2022 a Jupiter éve. Érdemes felkészülni arra, ami várhat rád, mert sokkal könnyebb, eredményesebb lehet az éved, ha tudod, miben kell fejlődnöd. Ezzel a 6 leckével valószínűleg neked is szembesülnöd kell. És bár az asztrológiában a Jupiter a csodák, a szerencse bolygója ami pozitív fordulatokat hoz, feladatokból sem lesz hiány!

A Jupiter a Nyilas és a Halak jegye felett uralkodik, 2021. december 28-án visszatért a Halakba. A Jupiter évében a következő 6 leckét kell elsajátítanunk:

1. Aki kész tanulni, elnyeri a bölcsességet

Az astronet oldalán kiderül, hogy a Jupiter a bőségét és bölcsességét adja. A lélek győzedelmeskedik a földi tapasztalatok felett, ezáltal elnyerheti a bölcsességet. Tehát, aki kész tanulni, vállalni a kihívásokat és kitartóan, bátorsággal telve végigcsinálja az életleckéit, az az évben szinte biztosan hozzájut a tiszta bölcsességhez.

2. Ideje átlátni a nagy összefüggéseket

A bölcsesség kapuja folyamatosan nyitva áll előttünk. A kérdés az, hajlandóak vagyunk-e kopogtatni az ajtaján. Ráadásul a Jupiter ereje hozzásegíthet minket a bölcsességhez, ezáltal megláthatjuk a nagy összefüggéseket az életünkben. Ha elég bátrak vagyunk megismerni az életcélunkat, a hibáinkat, szembenézni az igazsággal, akkor végre igazán átláthatjuk az életünket mozgató szálakat és betekintést nyerhetünk a sorsunkba. Megismerhetjük életünk ok-okozatait, amelyek rejtve voltak előttünk.

3. Szabadulj meg a korlátozó hiedelmektől

Minden összefügg mindennel. Ha kész vagy tanulni, tisztán látni az életedet, a sorsodat, és mindeközben tapasztalsz: sokkal bölcsebb leszel. Ám a bölcsességed ajtajához az egyik kulcs az, ha kész vagy megszabadulni a korlátozó hiedelmektől. Minden olyantól, ami visszatart a fejlődésben, ami meggátol az előrehaladásban. Ez sosem könnyű feladat, de mindig megéri dolgozni rajta.

4. Tégy lépéseket álmaid megvalósításáért

Természetesen minden évben teszünk azért, hogy megvalósítsuk vágyainkat. De ha van időszak, amikor különösen érdemes belehúzni, mert erőteljes hátszelet kapunk céljaink megvalósításához, akkor az a mostani Jupiter éve. A Jupiter segít, hogy elérd a vágyaidat, ehhez viszont cselekedni kell. Azért ügyelj arra, hogy ne ess át a ló túloldalára és úgy törekedj a céljaid eléréséért, hogy közben nem okozol fizikai vagy lelki kárt másoknak, sem pedig magadnak. Ugyanakkor új eszközökre is szükség van életünk egyes területeinek fellendítéséhez és kiépítéséhez, ezért légy nyitott a változásokra és arra, hogy új módszereket is kipróbálj.

5. Egy kicsit Halakká kell válnunk

A Jupiter 2022-ben belép a Halakba. Ennek hatására az emberek nyitottá válnak a Halak személyiségjegyeire, köztük a kedvességre, az emberszeretetre, az önzetlenségre, továbbá arra, hogy türelmesek, nyugodtak, barátságosak legyenek. Az egyik legfőbb jellemzője a Halaknak az a megbocsátás, ami egy univerzális kulcs az életben. A megbocsátás meggyógyítja a lelki sebeket, helyrehozza a kapcsolatokat és segíti a lelket a fejlődésben, a felemelkedésben. A Halak tulajdonságai olyan tulajdonságok, amelyek megjelenítése és befogadása segít személyiségünk fejlődésében és élettapasztalatunk bővítésében.

A Halakban uralkodó Jupiterrel akkor vonzzuk be a legtöbb szerencsét, ha jótékonyak, gyengédek, odaadóak, könyörületesek, adakozók vagyunk, és ha jobban odafigyelünk az elesettekre. Ráadásul ez a csillagállás az, ami felszínre hozhatja spirituális, illetve rejtett képességeinket.

6. Eljött a kollektív fejlődés ideje

A Jupiter a Halakban egy rendkívül spirituális energiát nyit meg. A használati útmutató így szól hozzá: a változásért tenni kell, méghozzá mindannyiunknak. Ha világi szinten szeretnének pozitív változásokat előidézni, akkor empatikusabbnak, önzetlenebbnek kell lennünk egymással és össze kell fogni a siker érdekében. Együtt kell fejlődnünk és dolgoznunk. „A Jupiter a Halakban egy hippi személyiségét testesíti meg, aki a „világbéke” szlogennel kiált” – írja Sade the Astrology Vixen – egy londoni asztrológus – a refinery29 oldalán. „A Halak csillagjegy arra emlékeztet bennünket, hogy mindannyian együtt élünk egymással, ezért kényes együttérzéssel kell bánnunk önmagunkkal és egymással. Ez a tranzit arra ösztönözhet bennünket, hogy proaktívabbak legyünk közösségünkben, és új kapcsolatokat hozzunk létre közös értékek alapján.” A Halak jegyében lévő Jupiter arra sarkall bennünket, hogy többet adjunk önmagunkból.

Fotó: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hasonló cikkeink

7 hiba, amibe nem esik bele egy spirituális ember új év elején

További cikkeink