Szinte mindenki hallott már a tízmilliószoros napról, de azonkívül, hogy tudjuk, ma nagyon érdemes odamondani az Univerzumnak a kívánságainkat, mert ez egy rendkívül mágikus nap, mi van még? Mit tudhatunk még a tízmilliószoros napokról? Egyáltalán mi az a 10 dolog, amit érdemes a mai napon egy spirituális embernek megtennie?

Egy tízmilliószoros napon minden cselekedet – legyen az pozitív vagy negatív – tízmilliószoros hatással bír.

A tízmilliószoros napokat a tibeti kultúra, a „nagy” Buddha  (azaz Dharmacsakra) napoknak hívja. Egy évben mindig 4 ilyen mágikus nap van. Azért is hívják így ezeket a napokat, mert a gondolataid, szavaid tízmilliószoros teremtőerővel bírnak.

Az első tízmilliószoros nap: Chötrül Düchen – A vajmécsesek ünnepe

Az első holdhónap 15. napjára esik a vajmécsesek ünnepe. A tibetiek jakvajból készült gyertyákat készítenek és madár, virág vagy fa alakú lámpásokat gyújtanak, így emlékezve meg Buddha csodás tetteiről, aki 15 napon át csodákat mutatott be, amik arra ösztönözték az embereket, hogy kövessék a Dharma tanait.

A második tízmilliószoros nap: Saga Dawa Düchen – A születés, a halál és a megvilágosodás napja

A negyedik holdhónap 15. napjára esik. A hagyományok szerint ekkor ünneplik Buddha megvilágosodását és „halálát”, vagyis a Nirvánába belépését, amikor 35 évesen a Bodhi fája alatt megvilágosodott.

A harmadik tízmilliószoros nap: Chokör Düchen – Az imakerék ünnepe

A hatodik holdhónap 4. napjára esik. Ilyenkor a tibetiek Buddha első beszédére, a Négy Nemes Igazság tanítására emlékeznek és arra, hogy ekkor forgatta meg először Buddha a Dharma kerekét (ami nem más, mint a sors kereke, a Dharmacsakra, és a küllők különböző törvényeket szimbolizálnak). Buddha hét héttel a megvilágosodása után kezdett tanítani, a legenda szerint az Indra és Brahma istenek kérésére.

A negyedik tízmilliószoros nap: Lhabab Düchen – A mennybemenetel napja

A negyedik és egyben utolsó tízmilliószoros nap a kilencedik holdhónap 22. napja. Aznap a 41 éves Buddha mennybemenetelét ünneplik, aki megtért az égiek közé, hogy három hónapig tanítsa az isteneket, illetve köszönetet mondhasson anyjának, amiért segített kiszabadulni az élet körforgásából. De hívei kérésére nem maradt az istenek között, hanem visszatért Indra és Brahma isten létráján a Földre.

Mi az a 10 dolog, amit spirituális ember lévén érdemes megtenned egy tízmilliószoros napon?

1. Kezdhetsz azzal, hogy rituális tisztító fürdőt veszel, hogy megszabadulj aznapi és akár minden rád rakódott negatív energiától.

2. Gyújts gyertyákat és a fényük mellett gondold át a vágyaidat, a céljaidat. Vizualizáld az álmaidat. Lásd őket élesen magad előtt, mintha már meg is történtek volna.

3. Gondold át, mitől szeretnél megszabadulni, mik azok a dolgok, amiket el kívánsz engedni. Ezek lehetnek rossz szokások, negatív tulajdonságok, félelmek, bármi olyan, amiről azt érzed, akadályoz vagy leterhel.

4. Ne csak átgondold ezeket a dolgokat, hanem lehetőség szerint mondd is ki! Adj hangot a vágyaidnak, de próbálj úgy fogalmazni, mintha már birtokában lennél annak a valaminek vagy legalábbis tudod: rövidesen eléred. Mondd, hogy „Boldog vagyok”, „Bőségben élek!”

5. Ha megszabadulnál valamitől azt is a következőféleképpen jelentsd ki: „Már nem félek a pókoktól!” vagy „Már nem vágyom a cigarettára!”

6. Írd le a vágyaidat a naplódba vagy egy papírra és tedd ki otthonodban, hogy motivált legyél. A félelmeidről készíthetsz külön listát, amelyektől megszabadulnál, és akár el is égetheted.

7. Imádkozz Buddhához, vagy Istenhez, de akár bármely más istenséghez, aki a szívedhez közel áll. Kérd a segítségét, hogy megvalósítsd álmaidat, céljaidat, hogy segítsen megszabadulni attól, amitől csak szeretnél!

8. Meditálj! Akkor össze is kötheted az előbbieket úgy, hogy meditációban fejtesz ki erőteljesebb, célzott koncentrációt a vágyaid megvalósulását illetően és meditáció alatt kéred Isten vagy akár Buddha segítségét. Bárhogy is csinálod, ma mindenképpen hatásos lesz!

9. A tízmilliószoros napok a megbocsátás napjai is. Hiszen az elengedést képviselik. Nemcsak a félelmeidet, hanem negatív gondolataidat is elengedheted, a korábbi hibáid, vétkeid terheit. Bocsáss meg magadnak és bocsáss meg másoknak is, mivel amíg nem teszed, továbbcipeled a terheket!

10. Próbáld ki, hogy ma úgy teszel, mintha már meg is valósultak volna a vágyaid. Lepd meg magadat vagy másokat apró figyelmességekkel. Éld át, milyen lesz gazdagnak, egészségesnek, sikeresnek lenni vagy mint aki boldog párkapcsolatban él.

Ne csak magadra gondolj ezeken a napon, hanem szeretteidre és a világon élő emberekre is! Kívánj nekik sok jót, boldogságot, bőséget, szeretetet, békét, amit csak szeretnél! Azzal, hogy te is adsz másoknak, ők is adni fognak neked. Belekerülsz az Univerzum adok-kapok áramlatába, így az Univerzum is adni fog neked! Igyekezz a tízmilliószoros napokon mindenkire szeretettel gondolni, légy megértő és türelmes velük. E napokra különösen igaz az, hogy amilyen vagy másokkal, olyanok lesznek veled is!

Képek: planetaseminarov.ru, scmp.com, edition.cnn.com, timeanddate.com, youtube.com, remnantsofmagic.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

10 dolog, amit tizmilliószoros napon egy spirituális ember nem tesz meg

További cikkeink