Igen, tipikusan a hibbant macskás nőszemély kategóriába tartozom, bár egy kanyi macskás alsóm sincs, szóval még beszámítható vagyok. Ám azon felül is, hogy valaki rajong a macskáért, érdemes elgondolkodni azon, hogy mit taníthat nekünk egy macska. Ugyanis kiváló mesterek! Elárulom azt a 10 spirituális tanítást, ami a macskámtól kaptam!

1. Élj a mának!

A macskák a világ legnagyobb hívei a carpe diemnek, vagyis, hogy „élj a mának”. Nincs az a bársonytalpú, amelyik agya örökösen a múlton kattogna. Jó, attól még meg tudnak sértődni, illetve lehetnek rossz emlékeik, amik bizalmatlansághoz vezetnek, de kitartással visszaszerezhető a bizalmuk, méghozzá sokkal hamarabb, mint az embereké, mert ők igazán bízni akarnak! Na, de ami a jelent illeti, nézd meg őket, ahogy esznek, alszanak, játszanak, szemlélik a világot. Nekik csak az számít, amit most van. Ezért „MOST adj kaját te némber!”

2. Hallgass a megérzéseidre!

Biztos te is olvastál már olyan csodás sztorikat arról, hogy a macskák megjósolják a halált, ráéreznek a betegség helyére, a közelgő katasztrófára, no meg persze, hogy látják a szellemeket és mindezt képesek számunkra jelezni. Az a nem mindennapi hatodik érzék, amivel rendelkeznek, benned is ott van. Érdemes egy kicsit rágyúrni és jobban odafigyelni rá!

3. Soha ne add fel!

A macska, mindig eléri, amit akar. Akár azért, mert agyadra megy a nyirvákolásával, hogy játssz vele, adj neki enni és pucold ki a klotyóját. Ám olyankor is ezt teszi, mikor játszik, el akar érni valamit vagy megszerezni. Hihetetlenül kitartó és elszánt tud lenni, bölcs dolog példát venni róla, pláne akkor, ha notórius gyorsan feladó vagy.

4. A pozitív leszarás művészete

Pozitív leszarás az, mikor megtanulunk nem stresszelni, görcsölni, felhagyunk a panaszkodással. Mindezek helyett megtanulunk a jelenben élni, elengedni az elvárásokat, egy kicsit sodródni az árral és megleljük a lelki nyugalmunkat. Pontosan ezt tanítja a macskapajti, aki ül az ablakban és úgy néz le a világra, mintha az övé lenne. Vagy mikor csak fekszik békésen a meleg radiátoron vagy a hideg kövön, nem érdekli semmi, csak átadja magát a pillanatnak. Nem parázik, nem reszket. Béke van, tesó.

5. Elvezet a lelki békédhez

Egy kicsi tovább szőve az utolsó gondolatot. A macska egy rendkívül nyugodt, békés állat tud lenni, aki képes hosszasan kibámulni az ablakon, esetleg bennünket figyelni vagy áthorkolni a fél a napot. Arra tanít, hogy szánjunk időt magunkra, hogy megálljunk, relaxáljunk vagy csak nézzünk ki a fejünkből. Meg persze, hogy pihenjünk eleget! Próbáld ki te is néha, hogy csak ülsz és figyelsz, beszélgetsz önmagaddal vagy tanulmányozod a körülötted lévő világot. De mindezt úgy, hogy nincs lelkiismeret-furdalásod, amiért éppen nem mosol, főzöl, takarítasz, meg robotolsz valamit…

6. A hűség még nem ment ki a divatból

Akkora… de akkora… de akkora maszlag, hogy a macskák képtelenek a hűségre. Azok, akik hozzászoknak a gazdájukhoz, egy életen át a teljes értékű társaivá válnak. Igenis képesek olyan ragaszkodóak lenni, mint egy kutya. Nálunk is így van, a macsek mindenhova követ, ott tartózkodik, ahol én vagyok, olyan, mintha az árnyékom lenne. Jedisen szólva szimbiózisban élünk. Ő az én társam.

cSSUGXK

7. Őrizd meg a szabadságodat!

Mondják, hogy a világ legönzőbb állata a macska. Nosza, hát miért önző az, aki megőrzi a szabadságát és nem hagyja, hogy korlátozzák? Igen, a cicu szeret odamenni, ahova akar és akkor, amikor. Nem szereti, ha olyankor másznak rá, amikor ő nem akarja. Az egészséges önzés képessége mindenkiben ott van és kell is, mint ahogy a szabadság is. Nem szabad csak úgy beáldozni azt. Élni és élni hagyni. Ezt profin megtanítja a macskaguru. Mi is igazán megtanulhatnánk, hogy több olyan dolgot tegyünk, amit szívvel-lélekkel képesek vagyunk végezni.

8. Megéri türelmesnek lenni

Biztos megfigyelted már, hogy mikor a cirmi vadászik vagy játszik, időnként megmerevedik, szobor módjára kivár, de le nem veszi a tekintetét a célról majd a megfelelő időben egy jól irányzott ugrással, kung-fu csapással lebirkózza az áldozatát. Elég tiszta a tanítás, nem igaz? Várjuk ki a megfelelő időt, és sose veszítsük el a célt a szemünk elől!

9. Ne felejts el gyereknek lenni

Most mond, hogy nem csal mosolyt az arcodra egy játékos, bolondos macskusz? Amilyen méltóságteljesek, királyok és királynők tudnak lenni, olyan debilek is. Ezért tanítják azt, hogy lehetsz akármilyen komoly, felelősségteljes felnőtt, neked is jár a szórakozás, a játék, hogy egy kicsit marhulj és megint gyerek legyél.

10. Szeresd önmagad

Az eddig olvasottak alapján ez nyilvánvaló, nem igaz? Szeresd magad annyira, hogy jókat eszel, eleget pihensz, hogy minőségi időt töltesz a szeretteiddel és olyan dolgokat csinálsz, amiket szeretsz. Légy olyan jó magadhoz, hogy nem mindig mások érdekeit tartod szem előtt, hanem a sajátodat is! Meg aztán… tudjuk, hogy gondolkodnak magukról: ők a világ közepe. Úgyhogy tanulj egy kis önbizalmat a cicamicádtól!

 

lDs7mTZ

Köszi mindent Mirci!

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Képek: expand-your-consciousness.com

Gifek: imgur.com

További cikkeink