Fehér Tára üzenete: Látom, hogy küzdesz. Hogy gondjaid vannak, boldogtalan és elégedetlen vagy. Hogy fájdalmaid vannak. Látom, minden szenvedésedet. Tarts ki, légy erős, mert hamarosan megszabadulsz a szenvedéstől! Ha akarod, erőt adok ahhoz, hogy képes legyél elviselni azt, ami még rád vár!

Hidd el, látom a szenvedésedet és nem hagy hidegen. De mindennek oka van, mindegyik tanít valamire és minden kínt valami jó követ. A szenvedésed nem hiábavaló és hamarosan elnyered érte jutalmadat. Ám addig is, ki kell tartanod és közben figyelned kell arra, hogy ne menj el mások szenvedése mellett! Mindenkiben van egy Tára. Ha tudsz, segíts másokon olyan eszközökkel, amik a rendelkezésedre állnak. Ne légy közömbös a világra!

Mikor készen állsz rá, fordulj hozzám bátran és segítek meglelni a lelki békédet!

Kicsoda Fehér Tára?

A tibeti buddhizmus egyik népszerűbb istennője Fehér Tára, aki az együttérzés, hosszú élet, gyógyítás, nyugalom istennője. Avalokitésvara (a könyörületesség istene) női párja. Mikor Csenrézi (Avalokitésvara tibeti nevén) meglátta, hogy az emberek mennyire szenvedek, egy könnycseppet hullajtott és abból született Tára, akinek 21 megnyilvánulási formája van, akiket színük, kéz- és lábtartásuk különböztet meg.

Egy másik változtat szerint hercegnőbe beköltözött a megvilágosodás szelleme ezért Tára egy női Bodhiszattva, Buddha. A szerzetesek úgy gondolták, hogy férfinak kellett volna lennie. Erre a hercegnő azt mondta, neki mindegy, hogy milyen alakban született meg, és még örül is annak, hogy nő, mivelhogy a legtöbben férfialakban szeretnék nirvánát, és kevesen gondolják a nőiséget a megvilágosodás eszközének. Ezért a hercegnő megfogadta, hogy mindenkit megszabadít a szenvedéstől. Így lett a hercegnőből Tára.

Fehér színe a tisztaságát hivatott jelölni, de arra is utal, hogy p a Végső Igazság
. Gyakran ábrázolják hét szemmel, amiből kettő a megszokott helyén van, de ezenfelül egy a homloka közepén, a kezein és talpain is található. Ez azt jelenti, hogy minden szenvedést lát a világban.

Jobb keze tartása arról árulkodik, hogy áldást oszt, míg bal keze tanítói tartásban áll és egy lótuszvirág van a kezében.

Tára tanítása, hogy mérhetetlenül legyünk tele szeretettel, együttérzéssel, örömmel és egyenlőséggel.

Fordulj hozzá erőért, békéért, egészségért és hosszú életért! Mantrájával ezt kérheted tőle, és hogy segítsen a megvilágosodás felé vezető utadon, erősítse benned a pozitív tulajdonságokat és meglásd a környezetedben az istenit.

Fehér Tára mantrája:

OM TARE TUTTARE TURE MAMA AYUR
PUNYE JNANA PUSHTIM KURU SVAHA

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: youtube.com