Rengeteg emberre voltak nagy hatással az olyan filmek, mint az Átkozott Boszorkák, Az Eastwick-i boszorkányok, Az Óz, a csodák csodája vagy a Harry Potter. Nem beszélve a Bűbájos Boszorkák sorozatról. De természetesen nem lehet ezeket alapul venni ahhoz, ha meg akarjuk állapítani valakiről, hogy ő is az, bár ezek az alkotások is segítségül hívták a folklórt. 

Egy boszorkány tudat alatt mindig érzi, tudja magáról hogy boszorkány. Szembetűnő a mássága, hogy különös dolgok történnek vele és rendkívüli képességekkel bír. Megmutatom a boszorkák főbb jeleit hogy megtudhasd, te is az vagy-e!

1. Gyakran megtörténik az, amit kimondasz

Úgyis mondhatnám, hogy teremtesz a szavaiddal. De régen úgy mondták, hogy „fog” a szava. Akár jót, akár rosszat kíván a boszorkány, az úgy lesz. Ezért tud egy boszorkány áldani és átkozni is. Bár nem mindegy, hogy sok boldogságot, örömet, gazdagságot és gyermeket kíván, vagy hogy légy átkozott… és felsorolja mi minden katasztrófa érjen. Szóval, ha könnyen megtörténik az amit kimondasz, akkor nagy eséllyel boszi vagy!

2. Képes vagy belelátni a jövőbe

Tipikus boszorkányos tulajdonság, hogy valamilyen formában, de képes vagy belelátni a jövőbe. Egy vérbeli boszorkánynak nem kell hozzá a kártya, hanem a megérzései és az álmai által pillant bele a jövőbe vagy annak segítségével, hogy megérint egy személyt vagy tárgyat.

3. Otthon vagy a jóslásban

Kifejezetten érdekel a jóslás, és talán rendszeresen is forgatod a Tarot, vagy éppen a cigánykártyát. Netán a rúnakövek a specialitásod. De van legalább egy eszköz, amiből időnként másoknak vagy akár magadnak is jósolsz, hogy kifürkészhesd a jövő vagy éppen a jelen eseményeit.

4. Belelátsz az emberbe

Azt mondják rád, hogy olyan szemeid vannak, amikkel az ember veséjébe látsz? Valószínűleg nem azért mert röntgenszemed van és veseköveket akarsz nézegetni, hanem mert szabályosan belelátsz az ember lelkébe, a fejébe, az érzéseibe. Úgy olvasol bennük, mintha nyitott könyvek lennének. Innen ered az, hogy jó emberismerő vagy… és mindez persze roppantul meg tud ijeszteni másokat…

5. Érdekel a mágia – sőt, profin varázsolsz!

Mondjuk, hogy vonz a mágia. Érdekel hogy működik, gyerekkorodban az összes létező bot a varázspálcád volt. De tegyük fel, hogy a magad módján gyakorlod is. Gyertyákkal, cetli égetéssel, hangos kántálással, kis amulettek készítésével. Netán egy-két házi varázslatot is kipróbáltál már és azt tapasztaltad, hogy bejöttek a varázslataid. Hát kérem szépen, nem lenne igazi boszorkány az, aki ne tudna varázsolni!

6. A felmenőid között is volt boszorkány

Jó, nem biztos, hogy egyértelműen tudod, hogy a nagyid vagy üknagyid is boszi volt. De azt igen, hogy ő is képes volt meglátni a jövőt álmában, vagy nagy gyógyító volt, esetleg jól értett a jósláshoz. Vagyis van miből azt sejtened, hogy ő is boszorkány volt, és hogy valójában te egy született boszorkány vagy, így a csodálatos képességek öröklődnek a családodban. Főleg, ha még több felmenőd kapcsán merül fel a gyanú!

7. Képes vagy az asztrál utazásra

Lássuk be, tök jól hangzik a boszorkányszombat, de az igazi boszorkányok sosem repültek seprűn lovagolva. Ugyanakkor nagyon is repültek! Nem, nem vagyok betépve, bár a középkori boszorkányok be voltak, mivel képesek voltak olyan drogkenőcs készítésére, amivel megtehették. De a modernebb boszorkányok már tudatmódosító szerek nélkül is elérhetik, hogy a szellemük kilépjen a testükből és útra keljenek. Ahová csak szeretnének… te képes vagy erre?

8. Jól értesz a gyógyításhoz

Nemcsak mágiázni meg vudubabázni tud egy boszorkány, hanem gyógyítani is. Jól ért a testhez, olyan mint egy orvos, aki nem csak a biológiából ötös, hanem az alternatív gyógymódokat is használja, mint amilyen az aura vagy a csakrák kezelése, esetleg az ásványterápia. Ugyanakkor érdeklik a gyógynövények és remekül használja őket a gyógyításhoz. Titkos receptúrájú kencéi és bájitalai legendásak. Ha pedig képes kézrátétellel gyógyítani, nincs is miről beszélni!

9. Van familiárisod

Bár ez is a középkorból ered, de kétségkívül van benne valami, hiszen a boszorkány szoros és jó kapcsolatot ápol a természettel és az állatvilággal, mivel megérti őket. Azt pedig mint tudjuk, hogy a macskákat régóta övezik misztériumok és természetfeletti jószágoknak tartják őket. Tehát, ha nem is maga az ördög adott melléd egy démoni szolgát, egy familiárist, hogy igénybe vedd a szolgálatait, nagyon is lehet egy olyan cicusod, aki a jelenlétével támogat téged.

10. Nagy természetpárti vagy

Egy boszorkánynak kivételesen jó kapcsolata van a természettel. Egyfelől az élőlények miatt, akiket tisztel és harmóniában él velük. Másrészt azért, mivel gyakran használja a természet ajándékait, nemcsak a gyógynövényeket vagy az ásványokat, hanem a természetben rejlő energiákat, mint amilyen a négy elem is. Mindemellett ismernie kell a hold- de sokszor még a csillagállásokat, hogy mikor, mely mágiát érdemes elvégeznie a siker érdekében. Továbbá tiszteletben tartja a természetet és sosem akar neki ártani.

Ha úgy tűnik, hogy egy boszorkának amolyan mindenesnek kell lennie, akkor nagyon is jól látod a helyzetet! Egy kicsit látnok, orvos, gyógyító, asztrológus, egy kicsit minden. A varázsvilág gondnoka.

Kép: hornews.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink