Szeretjük azt hinni, hogy az angyalok „azért vannak”, hogy minket maradéktalanul boldoggá tegyenek, és hogy egyenesen kötelességük teljesíteni a kívánságainkat, mintha csak valami több kívánságos dzsinszolgálat lennének. Csakhogy korán sem az a dolguk, hogy a mi kényünkre és kedvünkre tegyenek. Egyáltalán örülhetünk, ha meghallgatják kéréseinket és segítenek, amiben csak tudnak. De az nem állapot, hogy elvárjuk az alábbi 4 dolgot…

Eleve az elvárások teljesítését

Már az nem stimmel, hogy bármit is elvárunk tőlük. Kik vagyunk mi, hogy bármit is elvárjunk az angyaloktól? Legyünk szépen hálásak azért, hogyha meghallgatnak minket és segítenek a legjobb tudásuk szerint, vagy… amennyire megtehetik. Kétségtelenül nagyon szívesen meghallgatják az összes létező nyafinkat, de ne úgy gondoljunk rájuk, mint a 0-24 órás kívánságműsorra. Sorold el nekik nyugodtan mire vágysz – ezzel is erősíted magadat, meg a teremtő erődet, hogy a Vonzás Törvényéről ne is beszéljünk – de sose várd el, hogy meg is tegyék, amit kérsz. Mert nem az a dolguk, hogy kiszolgáljanak.  Vagyis ne is kérdezd őket arról, hogy a másiknak miért jár a sok pénz, neked miért nem, meg hogy soha nem adnak semmit, mert ezzel becsmérled őket. Hiszen igazán tudhatnád, hogy az angyalok szemében mindenki egyforma. Nem „pofára” osztályoznak és adják a „jutalmakat”. A legjobb, amit tehetsz, hogy nem támasztasz elvárásokat az irányukba. Legalábbis ne a konkrét csodát várd tőlük, hanem azt, hogy segítenek abban, hogy elérd.

Gazdaggá tesznek

Ha azért imádkozol vadul, hogy adjanak sok pénzt, hogy megnyerd a lottót, tegyenek gazdaggá, szíved joga. De tudd, hogy ezekben úgy sem segítenek. Nagy kivételt képez az, akinek ez a sorsa és ez van neki megírva, de mint sejted, ez nem minden második emberrel történik meg és valószínűleg nekik még csak imádkozniuk sem kell érte. Igen, van akinek elintézik, hogy milliomos legyen, mert tudják, hogy valóban jót tesz majd a pénzével, vagy intéznek neki egy kisebb összeget, hogy kimásszon a családjával a csávából. Ám ez ritka eset. És megint nem hasra ütésszerűen döntik el.

Különben is, nem az a feladatuk, hogy anyagilag támogassanak téged, hanem lelkiekben, hogy egyengessék az utadat. Nem szeretik, ha valakit csak a pénz motivál, még akkor se, ha komoly anyagi gondjai vannak.

Amennyiben mindenáron a pénzért akarsz imádkozni, akkor már tedd meg azt, hogy nem magáért a suskáért, hanem azért fohászkodsz, hogy lehetőséget vagy módot adjanak arra, hogy megszerezd.

Tálcán kínálják a nagy szerelmet

Ez a másik gyakori hiba, hogy az angyalokat társkeresőnek nézik. Tudod, mit kérhetsz tőlük? Azt, hogy vezessenek el a lelki társadhoz, mutassanak utat, küldjenek jeleket, amivel meglelheted. Adjanak neked türelmet, hogy kivárd, szemet, hogy észrevedd. De ne parancsolj rájuk, hogy még idén hozzanak össze vele, meg hogy „olyan legyen, mint én”, vagy legyen egzisztenciája. Ha már most egy darab húsnak nézed a kedvesedet, akit úgy akarsz kiválasztani a pultból, mit árul el rólad és a leendő kapcsolatodról? Tiszteld őt – akkor is, ha egyelőre nem ismered  – és az angyalok munkáját is, akik biztos szívesen látnának téged párban nagy örömök közepette, de úgyis tudják, mikor kell betoppannia a nagy Ő-nek az életedbe.

De valóban, minden Titokkal és Vonzás Törvényével foglalkozó szaki azt mondja, hogy pontosan kell tudnod, mit akarsz. Igaz. Ám ezek a konkrétumok arra szolgálnak, hogy megtudd, mire vágysz igazából és hogy céltudatosabb legyél, ami motivál és segíteni fog elérni a célodat. Ne azért tudd tételesen, hogy mit kívánsz, hogy legyen mit benyújtanod az angyaloknak…

Hogy másnak ártsanak

Erről meg aztán tegyél is le. Meg se forduljon a fejedben, hogy majd azért imádkozol az angyalokhoz, hogy torolják meg a téged ért sérelmet vagy bosszúságot. Hogy majd jól kiszúrnak X-el, amiért elhagyott téged, vagy megbüntetik Y-t, mert mocsok volt veled a melóhelyeden.

Hidd el, az angyalokat is elszomorítja a téged ért kár, sérelem, bántalom, de ettől még nem lesznek megtorlók. Ne felejtsd el, hogy minden okkal történik. Lehet, nem fog vigasztalóan hatni, de okkal ért a csalódás, a kellemetlen tapasztalat. És az angyalok nem tehetik meg, hogy gonoszkodjanak másokkal. Ebben az esetben rossz „szolgálatot” hívtál.

Inkább abban a kérd a segítségüket, hogy megértsd mi miért történt, hogy legközelebb észre vedd a közelgő bajt, tanulj a hibádból, hogy mielőbb túl tedd magadat a fájdalmon.

De ne kívángass másnak rosszat, mert csak te leszel az, aki megszívja.

„Nem segítenek? Jól van, akkor…”

Reméljük, így a cikk végére nem arra a következtetésre jutottál – vagy netán már korábban és azóta is pikkelsz rájuk – hogy „jól van, akkor ha nem segítenek, nem is imádkozom többé hozzájuk, mert minek” vagy hogy te sem segítesz többé senkin, mert rajtad sem segítenek és hogy feladod a vágyadat, mert úgysem segítenek hozzá. Ha erre jutottál, akkor bizony rossz úton jársz. Elhiheted, ezzel nem fogod őket cselekvésre sarkallni.

Három dolgot próbálj meg a szemed előtt tartani:

Az elvárások megbéklyóznak. Minél kevesebb dolgot vársz el, annál boldogabb leszel, mert nem lesz, ami csalódást okozzon.

Minden okkal történik. Vagyis okkal szenvedsz, okkal ér fájdalom, okkal késik a nagy Ő és okkal nem szakad nyakadba egy valag pénz.

Az angyalok mindig segítenek a maguk módján, csak mivel látványos eredményeket akarunk látni, nem vesszük észre, hogy máshogy támogatnak bennünket.

Kép: yourtango.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink