Mágia segítségével. Bűvésztrükökkel. Kamu horoszkópokkal. Még az országok képviselői, a kormányok, a világ nagyhatalmai sem riadtak vissza attól, hogy olykor ilyen és ehhez hasonló módszereket vessenek be a győzelem és a siker érdekében. Gondolnád, hogy még ők is kísérleteztek azzal, hogy „mágiával” háborút nyerjenek?

Mexikó, drogok és vudu

A mexikói drogellenes háború napjainkban is zajlik és mindig is rengeteg halálos áldozatot követelt.  Talán éppen ezért döntöttek úgy a mexikói hatóságok, hogy nem ártana valami más megoldást is kipróbálni… mint például a vudut.

2010-ben Tijuanában a rendőrség annyira féltette a tisztjeit a várható kartelekkel való harcban, hogy képesek voltak rituális állat áldozatot is bemutatni, hogy végre ők nyerjenek. Folyt is ott csirkevér a romantikus telihold fényében, karattyolt a pap, ment a vudu töményen, míg végül megszentelt vérrel, de felkenték a rendőrség tagjait, akik persze hittek a varázslatban. Hogy ki élte túl és ki nem a következő összecsapást, arról nem szól a fáma.

Houdini, mint kém

Oké, ez nem kimondottan mágia, inkább csak szemfényvesztés…

A hivatalos feljegyzések nem bizonyítják, hogy Harry Houdini két bűvészkedés között kém lett volna. Csakhogy 2006-ban egy olyan életrajz jelent meg róla, amely szerint több mint 700.000 oldalnyi infót gyűjtött be az évek során, vagyis állítólag a történelem leghíresebb bűvészkémje volt, aki a Scotland Yard-nak és az amerikai kormánynak is dolgozott. Egyszerre. Úgy tűnik, Houdini nem csak műsorozás céljából utazgatott, hanem hogy titkos információkat is besöpörjön a bűnüldöző és a titkosszolgálati szerveknek.

Houdini

Houdini

A britek és a hamis horoszkóp

A britek mindig nagy mágusok voltak…

Létezett egy meglehetősen szokatlan katonai stratégia a második világháborúban. Nem mondok újat azzal, hogy Hitler és a nácik éltek-haltak az okkultizmusért és mélyen hittek az asztrológiában is. Ezért a britek Louis de Wohl asztrológust kérték fel arra, hogy készítse el a náci vezetők horoszkópjait és jósolja meg a várható eseményeket. Igaz, ez utóbbiakat mindig „utólag” sikerült neki megjövendölnie.

Wohl hamarosan a figyelem középpontjába került és az újságok mindenütt lehozták a jóslatait, pl. hogy Hitler egy éven belül meghal meg hogy a nácik sorsa megpecsételődött.

Végül Britanniában a hírszerzők rájöttek, hogy semmi értelme a horoszkópoknak és hogy de Wohl valójában kókler. Ez főleg akkor vált nyilvánvalóvá, amikor de Wohl 1942-ben elkészült a nagy elemzéssel, amelyben hónapról hónapra elemezte, mi fog történni a háborúban, mit lép Hitler és mit lehetne tenni a siker érdekében. Hát semmi nem lett belőle.

Úgyhogy végül arra jutottak a fejesek, gyártsa csak de Wohl a horoszkópokat – egészen a háború végéig így is tett – és vezesse félre a nácikat, akik tetteit elvileg nagyon is az határozta meg, hogy mit üzentek nekik a csillagok.

csillagok

Nagy-Britannia pszichikus védelme

A brit kormány sokkal komolyabban vette ezt a mágiakérdést, mint azt valaha is gondoltuk volna. 2002-ben elvégzett egy vizsgálatot a Honvédelmi Minisztérium, hogy megtudja, vajon a katonákat ki lehet-e képezni médiumokká, hogy aztán a pszichikus képességű katonák meglelhessék Bin Ladent, aki persze anno a Word Trade Centeres húzása következtében az első számú közellenség volt. Ezért a minisztérium „igazi” médiumokat is felbérelt a teszt elvégzésére. Egyesek még szépen is szóltak, más médiumoknál meg csak az derült ki, hogy sz… értek… hát nem akadt egy valamire való médium Angliában?

Nácik a Szent Grál nyomában

Mint már említettük, a nácik az okkultizmus szerelmesei voltak. Bár sosem csókoltak kezet Harrison Fordnak, és az örökifjú lovaggal sem koccintottak, de valóban kutatták – Heinrich Himmler vezetésével – a Szent Grált és más vallási műtárgyakat. Az SS vezető maga is lelkes híve volt annak a nézetnek, miszerint Jézus nem zsidó, hanem árja volt, vagyis Jézus kelyhének megtalálása természetfeletti lénnyé varázsolja és képes lesz megnyerni a háborút.

Himmler és társai a Grált egy spanyolországi kolostorig követték, ahol néhány ősi népfal homályosan utal egy életet adó kehelyre. Aztán le is léptek, amint kiderült, hogy rossz nyomon járnak… és így talán nem ők találták meg a kelyhet…

Harrison Ford

Az amerikai Csillagkapu projekt

Igen, a Csillagkapuról nekem is a díszes telefontárcsa, a bélféreg meg O’Neil ezredes jut az eszembe.

De a valódi Csillagkapu projektre a hidegháború végén került sor és a Pentagon több mint 20 millió dollárt perkált rá. A lényege az elme feletti hatalom, egészen pontosan a távolbalátás, vagyis kísérlet arra, hogy az elme erejével távoli dolgokat érzékeljünk.

John Alexander ezredes a Különleges Erőknél szolgált Vietnámban és nagyon igyekezett meggyőzni arról az Egyesült Államokat, hogy használják a távolbalátást. Úgy néz ki sikerült is neki…

Csillagkapu

John Mulholland és a CIA

Penn Jillette-t, az amerikai bűvészt tanácsadóként alkalmazta a CIA a hidegháború alatt. Ezek után nem meglepő, hogy egy John Mulholland illuzionistát is felbéreltek, hogy írjon egy hivatalos kézikönyvet, amely azokat a gyakorlatokat tanítja, amelyek a bűvészmutatványaiban is szerepelnek. Így született meg „A fortélyosság és a megtévesztés hivatalos CIA kézikönyve”, amely a félrevezetést, rejtett rekeszek és jelek alkalmazását tanította meg az ügynököknek.

John Mulholland és a CIA

Jean Eugene Robert-Houdin megakadályozott egy lázadást

Jean Eugene Robert-Houdin sem volt hős katona, csak minden idők egyik legelegánsabb illuzionistája és ő ihlette meg Harry Houdini nevét.

Tehát Robert-Houdint 1856-ban azzal küldte el III. Napóleon Francia-Algériába, hogy mágikus trükkökkel akadályozzon meg egy forradalmat. Mivelhogy akadt néhány algériai bajkeverő, akik azt állították magukról, hogy „varázslók” és bűvésztrükkökkel hintettek port a nép szemébe. Ezért mikor III. Napóleon megérezte a zsigereiben, hogy Algéria a forradalom küszöbén áll bevetette az ő Robert-Houdinijét, hogy egy előadássorozatot rendezzen, amelynek keretei között „ráijeszt” a forradalmat tervező egyénekre…

Jean Eugene Robert-Houdin

Jean Eugene Robert-Houdin

Szovjet pszichokinézis

Több második világháborúról és a hidegháborúról szóló tanulmány azt ecseteli, hogy sok magas rangú kormányzati személy, illetve katona hitt a mágiában és a természetfeletti erőkben. Lásd a nácikat meg az amerikaiakat.

A szovjetek sem esnek ki a szórásból. Ők a pszichokinézist – tárgyak mozgatásának képessége az elme erejével – vetették vizsgálatát alá a Leningrádi Állami Egyetem Agykutató Intézetében.

Már az 1920-as évek óta érdekelte őket a pszichokinézis, meg a telepátia is. Elvégre a gondolatok útján történő infó olcsóbb, mint a drága rádió felszerelés beszerzése.

Talán annyira pengék pszichokinézisben, hogy még az interkontinentális ballisztikus rakétákat is az elméjük erejével terelték el, ugyanis a védelmi rendszer is sokba fájt…

pszichokinézis

Jasper Maskelyne és a Szuezi-csatorna

Jasper Maskelyne rengeteg alkalommal segítette a szövetséges erőket a második világháború alatt. Ezek mind jól dokumentálták, csak éppen meglehetősen abszurdak. A „Háború varázslója” című életrajzából – ami szolgálatról szól – mozifilm is készült.  Ám a szövetségeseknek az Álcázás terv volt a legnagyobb segítség, amit a nácik megtévesztésének céljából alkotott.

Ugyanis Maskelyne igyekezett elrejteni a Szuezi-csatornát. Persze ez nem olyan könnyű, mint egy csokit vagy egy tankot eldugni, de Maskelyne megoldotta a lehetetlent! 1940-ben belépett a Királyi Mérnökséghez és egy „reflektor” megnevezésű eszközt használt arra, hogy látszólag eltűntesse a csatornát, így zavarva meg a német bombázókat. Forogtak a fényszórók, és vakító kúpalakú mintázatokat bocsátottak ki, amelyek mérföldeket íveltek át, így senki se láthatta a magasból a csatornát. Ez nem is olyan nagy „mágia”…

Szuezi-csatorna

Szuezi-csatorna

Képek: uproxx.com, listverse.com, escaperoomsnederland.nl, steklobusel.by

Forrás: listverse.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink