Minden egyes planétához tartozik egy vagy akár több ásvány is. A Marsnak is megvannak a maga kristályai, amikből érdemes lehet egyet-kettőt beszerezned, amennyiben felerősítenéd a bolygó áldásos hatásait az életedben.

A Mars, a vörös bolygó, a tüzes szenvedély és energia planétája, úgyis nevezik: akcióbolygó. Az erő, a lendület és az elszántság mind-mind jellemzik a bolygó energiáját. A Mars kristályai, ahogy maga a bolygó is vörös színűek, árnyalatúak.

A Mars évében nagy szolgálatot tehet az alábbi 5 ásvány:

Karneol

A karneol a fokozott szexualitás, vitalitás és egyetemes bátorság köve. Abban is a segítségedre lesz, hogy leküzd a negatív érzéseket, és kitartást nyújt. Megerősíti a szakrális csakrát, helyreállítja a vitalitást és a motivációt, valamint serkenti a kreativitást. Fokozza az életerőt, és oldja a szexuális szorongást. Ezt a vörös kristályt a szerencse és a lehetőség kövének tekintik. A karneolról azt mondják: serkenti a reproduktív szerveket, és termékenyebbé teszi az embert.

Gránát

A gránát tüzes szenvedélyt és szeretetet hoz a kapcsolataidba. Ezenfelül kiegyensúlyozza a nemi vágyat és enyhíti az érzelmi diszharmóniát. Megszünteti a gátlásokat, a tabukat és a haragot. Megnyitja a szívet és önbizalmat ad. A gránát aktiválja és erősíti a túlélési ösztönt, valamint bátorságot és reményt hoz. Újraéleszti a szerelmet, a szenvedélyt, és fokozza a szexualitást, az odaadást, a megértést, a bizalmat, és az őszinteséget egy kapcsolatban. Végezetül: arra törekszik, hogy segítsen a viselőjének valóra váltani az álmait és elképzeléseit. Segít felszabadítani a rossz karmát, és a negatív hiedelmeket.

Vérkő

Ez az ásvány aktiválja a gyökércsakrát. Bátorságot ébreszt a viselőjében, és megtanítja arra, hogyan kerülje el a veszélyes helyzeteket. Ezenkívül önzetlenségre és idealizmusra ösztönöz. Segít a jelen pillanatban való cselekvésben. Megnyugtatja és serkenti az elmét, valamint a kreativitást, illetve eloszlatja a zavarodottságot és javítja a döntéshozatalt. Támogat a szokatlan körülményekhez való alkalmazkodásban. Csökkenti az ingerlékenységet, az agresszivitást és a türelmetlenséget.

Vörös jáspis

Ez egy olyan kő, amely képes mély, terápiás munkát végezni olyan egyéneken, akik valamilyen szexuális traumát vagy visszaélést szenvedtek el. De a szexualitás egyéb területein is használható, például fokozza és  meghosszabbítja a szexuális élvezetet. Aktiválja a kundalini energiát a viselőjében, ami összeköti a csakrákat.  A vörös jáspis a „legfőbb tápláló” néven ismert, és abban segít, hogy megszabadulj minden negatív, nehéz helyzettől.

Vörös korall

Ez az ékkő megsemmisítheti a Mars káros hatásait. Sőt, a vörös korall minden problémát eltávolít viselője életéből. Az energiái elriasztanak mindenféle negatív gondolatot, és távol tartja a gonosz erőket. Érzelmi vigaszt nyújt a szorongás és a nyugtalanság idején, és fokozza a női energiákat, a belső erőt és segít független maradni. Továbbá maximalizálja a vitalitást, a jólétet. Jótékony hatással van a gyökér valamint a szakrális csakrára is, és összeköti őket. A korall támogatni fog a változás és átalakulás időszakában is.

Fotó: pixabay.com
Forrás: healingcrystalsco.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!