Bár egyesek sokkal gyorsabban tanulnak és emiatt spirituálisan fejlettebbek, mint mások, az igazság az, hogy mindannyian ugyanabba az irányba tartunk. Mindegy, hogy sétálunk, botorkálunk, kocogunk vagy maratonozunk az életben, mindannyian a megvilágosodás felé haladunk.

Fejlett spirituális személy vagy, ha:

1. Minden lényben felismered magad

Tudod, hogy EGY vagy mindennel és mindenkivel. És mivel a szíved tele van szeretettel és együttérzéssel, nem érzed szükségét annak, hogy bárkit is elítélj, hibáztass vagy kritizálj. Felismered magadat a körülötted lévő világban. Látod magadat azokban, akik jók, de a rosszakban is; azokban, akik kedvesek, ám a kegyetlenekben is, és ez alázatossá tesz.

2. Az őszinteség és alázat nálad alap

Minél jobban ráébredsz arra, hogy valójában ki vagy, és miért vagy itt ezen a világon, annál alázatosabb leszel, és annál nagyobb szükséged van az őszinteségre.

3. Szeretsz anélkül, hogy azt várnád, hogy viszontszeressenek

Te magad vagy a szeretet. Sokkal jobban élvezed azt, ha te szerethetsz és adhatsz másoknak, mintsem fordítva.

4. Nem akarsz mindenáron irányítani

Tudod, hogy az élet (vagy ha úgy tetszik Isten) veled kapcsolatos tervei sokkal nagyszerűbbek és összetettebbek, mint a saját magaddal kapcsolatos terveid. Emiatt feladtad azt az igényt, hogy irányítsd az egész életed alakulását, helyette megtanultad, hogy inkább bízz a sorsodban (vagy Istenben).

5. Bízol az élet bölcsességében

Hagyod, hogy az élet vezessen, utat mutasson és arra az ösvényre vigyen, amelyen járnod kell, és nem azon az úton jársz, amelyet magadnak kitaláltál.

6. Nem érdekel, hogy az legyél, akiről azt gondolják, hogy lenned kell

Egyedül ez számít: felismerni valódi természetedet azáltal, hogy azzá válsz, akivé az égiek teremtettek, és nem azzá, akivé mások szerint válnod kellene.

7. Természetesen bölcs vagy

A dolgokat, amiket tudsz, a lelkednek és tapasztalataidnak köszönheted. Ez nem abból fakad, amit mások írtak vagy beszéltek, hanem csakis tőled.

8. Könnyen megbocsátasz

Annak ellenére, hogy még mindig találkozol olyan emberekkel, akik rosszul bánnak veled, ártanak, elárulnak és csalódást okoznak, mindent megbocsátasz nekik, méghozzá könnyen. Miért? Mert megérted, hogy az emberek csak azt fejezik ki, amit tudnak, amire képesek.

9. Adsz anélkül, hogy bármit is várnál cserébe

Azért adsz, mert folyamatosan árad belőled az adni vágyás, és nem azért, mert bármit is vársz cserébe. Azok boldogsága a jutalmad, akiken segítesz.

10. Békés a szíved a viszontagságok közepette is

Nem számít, hány kihívást küld a sors, és nem számít, mennyi fájdalmat kell elviselned életed során, szíved mindig békés. Megtanultad, hogyan legyél elégedett minden körülmények között. Ráadásul már képes vagy huzamosabb ideig a lelki béke állapotában tartózkodni. Bármi is történjék, nem veszíted el a belső békédet vagy ha valami miatt mégis kibillennél belőle, képes vagy mielőbb visszatérni hozzá.

11. Hálásan fogadsz mindent, ami az utadba kerül

Tudod, hogy az élet szeret téged, és folyamatosan arra az ösvényre vezet, amelyen járnod kell. És bár ez az út nem mindig zökkenőmentes, könnyű és mentes a küzdelemtől, fájdalomtól és sötétségtől, hálával fogadsz mindent, ami az utadba kerül, tudva, hogy semmi sem történik ok nélkül és minden ÉRTED történik!

12. Megtisztítottad a lelkedet a kötődésektől

Mivel most már tudod, hogy a ragaszkodás csak átmeneti kapcsolatokat, de főleg szenvedést szülhet, nem ragaszkodsz semmihez és senkihez. Szereted az embereket, szereted a körülötted lévő világot és mindazt, ami benne van, de nem hozol létre kötődéseket.

13. Már nem magadon kívül keresed a beteljesülést

Elérkeztél egy olyan ponthoz az életedben, amikor már nem alapozod a célodat, az életed értelmét vagy a beteljesülésedet semmire, ami rajtad kívül áll. A külvilág már nem tud „megtölteni” téged, mert tudod, hogy minden, amire szükséged van: az benned rejlik.

14. Olyan szellemi lénynek tekinted magad, akinek emberi tapasztalatai vannak

Tudod, hogy a test csak a lelket szállító jármű ebben a fizikai világban, és hogy bár van fizikai tested, mégsem a test vagy. Te vagy a lélek a testben. De, ami még fontos: nem tekinted magadat felsőbbrendűnek másokhoz képest.

15. Szeretsz a csendben és a magányban gyönyörködni

Jól esik a magány és a csend, mert ezek segítenek kapcsolatba lépni a lelkeddel, ahol az élet minden bölcsessége nyugszik, és ahol a világ minden titka rejtve van.

16. Magas a rezgésszinted

Magas szintű és sok energiával rendelkezel, aminek köszönhetően egészségesek a csakráid és erős az aurád. Az emberek élvezik a társaságodat, akik felélénkülnek környezetedben. Tele vagy lelkesedéssel és pozitív érzelmekkel, amelyek feledtethetik valakivel az összes problémáját, és szavaidban útmutatásra lelnek.

17. Tudod, milyen fontos a jelenben lenni

A boldog és kielégítő élet titka az, hogy mindig a jelenben éljünk, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Elménk kevésbé koncentrál a jelenre, inkább a múlt és a jövő gondolataira.

Amint elkezdesz a jelen pillanatra koncentrálni, gondolataid több mint fele megszűnik. Ennek eredményeként csak arra tudsz fókuszálni, ami pillanatnyilag fontos. Ezzel fokozatosan elveszíted az érdeklődésedet az iránt, hogy más dolgok miatt aggódj.

18. Kapcsolatban állsz az ösztöneiddel

Rendszeresen meditálsz, és jó kapcsolatot ápolsz az ösztöneiddel. Képes vagy meghallani a felsőbb énedtől vagy éppen az univerzumtól származó üzeneteket.

Fotó: unsplash.com
F
orrás: purposefairy.com, talkingconcept.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

Spirituális átalakulás: 9 jel, hogy éppen jelentős fejlődésen mész keresztül

További cikkeink