A Mars az akaraterőt, a tettvágyat, a cselekvést szimbolizálja, és rengeteg erőt, kitartást, harci kedvet ad, és aki él velük, az 2023-ban megvalósíthatja a céljait.

 

A Mars nem csak csillagászatilag határozza meg 2023-at, hanem asztrológiailag is igen nagy út vár ránk. A Marsnak, a görög mitológia “háború istenének” szentelt bolygó vörös homokos felületével évek óta az űrutazások “vágyának tárgya”. De nem kell hónapokig repülnünk a Marsra, anélkül is a ismét a figyelem középpontjába kerül 2023-ban.

A Mars-év hivatalosan az új asztrológiai év kezdetével, a tavaszi napéjegyenlőségkor kezdődik, amikor a Nap 2023.03.20-án a Kos jegyébe lép. De rendkívül fontos, hogy korán ráhangolódjunk az energiára.

A vörös bolygó közvetlenül befolyásolja a tetteinket. Ez összefügg azzal, hogyan érvényesülünk a világban, és ahogy cselekszünk. A Mars energiája erőssé, versengővé, akaratossá, szenvedélyessé tehet minket.

Arra szólít fel, hogy védekezzünk, hozzuk felszínre belső vágyainkat, és álljunk ki mellettük. A Marsot már a középkorban “fényes és égő” csillagnak nevezték, amely szabad szemmel is látható a Földről. A Mars ugyanakkor kiemelkedő energiájával megmutatja, hogy a nehéz időket is át kell és lehet is vészelni, és – ha eljön az ideje – minden körülmények között ki kell állni magunkért.

A Mars tehát egy bizonyos fajta egoizmust, sőt nárcizmust, de egyben önszeretetet is megtestesít.

Mit jelent számunkra a Mars, és hogyan fog uralkodni 2023-ban?

Ehhez először meg kell vizsgálnunk Mars isten mitológiai alakjának jelentését, hogy megértsük a mögötte rejlő energiát is.

Először is, a Mars a Kos és a Skorpió csillagjegyek bolygója. Mindketten temperamentumukról és szenvedélyükről ismertek. A Kos energia, amely március első tavaszi hónapjában elűzi a telet, ezt viharos lendülettel teszi.

Ugyanígy érezzük magunkat a Mars-év kapcsán is: a tiszta Kos energia le fog lecsapni ránk, önként/akaratlanul is új birodalmakba terelve, lehetővé téve új dolgok felfedezését és kipróbálását.

Szóval hogyan tudunk alkalmazkodni a Mars évéhez?

Bárki, aki teljes szívvel fogadja a változásokat és az új dolgokat, aki nem fél tőlük, de szívesen fogadja az új tapasztalatokat, az teljesen elemében lesz 2023-ban. Mindenki másnak nehéz lesz, mert valóban viharosan alakul az év.

Ha 2022 még csak az előszél volt, 2023-ban istenesen felpörögnek az események. Ez nyugtalanító lehet, de a változásnak vannak pozitív hatásai, és arra motiválja embert, hogy irányítsa az életét, méghozzá a neki tetsző irányba.

Az elengedés éve

Lehetséges, hogy az év felszínre hozza a haragot és az elhagyatottság érzését. 2023-ban mégis el kell engednünk a mély agressziót és a traumákat. Fontos, hogy minden olyan múltbeli tapasztalatot elengedjünk, amikor nem tudtunk vagy nem akartunk kiállni magunkért. Itt az ideje, hogy tudatosan felszabadítsuk az elfojtott energiát, és bátran, aktívan dolgozzunk a belső gyógyulásért, valamint a békéért a földön.

A Mars, mint motivátor

Ez a bolygó arra késztet bennünket, hogy reggel felkeljünk, éreztessük jelenlétünket, magunkhoz ragadjuk a számunkra fontos dolgokat, érvényesüljünk a világban és a másokkal való kapcsolattartásban.

Fontos tudni, hogy a Mars energiája lehet építő vagy romboló. Az ókorban Mars a háború istene volt, és brutálisan erőszakos lehetett. Ez az energia még mindig árad a bolygóból, de jogosan kéri tőlünk 2023-ban, hogy ezt az erőt magunk és az emberiség javára fordítsuk.

forrás: lofficiel.at

fotó: pixabay.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink