Igen, a Lelkünk el tud fáradni, ha az Élettervünkbe bevállalt fejlődést, feladatot nem teljesítjük, folyamatosan ugyanazokat a „hibákat” követjük el, ezek valójában nem hibák csak az elménk érzi annak, mert félelmekkel és aggodalmakkal telinek ítéli.

Minden ember egy Élettervvel születik le a Földre, kiválaszt egy feladatot, amit szeretne teljesíteni, mellette fejlődni, és főbb szereplőket is mi választjuk ki az adott Életterv megvalósításához.

Szabad akarattal rendelkezünk, ezért az, hogy rövidebb vagy hosszabb úton teljesítjük a fejlődést, az attól függ, hogy mennyire hallgatunk a Lelkünkre, Intuíciónkra vagy az „ego” vezérel-e bennünket.

Sok esetben előfordul olyan is, hogy több inkarnáció alatt teljesítjük az Élet tervünkben kitűzött feladatot.

Mindenki Életében vannak visszatérő események, ezek „lereagálása”, „megoldása” jelenti a fejlődést, amikor újra és újra ugyanúgy reagáljuk le az eseményt, „Egóból”, akkor egyre és egyre „keményebb” eseményeket kapunk, már nemcsak egy Élet területen kapjuk, hanem több Életterületen is.

Gondolok itt mondjuk az „elfogadás” megfejlődésére, ezt kaphatjuk: párkapcsolatban, munkahelyen, emberi kapcsolatokban egyaránt.

Ha igen, milyen negatív következményei lehetnek?

A sok visszatérő esemény, ’negatív’ esemény hatására, a Lelkünk egyre fáradtabb lesz, ilyenkor jön a betegség, baleset vagy egy „kiszállási pont’ a jelen inkarnációnkban.

Legrosszabb esetben jön a „kiszállási pont”, hogy elhagyjuk a Földi síkot, ebben az Életükben. Ezért ne vedd soha félvállról azt, mikor úgy érzed, hogy fárad a lelked!

Mi erre a megoldás, ha már bekövetkezett?

A megoldás, amikor már azt érezzük, hogy nem bírjuk tovább a „problémákat” akkor, külső segítséget kell kérnünk, ezt nem kell „gyengeségként” megélni, mivel, ha érzelmileg benne vagyunk egy helyzetben, azt nem tudjuk objektíven szemlélni, mivel érintettek vagyunk benne.

A külső segítség lehet egy családtag, barát, aki szeretettel fordul felénk és nem érezzük még csíráját sem annak, hogy próbálna minket eltéríteni vagy a saját helyzetét ránk vetítve „osztani az észt”.

Lélekgyógyászhoz, pszichológushoz is fordulhatunk, az a fontos, hogy legyen meg a bizalom az illető személye iránt és a tanácsait követve próbáljuk meg „rendbe tenni” az Életünket.

Mivel lehet megelőzni azt, hogy a lélek elfáradjon?

Találjunk mindig időt a feltöltődésre, a stressz kezelésére, válasszunk egy olyan hobbit magunknak, ami örömmel és boldogsággal tölt el.

A sport a testet és a lelket egyaránt fitten tartja, de javasolt a zenehallgatás, kirándulás, séta, meditáció, mandala színezés, wellness és még sorolhatnám…

Fontos, hogy Életünk „mókuskerekében” jusson idő magunkra, napi 10 perc egyedül töltött idő, is már sokat segít és oldja a feszültséget.

Fontos tudnunk azt is, hogy a Lelkünk a változást és a szabadságot szereti, az adja számára a boldogságot, tehát a napi 10 perc egyedül töltött idő és bármilyen tevékenység, ami boldogsággal tölt el, az gyógyítja és regenerálja a Lelkünket.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkek:

Gyógyítsd meg magad a Munay-Ki 13. rítusával

Leadkép: consciousreminder.com