, a kreatív és átalakító erőt, aminek segítségével megvalósíthatod céljaidat!

Ám ha egyedülálló vagy, akkor tudnod kell, már nem kell sokáig várnod. Minden nappal egyre közelebb kerülsz a szerelemhez. Érdemes rá türelmesen várni és addig is, ne felejts élni! Attól még, hogy egyedülálló vagy, nem vagy kevesebb. Élj gazdag életét, addig, míg rálelsz a kedvesedre, és mikor feltűnik a színen, ne habozz kapcsolatba kerülni vele!

Tudom, néha elégedetlenek vagytok azzal utólag, kibe és miért szerettetek bele. De mindennek oka van. Valamit meg kellett tanulnotok, tapasztalnotok a másik féltől. Minden szerelem hozzáad valamit az életetekhez. Ne a perceket számoljátok, mennyit lehettetek boldogok, hanem arra gondoljatok: boldogok voltatok és lehettek bármikor.

Kicsoda Erósz?

A görög mitológiában Erósz a szerelem, a szexuális vágy istene. A rómaiaknál Ámor, illetve Kupidó néven tisztelték. Erósz az egyik legidősebb isten, mivel Khaosznak, az ősi sötétségnek a gyermeke. Erósz szított tüzet Uranoszban és Gaiában, és így egyesült az ég és a föld. De más vélekedés szerint Aphrodité és Arész gyermeke, Anterósz (a viszonzott szerelem istene) pedig a testvére. Még egy variáns létezik, aszerint pedig Erebosz, a sötétség és Nüx, éjszaka istennőnek gyermeke.

Általában fiatal, gyönyörű férfiként ábrázolták, nyíllal a kezében vagy kisfiúként az anyja mellett. Mind ismerjük milyen hatással vannak nyilai, amik szerelembe ejtik az embert – illetve istent – akár akarja, akár nem. Egyedül saját magával szemben nem használhatta, mert abba belehalt volna. Tegezében kétfajta nyíl volt. Az egyik típus aranyból volt és galambtollakkal díszített, a másik ólomból készült bagolytollakkal. Az előbbiekkel örök szerelmet idézett elő, az utóbbinak segítségével pedig minden érzelmet kioltott a szívből.

Egyszer azért ő is szerelembe esett. Anyja, Aphrodité irigy lett a gyönyörű Pszükhé szépségére. Azt eszelte ki, hogy ráveszi Erószt, lője meg úgy, hogy a világ legcsúnyább emberébe legyen szerelmes. Ám ehelyett Erósz mikor meglátta, beleszeretett. Éjjel meglátogatta a lányt és szerelmet vallott neki, de nem árulta el kicsoda és nem hagyta, hogy lámpát gyújtson. Sok éjszakát töltöttek így, és Pszükhé is szerelmes lett. Csakhogy ezzel a kíváncsisága is erősebb lett és egy alkalommal, mikor Erósz elaludt, lámpát gyújtott, de egy olajcsepp lecseppent és felébredt rá az isten. Erósz felkapta a vizet, és elsietett. Pszükhé majd megzavarodott, hogy a szerelme lelécelt és keresni kezdte. Közben Erósz is vágyódott utána, de makacssága visszafogta. Annyira depressziós lesz Erósz, hogy elhanyagolta munkáját, amire meg Zeusz pöccent be és halhatatlanná tette Pszükhét, amolyan „az istenfáját már, legyetek együtt, csak hagyjátok már abba a nyavalygást” így egymásra találtak, összeházasodtak, és azóta is biztos boldogan élnek… the end.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: resim-indir.sayt.im