Minden bolygóhoz tartozik egy vagy akár több ásvány is. A Jupiternek is megvannak a maga ékkövei, amelyekből érdemes lehet legalább egyet beszerezni, ha szeretnéd felerősíteni az évben a bolygó áldásos hatásait az életedben.

A Jupiter legfőbb ékköve a sárga zafír

A Jupiter bolygó elsőszámú köve a sárga zafír, ami kétségtelenül egy gyönyörű, de szó szerint drágakő. Legalábbis a csiszolás és a foglalat igencsak megdobhatja az árát. Marokkő formában viszont sokkal barátibb áron is hozzá lehet jutni.

A sárga zafír a hírnév, a siker, a becsület, a szerencse, a gazdagság köve, épp ugyanazokat képviseli, illetve erősíti, mint maga a bolygó.

Ezenkívül ez a meleg és ragyogó kő fokozza a nagylelkűséget, a bölcsességet, a szeretetet és az együttérzést az eragem leírása szerint.

Ezenkívül elősegíti a harmóniát a házasságban, ami boldog és virágzó családi életet eredményez. Ez természetesen elősegíti a sikeres gyermekek és unokák felnevelését is.

A sárga zafír intelligenciát, szellemességet és bölcsességet is kölcsönöz. Emellett a tudás szeretetét és az etika tiszteletét is erősíti. Ennek eredményeként gyakran az intelligencia és a jó egészség fokozója, illetve a lelki béke megteremtője.

Az alábbi kövek is a Jupiter bolygóhoz tartoznak

Sárga topáz

Ez a kő segít kapcsolatba kerülni a felsőbb éneddel. Növeli az önbizalmat és a magabiztosságot. Ennek a kőnek az energiája segítőkész embereket vonz az életedbe. Amellett, hogy pozitív energiákat hoz, inspirációt és motivációt is ad. Színéből is adódóan elősegíti a lélek megbékélését, az életöröm és vitalitás fokozását.

Citrin

A citrin a sárga zafír helyettesítője is. A citrint a boldogság és szerencse kövének egyaránt nevezik. Színe miatt is sugározza magából a pozitivitást és az optimizmust. Elősegíti a jólétet, a bőséget és a sikert az életünkben. Egy csodálatos tisztító eszköz, ami a Nap intenzitását közvetíti. Megtisztítja az aurát, az összes csakrát és leföldeli a negatív energiát. Amellett, hogy támogatja a pozitív karma megteremtését, megszabadít a negatív érzelmektől és a szomorúságtól.

Berill

A legtöbb sárga kőhöz hasonlóan a berill is lelki erőt, önbizalmat és motivációt ad. Ezzel együtt feléleszti az önszeretetet, ami kulcsa az örömteli életnek és a boldog párkapcsolatnak is. A berill segít növelni a bátorságot, megnyugtatja az elmét, valamint oldja a stresszt. Abban is támogat, hogy elengedd a nem kívánt vagy felesleges érzelmi terheket. Pozitív energiát sugároz, miközben közömbösíti a negatív energiákat. Ha pedig szerencséről és egészségről beszélünk, a berill nagyon kedvező és pozitív hatást fejt ki.

Heliodor

A heliodor a berill egyik változata. Arany/sárga variációi emelik az ember rezgésszintjét, ezzel segítve elő a szellemi fejlődést. Fokozza az empátiát, megértést hoz és megszünteti a kétségeket, a bizonytalanságot a viselőjében. Kiváló kő azok számára, akik életük során túléltek valamilyen bántalmazást. Viselőjét optimistábbá, pozitívabbá és gyengédebbé teszi. Támogatja a célok elérését, mert motivál és erőt ad.

Fotó: pixabay.com
Forrás: gemexi.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

9 kristály, amely mágnesként vonzza életedbe a pénzt és a bőséget

További cikkeink