Nem nyálas, nem tipikusan csöpögős amcsi film. Alapból ez egy igaz történt, ami hűen meséli egy család viszontagságait. A Mennyei csodák című film komolyan megtaníthat hinni Istenben, vagy legalábbis abban, hogy van valaki, aki a gondunkat viseli. De főleg arra taníthat meg, hogy léteznek csodák és csodálatos gyógyulások. Csak hinni kell bennük.

A sztori

A Mennyei csodák egy 2016-os amerikai film, ami  Christy Beam azonos című regénye alapján készült, amelyben kisebbik lánya történetét meséli el.

A Texasban élő Beam család igen vallásos. Imádkoznak és rendszeresen járnak templomba. Mindenki ismeri és szereti őket, mert jóra való keresztény család. Christy (Jennifer Garner) három kislányt nevel, míg a férje, állatorvos, aki a történtek idején nyitotta meg praxisát.

bebravekeepgoing.com

Ám egy nap a tizenkét éves Annabel megbetegszik. Az orvosok sokáig nem tudják mi a baja, kísérleteznek rajta, de semmi sem használ. Egy darab doki lenne, aki tudna segíteni, de hozzá lehetetlenség bejutni. Mindenkinek időpontja van. Christy csak akkor juthat be, ha valakinek már nincs szüksége az időpontra…

Ezért Christy fogja magát és beállít az orvoshoz, aki persze nem fogadja. De aprócska csodák sorozatának köszönhetően mégis eljutnak egy szakértőhöz, aki szerint Anna egy ritka és gyógyíthatatlan betegségben szenved. Ott kell maradniuk a kórházban, hogy a lány kezeléseket kapjon.

Christy hite pedig egyre fogy. A pénzüket felemésztette férje vállalkozása, a lányának fájdalmai vannak és nem javul az állapota, a kis közösségükben pedig pár rosszindulatú hívő azt hiszi, hogy azért nem gyógyul a lány, mert az vétkes. Hol marad hát Isten ilyen nehéz időkben? Miért sújt egy Istent szerető, jóravaló kislányt halálos betegséggel?

sgliput.wordpress.com

 A kezelések nem használnak, Christy inkább hazaviszi a lányát, aki a családjával szeretne lenni otthon. Egy nap, a testvérével felmásznak egy régi fára a birtokon, de egy baleset következtében Anna három emeletet zuhan a fa korhadt belsejében.

Amíg várják, hogy a tűzoltók kimentsék, megtörténik a pálfordulás, Christy visszafordul Istenhez és imádkozni kezd. A kislánya sértetlenül előkerül, és a legnagyobb csoda az, hogy teljesen meggyógyult, meg amit a gyógyulása körülményeiről mesél…

A Beam család – maui.hawaii.edu

Mit tanulhatunk a Mennyei csodák című filmből?

Hogy léteznek csodák.

Ezek a csodák pedig ott vannak néha az orrunk előtt. Csoda, mikor valaki az állását kockáztatja, hogy egy beteg kislány bejutasson az orvoshoz és csoda, mikor valaki felebaráti szeretetből segít egy idegen anyának és a lányának. A csodák mindenütt ott vannak, csak nekünk nincs szemünk néha észrevenni őket. Ráadásul ezek a csodák bárkitől érkezhetnek, a szeretteinken, barátainkon vagy akár idegeneken keresztül.

Ezekben a csodákban pedig maga Isten, a Gondviselő (vagy bárhogy is szereted hívni) van. Az ő szeretetének megnyilvánulása. A legfőbb csoda nem más, mint a szeretet.

Annabel Beam – mirror.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hogy mire tanít az Életrevalók film? – Csak egy életed van, ne szard el!

Leadkép:  sgliput.wordpress.com