A szeretet láthatatlan megfoghatatlan, leírhatatlan, nem vagyunk teljesek nélküle. Adjuk és kapjuk remélhetőleg feltétételek nélkül. Ha gyermekként nem kaptunk belőle eleget vagy csak feltételekhez kötötten, akkor sérült lehet az énképünk. Nehéz lehet elhinni és befogadni a szeretetet és az sem biztos, hogy érdemesnek tartjuk rá magunkat.

Lehet, hogy te magad is érintett vagy ebben és talán bántalmazó kapcsolatban élsz, amelyből nem szállsz ki, mert félsz, hogy még ilyet sem kapsz. Magadat hibáztatod, hogy biztosan te nem viselkedsz elég jól. Nem teszel bele elég energiát a kapcsolatba, sőt meg sem érdemled, hogy legyen kapcsolatod.

Ha bármelyik vagy több helyen a felsoroltaknál felvillant a lámpa, mert úgy érzed rád is igaz akkor itt az ideje, hogy begyógyítsd a sebeidet és végre elkezd magadat szeretni, hogy más is szerethessen. Nem csak feltételekhez kötötten időről időre megalázva, kisebbítve az érdemeidet és téged magadat is, hanem pont, úgy ahogy vagy és annak a csodának, aki vagy.

Számos módszer létezik a sebeid begyógyítására. Az egyik ilyen a Theta Healing kezelés, amelynek során a konzulens meditációban veled együttműködve kérdések útján megkeresi a tudatalattidban rejtőzködő hitrendszereket, amelyek a jelenlegi gondjaidat okozzák. Ezeket eltávolítva és a helyükre támogató hitrendszereket. Ha az eddigi életedben téged nem szerettek eléggé akkor nehéz elhinned, hogy jár neked a szeretet éppen úgy, mint bárki másnak.

Azt a hibát is elkövetheted anélkül, hogy tudatos lennél rá, hogy bántalmazó kapcsolatokba mész bele, ahol alárendelt szerepben találod magad. A szeretet koldusaként néhány szeretet és figyelem morzsáért sokáig eltűrsz minden lelki gyötrést, manipulációt.

Hidd el hogy szerethető vagy

Mi kell hozzá, hogy te is elhidd hogy szerethető vagy? Nem kell érte semmit tenned, semmit nem kell hozzá bizonyítanod és nem kell érte megalkudnod senkivel és semmivel. Ami talán a legfontosabb semmiképpen nem kell feladnod magad azért, hogy szeressenek.

Mindannyiunk lelkén vannak szeretet sérülések. Ezek miatt nem hisszük el magunkról, hogy szerethetők vagyunk. Amit meg tehetsz magadért a változásért az, hogy keresel egy módszert, ami neked működik, amelynek segítségével begyógyíthatod a sebeidet. Ilyenek például a Theta Healing a kineziológia, pszichoterápia vagy a tudatosságot elősegítő Access Bars. Ezek mellett választhatsz számos önismereti képzés közül is, amelyek segítenek abban, hogy jobban megismerd az erősségeidet, gyengeségeidet és képes legyél beleállni az erődbe.

A sérült önértékelésedet a lelkeden esett sebeket és a hitedet Te magad tudod vissza szerezni a magad számára. Ezt nem várhatod kívülről. Nincs senkinek egy varázs tölcsére, hogy csordultig töltsön önbizalommal és önszeretettel, de kitartó munkával, önmunkával megszerezheted mindezt. Az első lépés ezen az úton, hogy számolj le a múltaddal. Hagyd abba az önostorozást, azt hogy mindenért megítéled magad.

Figyeld a gondolataidat és azt, hogy miket mondasz magadról. Amikor fülön csípsz, egy ítéletet akkor egyszerűen csak hagyd abba és kezd el elismerni magad. Mi az, amiben jó vagy? Nem kell, óriási dolgokra gondolnod csak ismerd el hogy például türelmes vagy és gondoskodó.  Lásd meg magadban az értéket és ismerd el. Kezd el magad jobban szeretni, mint tegnap. Minden nap egy kicsit jobban.

A valódi szeretetért nem kell megdolgozni, nem kell tűrni és nem kell eltűrni, hogy, manipuláljanak, érzelmileg sakkban tartsanak. A valódi szeretetből nem csupán morzsák járnak, miközben te mindenedet odaadod és feladod önmagad. Aki valóban szeret, felemel, és megerősít, nem tesz kisebbé és nem próbál meg erőtlenné tenni.  Nem vágja le szárnyaidat, hanem segít kiterjeszteni őket.

Létezik ilyen szeretet még akkor is, ha te nem részesültél még belőle. Mi lenne, ha éber lenné rá, amikor rád talál és be is tudnád fogadni. Hidd el érdemes vagy rá te is, ahogyan mindenki más.
Kezd el választani, kérni és befogadni.

Mi lenne lehetséges, ha kinyitnád az ajtót és beengednéd a szeretetet. Mi lenne, ha lebontanád az évek során saját magad építette korlátokat és vállalnád, hogy sebezhető leszel? A korlátokkal a jó dolgokat is kizárod az életedből. Az építő szeretetteljes kapcsolatokat is.

Mi lenne lehetséges, ha megengednéd magadnak a változást?

stenor.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hogyan bánj a pénzzel ahhoz, hogy megsokszorozódjon?

Leadkép: soultravelrules.com

Gifek: imgur.com