Mint azt tudjuk, a karmikus kapcsolat az, mikor találkozunk egy előző életbeli ismerősünkkel – aki ugye a párunk is lehet – és lehetőséget kapunk arra, hogy kijavítsuk a múltunk hibáit, törlesszük a másik felé a karmikus adósságainkat, illetve a segítségével megtanuljunk valamit. Ugyanakkor fel kel arra készülni, hogy gyakran ezek a karmikus kapcsolatok csak addig tartanak, amíg visszafizetjük az adósságot, illetve megtanuljuk a leckénket.

Ha igaz rátok a következő 10 jel, akkor karmikus kapcsolatban vagytok:

1. Egyértelműen tudod, hogy előző életedben már ismerted

Ha elolvastál már pár ilyen cikket vagy olyat, ami az ikerláng szerelemről, a lelki társi viszonyokról szól, akkor tudod, hogy ez is úgy kezdődik, ahogy a többi. Elfog az érzés, hogy ismered őt. Olyan sejtésed van, mintha egy forgatókönyv szerint történnének a dolgok.

2. Se veled, se nélküled viszonyban vagytok

Ez a legékesebb jele a kapcsolatnak. Nagyon intenzív, heves érzelmek dúlnak bennetek és hol lángoló szerelemmel, hogy annál is nagyobb gyűlölettel viseltettek egymás iránt. Egyik pillanatban szenvedélyesen szereted és imádod, a következőben a hátad közepére sem kívánnád. Gyakran azt sem tudod, miért szereted vagy miért vagy vele. Érzed a láthatatlan köteléket, ami miatt nem tudsz tőle szabadulni. Szenvedsz a kapcsolatban, de képtelen vagy elengedni és örökre vele akarnál lenni. Ám a lelked tudja mikor tanulta meg a leckéjét vagy mikor törlesztett és addig nem fogja hagyni, hogy kilépj a kapcsolatból. Meglehet, hogy pont ez lecke, hogy meg kellene tanulnod szeretni önmagad. Amit érzel, az nem valódi szerelem, csak párkapcsolati függés, ami lehet félelemalapú vagy épülhetett önbizalomhiányra is.

3. Újra és újra ugyanabba a hibába estek

Ha van egy adott hiba a kapcsolatban, amit újra és újra elkövettek, az lehet a karmikus leckétek. Ez gyakran egyénileg is igaz olyan tekintetben, ha több alkalommal is rádöbbensz egy kapcsolatban, hogy ugyanazokat a hibákat követed el vagy ugyanaz történik veled, mint a korábbi kapcsolataidban, akkor ott van a kutya elásva, ott a leckéd.

4. Tartósan stagnál a kapcsolat

Ha tartósan stagnál a kapcsolatotok, nem fejlődik, ugyanazokat a hibákat követitek el, ugyanúgy se veled-se nélküled viszonyban vagytok, az pont annak a jele, hogy lassan időszerű lenne lezárni a kapcsolatot.

5. Féltékenység és birtoklási vágy jellemző a kapcsolatra

A karmikus kapcsolatok sokszor nem kiforrottak és egy bizonyos céljuk van, ami nem a kapcsolat építése vagy a szerelmi élet megtisztítása, erősebbé tétele. Éppen ezért rátok nagyon is jellemző lehet a féltékenység, irigység, birtoklási vágy, hiszen a szerelmetek sokat sejthetően nem fogja elérni a szakrális szintet. Sőt, talán tudatosan nem is tervez valamelyikőtök a másikkal.

6. A legsötétebb énedet is felszínre hozza

Egy karmikus kapcsolat nagyon megterhelő lehet, ugyanis a határainkat feszegeti, és sokszor a szívünket is megtépázza. Felszínre hozza a félelmet, legyen az ősi para megcsalástól, egyedülléttől, az elköteleződéstől. Közben sokszor a negatív tulajdonságainkat is felerősíti és előcsalja a sötét, agresszívabb vagy éppen kétségbeesett oldalunkat.

7. Fogalmad sincs, mit hoz a párod mellett a holnap vagy mit fog tenni

Kiszámíthatatlan a kapcsolatotok. Lövésed sincs hogy alakul a jövőtök, mi lesz veletek. Egyik nap fasírtban vagytok, a rákövetkezőn megint nagy a szerelem. Folyton máshogy viszonyultok egymáshoz és a kapcsolathoz. Persze a szakítás kérdése is gyakran felmerül.

8. Játszmák jellemzik a kapcsolatot

Állandóan harcoltok egymással vagy versengtek. Talán váltakoznak a szerepek, de az is lehet, hogy te vagy a tipikus uralkodó, ő meg a behódoló. Vagy mindketten hatalomra vágytok. Egyikőtök a mártír, míg a másik a gonosz elnyomó. Ezek a szerepek az előző életetekből fakadnak és árulkodnak. Talán előző életedben téged nyomott el és most te teszed ezt vele. Ahol játszmák vannak egy kapcsolatban, az csak karmikus kapcsolat lehet.

9. Úgy érzed, olyat tett veled, amire nem szolgáltál rá

Nem biztos, hogy folyamatosan, de egyszer-egyszer. Mondjuk igazságtalan volt veled, cserben hagyott, gonoszul bánt veled. Talán pont ez a karmikus adósság, amit így fizetsz vissza. Hogy azt kapod vissza, amit anno te adtál neki. De ez sem tart örökké és nem szabad a párod mellett maradni azért, hogy vezekelj. Meglehet, hogy már le is tudtad az adósságodat és ideje lenne elengedned!

10. Valamit megbocsátottál

Az is oka lehet egy karmikus kapcsolat létrejöttének, hogy meg kell bocsátania az egyik félnek valamit. Egy múltbéli bűnt, amit előző életében elkövetett. Ha úgy tapasztalod, megbocsátottál valamit a kapcsolatod során magadnak vagy a párodnak, esetleg ő neked és ezáltal mintha óriás puttonyoktól szabadultál volna meg, jelentheti a kapcsolat végét, hogy ideje továbblépni, mert beteljesült kapcsolat.

Ismétlem, ezek a kapcsolatok nem tartanak örökké

Igen, a lelki társi, ikerláng kapcsolatok is karmikus kapcsolatok valahol, hiszen találkoztak már előző életükben. De sokkal több karmikus kapcsolatunk lehet – és van – mint a másik kettő. Ugyanakkor karmikus kapcsolat lehet baráti, vagy akár munkatársi kapcsolat is.

Talán sokaknak ez fáj, főleg azoknak, akik a jelek alapján úgy sejtik épp egy karmikus kapcsolatban dagonyáznak. Nem az a kapcsolat célja, hogy örökre együtt maradjatok nagy szerelemben. Csak addig tart, amíg nem következik be a törlesztés vagy meg nem tanuljátok a leckét, ami sokszor az, hogy felismered, hogy karmikus kapcsolatban vagy és nem ő az igazi, hanem tovább kell menned. Bár nem hiszed, de mikor készen állsz rá, képes leszel elengedni a kedvesedet.

Minden egyes bukkanó, nehézség a kapcsolatban egy-egy tanítás, esetleg utalás arra, mit csinálsz rosszul. Ismerd fel ezeket! Próbáld meg minél több szemszögből nézni magadat és a kapcsolatodat. Olykor próbáld beleélni magadat a párod helyébe. Jusson eszedbe, hogy mindkettőtök érdeke, hogy a legtöbbet hozzátok ki a kapcsolatból és jól zárjátok le, hiszen neki ugyanúgy tanulnia kell belőle, mint neked.

Kép: curiousmindmagazine.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink