Folyamatosan ugyanazokat a számokat, képeket, jeleneteket látod? Ugyanaz a zeneszám üti meg a füledet? Minden nap ugyanaz történik veled? Nyugi, nem őrültél meg! Ez a szinkronicitás jelensége és most azt is megtudhatod, hogyan értelmezd! 

Mi a szinkronicitás?

A szinkronicitás egy olyan kifejezés, amelyet eredetileg Carl Jung pszichológus dolgozott ki, és az életében jelentkező (vagy akár csodálatos) véletlenre utalt. Ha megtapasztalod a szinkronicitás, akkor olyan benyomások, események érnek, amelyek túlságosan jelentősnek tűnnek ahhoz, hogy pusztán napi szerencsés véletlenek legyenek

A szinkronicitás végtelen számú formában nyilvánulhat meg; általában: ismétlődő számok, nevek, szimbólumok, események formájában.

Mi a szinkronicitás célja?

Egyre többen gondolják azt, hogy a szinkronicitás olyan, mint egy hatalmas „kacsintás” az Univerzumtól, amely azt mondja nekünk: igen, jó úton vagyunk. A szinkronicitás a Felsőbb Én iránymutatásának egyik a módja, hogy megmutassa, hová kell menned, és mit kell tenned az életedben, miközben a szellemi ébredés útját járod.

Mi is pontosan a szinkronicitás? Vizsgáljunk meg néhány népszerű világnézetét:

A hinduk úgy vélik, hogy a szinkronicitás Brahman megnyilvánulása vagy az univerzumban élő összes élőlény alapvető kapcsolódása.

A szkeptikusok szerint a szinkronicitás nem más, mint apofénia, vagyis nem akarjuk elfogadni, hogy véletlenek igenis léteznek, és minden történés mögé valamiféle mintázatot, kapcsolatot látunk.

A mindennapi spirituális emberek úgy vélik, hogy a szinkronicitás a Felsőbb én jelenléte.

A pszichológusok (különösen azok, akik a Jungi elméleteket követik) úgy vélik, hogy a szinkronicitás a tudatalattiból és a kollektív tudattalanból származik.

Hogyan értelmezd a szinkronicitást?

1. Meditálj és nézz befelé

Kérdezd meg magadtól: „Mit jelent ez a szinkronicitás?” Várj, amíg a képek, érzések vagy szavak merülnek fel benned. Ha továbbra is bizonytalan vagy, ismételd meg ugyanezt a gyakorlatot háromszor.

2. Hangolódj rá a testedre

A tested a bölcsesség tárolója, és elmondja az igazságot, függetlenül attól, hogy az elméd mire próbál rávenni vagy mit akar hinni. Amikor nem tudod, mit jelent a szinkronicitás, hangolódj rá a testedre. Libabőrős leszel vagy el fog a remegés?  A tested segít megtalálni a magyarázatot. Ha viszont a tested nem üzen semmit, akkor nem találtad meg a választ.

3. Használj ingát

Az inga egy hatékony módja annak, hogy közvetlen választ kapj a tudatalattidtól vagy éppen a Felsőbb Énedtől. Tegyél fel egy eldöntendő kérdést, például: „Ez a szinkronicitás azt jelenti, hogy ez a kapcsolat megfelelő nekem?” Fogd a kezedbe és várd meg, amíg elmozdul az egyik válasz irányába.

4. Keress mintákat

Keress magad körül mintákat. Mely kérdés vagy cselekvés merült fel többször mostanában? Mi volt az, ami manapság heves érzelmeket váltott ki belőled vagy mélységesen foglalkoztatott? A szinkronicitás gyakran akkor merül fel, ha válaszokra és megoldásokra van szükségünk. Keresd meg a kérdést, a problémát, amire megkaptad a választ!

5. Fedezd fel a szimbolizmust

A szinkronicitás gyakran szimbolikus jellegű (pl. Az a fekete kutya, amelyet állandóan látsz álmodban, vagy az 1-es szám, ami mostanában mindig megjelenik előtted). Tudd meg, mi a szimbólum jelentése, ha van a szinkronicitásodban szimbólum. Keress rá egy szimbólumszótárban!

6. Használj Tarot kártyát vagy más jóskártyákat

A szinkronicitás értelmezésének egyik legegyszerűbb módja a különböző jóseszközök használata, mint amilyen a Tarot kártya is. Tisztítsd ki az elmédet, érd el a nyugalmi állapotot, utána keverd össze a kártyákat.  Akkor állj le a keveréssel, mikor érzed, hogy eljött a húzás ideje. Húzz fel egy lapot a pakli tetejéből és nézd meg. Figyelj az érzelmeidre! Mit érzel a képet nézve? Az is lehet, hogy maga a lap már válasszal fog szolgálni.

7. Figyelj az álmaidra!

Az álmaid sokat felfednek életedben bekövetkező szinkronicitásról. Próbáld meg, hogy körülbelül fél órával lefekvés előtt, leírod a kérdésedet egy lapra és a párnád alá helyezed. Ez felkészíti arra a tudatalattidat, hogy álmodban ezzel a kérdéssel foglalkozzon. Jó esetben reggelre választ is fogsz kapni!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Ezerszer hallottuk már, de értjük is, hogy mi az a szinkronicitás?

Forrás

Leadkép