Nem kell így nézni, egyáltalán nem meglepő, hogy belső istennőkről írók. Minden nőben lakik egy istennő és férfiban egy isten. Jobban mondva istenek. Mindjárt ki is fogom fejteni. Csak tudd, hogy nem vagy egyszerű ember. Senki sem az. Mindenki valaki. Mondják, hogy Isten a maga képére teremtett bennünket és hogy anno az istenek is közöttünk éltek és keveredtek velünk. Szép kis vallási és mitológiai történetek vannak ezekről, de a lényeg az, hogy lélekben mindannyian istenek vagyunk a magunk módján.

Biztos lesz olyan, aki azt mondja, ez is csak egómaszlag. Újabb lehetőség az önmagunk fényezésére, hogy ilyen-olyan istenek vagyunk. Persze, benne van a pakliban. De nem felejthetjük el, hogy amíg itt járunk-kelünk a Földön és nem vagyunk Felemelkedett Mesterek és Megvilágosodott Emberek (hozzáteszem, nem minden bokorban találni ilyen embereket) addig igenis szembe kell nézni az egóval, amit nem fogsz tudni végleg kiiktatni. Néha etetni és tárgyalni kell vele, törekedhetünk arra, hogy egyensúlyban legyünk vele. Csak abból válik egoista, aki túlzásba visz valamit. Vagyis igen, az „istenkedést” is túlzásba lehet vinni. Ám ha nem esünk át a ló túloldalára, akkor valójában nagyon is sokat dobhat az önbizalmunkban, hogy békében és boldogságban éljünk testünkkel és lelkünkkel. Nem úgy kell erre tekinteni, hogy egófényezés, hanem sokkal inkább lelki karbantartásnak. A lelkünknek van szüksége, hogy felvegyük a kapcsolatot a belső istennővel, illetve istennel.

weheartit.com

Lehet ezt pszichológiai szemmel is nézni, ahogy C.G. Jung is tette és a női személyiségeket az őstípusokkal társította, Jean Shinoda Bolen amerikai pszichológusnő pedig ezekből az őstípusokból kiindulva, a görög-római mitológiához visszanyúlva alakította ki a hét női alaptípust, akik: Artemisz, Athéné, Hesztia, Héra, Déméter, Perszephoné és Aphrodité. Ráadásul a pszichológia szerepként tekint rájuk, hogy éppen melyik „szerepünket” éljük.

Tény és való, magyarázattal szolgálnak a tudattalan viselkedésmintáinkra, de én szívesebben tekintek spirituális szemszögből a belső istennő kérdésre. Hiszen minden ember egy csodálatos lény. Lehet egy angyali, tündéri, boszorkány lény. Vagy éppen egy isteni lény. Akár az összes egyszerre. Nem kell egyfélének lennünk és nem is vagyunk azok. Ott lakik bennünk az isten, az istennő, de az sem állandó, mert életszakaszainktól függően mindig más istennő kerül előtérbe. Lehetünk féltékeny Hérák, vagy hódító szerelemmesterek, szexistennők Aphroditéként, esetleg Íziszként. Vagy a független amazonok Artemiszként, esetleg a mindenkit óvó és támogató anyák, mint Brigit. Nem kell leragadni a görögöknél, hiszen sok színes, izgalmas és érdeles isteni panteon van.

tenor.com

Vagyis választhatunk. Megválaszthatjuk, hogy mely istennők szeretnénk éppen lenni. Kinek az erejére van éppen szükségünk. De akár arra is hagyatkozhatunk, hogy egyszerűen felfedezzük magunkban a fejlődésünk során az újabb és újabb, éppen aktuális istennőt, aki segít betájolni bennünket, hogy éppen milyen időszakunk van.

Az istennővel való találkozás, rendszeres kapcsolattartás nem csak magyarázattal szolgálhat a jelenlegi viselkedésünkre. Hanem taníthat is. Minden egyes istennő új leckével, bölcsességgel lep meg bennünket. Segítenek kiaknázni a bennünk rejlő képességeket. Básztet megtaníthat arra, hogyan legyél független, míg Hathor istennő önbizalmat adhat. Ízisz segíthet felszínre hozni a különleges képességeidet. Ha egyszer ráállsz arra, hogy rendszeres kapcsolatba kerülj a benned élő isteni lénnyel, onnantól kezdve életed gazdagabbá, szebbé és teljesebbé válik.

charmed.wikia.com

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy bár változik az életünk, a személyiségünk, a legtöbbször mindig van egy olyan istennő, aki teljesen lefedi az alaptermészetünket, tulajdonságunkat, mondhatni… akik a lelkünkben vagyunk. Aki néha helyt ad más istennőnek vagy kiegészül vele.

Hadd ne mondjam, hogy milyen fontos a mai napig a női nem megerősítése. Igen, sok mindent elértünk már, de még van ennél is tovább és a támogatással sosem lehet felhagyni. Igaz, nem csak a nőknek, hanem mindenkinek jár a rendszeres megerősítés. Úgyhogy nem árt, ha igyekszünk tudatosan törődni női mivoltunkkal és a belső istennő ebben nagy segítségünkre lehet. Nem csak segít meglelni a nőiességedet és felszínre hozni, akár csak a belső szépségedet, de rendkívül sokat segíthet a kapcsolataidban is. Általa felfedezheted a női lét örömeit, hogy milyen jó, hogy annak születtél.

Természetesen ugyanez áll a férfiakra is, akik rengeteget tanulhatnak a férfi isteneiktől és megerősíthetik általuk a férfiasságukat! Hiszen a férfiaknak is szükségük van a törődésre, és a lelkük ápolására. Mindkét nemnek ajánlatos találkoznia a belső istenével!

pinterest.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: youtube.com