Áine üzenete: Ne aggódj, úton van feléd a vágyott bőség és jólét. Mindig úton van, hiszen ez egy olyan energia, ami folyamatos mozgásban van és csak a tetteiddel, a gondolataiddal apaszthatod el. Ha hiszel abban, hogy megérdemled és felfedezed a jelenlétét életedben, nem fogsz hiányt szenvedni belőle!

Ezért is tartsd számon életedben azt, amid van. Becsüld meg őket és légy hálás értük. Teljenek úgy a mindennapjaid, mintha gazdagságban élnél és abban is fogsz! Ám nyugodtan fordulhatsz hozzám és elküldöm neked újra meg újra a bőség erejét. De ne csak a pénzről szóljon az életed, ne feledkezz meg a belsődben lakozó játékos, kalandvágyó gyermekről vagy éppen kacér tündérről. Lépj ki néha a szürke hétköznapokból és engedj be egy kis varázslatot az életedbe!

Kicsoda Áine?

Az ír származású istennő és egyben tündérkirálynő a halandó férfiakkal töltött kalandozásai nyomán számos félig ember-félig tündér anyja. (Ezért is lett a szerelem istennője többek között.) A mai napig rendkívül népszerű Írországban. Egobail lánya, és van két nővére, Fenne és Grainne. Amikor telihold van, a három nővér lovagolni mennek, majd szórakoznak és játszanak a szent tónál a Lough Gur-nál. Valószínűsíthető, hogy Aine és Grainne váltották egymást a napfordulók alkalmával. Aine a nyár, Grainne a tél istennője.

Több ír klán is őseként tartja őt számon. Az Aulom klán is így van vele, akik szerint a félig mitológiai király Munster, Ailill Aulom elrabolta és megerőszakolta őt, ami azzal zárult, hogy Ainé leharapta a király fülét és innen kapta az “Aulom”, az az “egy fülű” nevet, aki emiatt nem lehetett király.

Más mondákban viszont Ainé Gearoid Iarla felesége volt, ezért a Geraldine -k is úgy gondolják, hogy az ő ősük Ainé.

Egy harmadik változat szerint a tenger istenének Manannán mac Lir-nek a lánya, ezért a tengerrel is kapcsolatban áll, ahol néha látni vélik. 

Szorosan kapcsolódik Limerick megyével és a Knockainy dombot (Cnoc Ainé) róla nevezték el, mivelhogy ez volt a helyszíne a tiszteletére tartott rítusoknak. Bár Kerry megyében több dombot is elneveztek róla, ahol, ha minden igaz Szent Iván éjszakán megjelenik, mint tündérkirálynő.

Segítségért fordulhatsz hozzá bőség, jólét, gazdagság, bőséges termés, termékenység és az állatok védelme. A nyári évforduló idején tartják ünnepét és állítólag piros kanca képében is megszokott jelenni.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: insuranceforcar.club, helenosullivan.com