Zöld Tára üzenete: Nem kell mindent egyedül csinálnod, sem némán szenvedned. Kérj segítséget tőlem, Zöld Tárától, és én máris küldöm neked! Hogy ez a segítség milyen formában érkezik, azt hamarosan megtudod! Neked nem kell mást tenned, mint odafigyelned a környezetedre, elfogadni a segítő kezet vagy a lehetőséget, amivel kimászhatsz a bajból.

Ám az is lehet, hogy Te magad leszel a segítség, azáltal, hogy felébresztem benned azon képességedet, amivel saját magad megmentőjévé válsz. Ma ne vállalj túl sok feladatot, ne terheld le jobban magadat a szükségesnél. Legyen időd arra, hogy a jövődön, az életeden, a problémáidon elmélkedj, mert ma megszületik benned a felismerés, illetve a megoldás! Szánj ma és minden nap egy kis időt arra, hogy elmélkedj és meglásd, megvilágosodik az elméd!

Kicsoda Zöld Tára?

Tára neve annyit tesz: „Csillag”A védelem, az együttérzés istennője. Emellett úgy tekintenek még rá, mint a Föld istennője, aki legyőzi az akadályokat és megóv a veszélytől. A buddhista mitológiában Avalokitésvara (nevének jelentése “Az Úr, aki lenéz könyörülettel”) az isteni párja, aki a könyörületesség istene. A legenda szerint, mikor Avalokitésvara – tibeti nevén Csenrézi – meglátta az emberek szenvedését, könnyezni kezdett, könnyeiből pedig egy kis tó képződött, amelyben egy lótuszvirág jelent meg. Mikor kinyílt, megszületett Tára, az első női, és egyben legkedveltebb istennő a tibeti buddhizmusban.

Egy másik legenda szerint Zöld Tára Avalokitésvara bal szemének könnyéből, Fehér Tára pedig a jobb szemének a könnyéből született. Egy harmadik változat szerint élt egy hercegnő, akibe beköltözött a megvilágosodás szelleme. Csakhogy a szerzetesek szerint, férfinak kellett volna lennie. A hercegnő viszont azt mondta, neki mindegy, milyen alakban születik, sőt kifejezetten örült annak, hogy nő, mert kevés nőből lett megvilágosodott. Ezután meditálni kezdett fogadalmat tett, hogy mindenkit megszabadít a szenvedéstől, a létezés, a szanszára kínjaitól és ő lett Tára, aki 21 megnyilvánulási formával rendelkezik – lásd, ebből az egyik a Zöld.

Tára mantrája

Om tare tuttare ture svaha

Az egyik leginkább használatban lévő mantra a tibeti buddhizmusban az om mani padme hum után. Tára mantrája megszabadít a félelmektől, elgördíti előled az akadályokat és segít a jó közérzet kialakításában, végül pozitív energiákkal tölt fel.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: davidcampbellwilson.com