Széth üzenete: Leomlanak a falak az utadból, de megvan az ára. Megjelenik életedben a mindent megmozgató, átalakító és egyben elsöprő erő, ami formál. Ez a káosz. A káosz pedig a feje tetejére állít mindent és pusztít, de azután rendet tesz. Minden káosz magában hordozza a csendet és a harmóniát. Mert van, hogy előbb pusztítani kell ahhoz, hogy építhess.

Van, hogy az út néha csak akkor válik szabaddá, csak úgy érhetsz el haladást, áttörést, ha megadod annak az árát, ami lehet idő, energia, pénz, akármi. Vagy pedig el kell engedned valami, ami régi, egy hiedelmet, ami nem szolgál, amibe görcsösen kapaszkodsz. Ám ez sokak számára félelmetes és lehetetlennek tűnő dolog, mert a megszokások és a biztonság rabjai. Engem a gonosszal azonosítanak, pedig a szükséges rossz vagyok, amire szükség van a világban az egyensúly fenntartásához.

Ezért mikor el kell engedned valamit vagy valakit, amikor áldoznod kell, bármilyen rossz történik veled, tudd, hogy arra szükség van, mert másképp nem tanulsz vagy nem fejlődsz. Hidd el, minden rosszban van valami jó!

Kicsoda Széth?

Az egyiptomi Széth, a zűrzavar, sivatag, a sötétség és a pusztítás istene. Az egyiptomi mitológiában ő a „szükséges rossz”. Geb és Nut fia, Ozirisz, Ízisz és Nebethet testvére. Egyenesen kihasította magát Nut testéből az év utolsó öt napjának egyikén született és ezért tartották később szerencsétlen időszaknak ezt az időszakot az egyiptomiak.

Sokszor embertesttel, de állatfejjel ábrázolják, amit nem lehet azonosítani, de leginkább a földimalacra hasonlít.

Olyan állatok szimbolizálják, mint a vaddisznó, sertés, víziló és krokodil.

Miután féltékenységből megölte Oziriszt, nyolcban harcolt annak fiával Hórusszal, akit Ré megmentett és megsegítettek és így tudott győzedelmeskedni Széth felett. Egyébként Hórusszal együtt ketten testesítik meg Egyiptom két felét. Széth a Vörös Föld Ura, míg Hórusz apja után a Fekete Föld ura. Nagyon sok templomon találni olyan ábrázolást, hogy ketten együtt koronázzák meg és tanítgatják a fáraót. Ugyanakkor jelen van Ré Napbárkájában, ahol az ő feladata elbánni a mindennap visszatérő Apóphisz kígyóval, ami megpróbálja elpusztítani a Napbárkát és általa a világot, vagyis ő tartja fenn a Világrendet.

Vegyesen álltak hozzá az egyiptomi történelem során. A középbirodalom időszakában a királyi hatalom oltalmazójának tartották. Nem egyértelműen gonosz.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: twitter.com