Úgyis mondhatnám 6 tipp, hogyan kezeld a szkeptikusokat. Merthogy néha nem egyszerűek és rettentő fejfájást tudnak okozni az embernek, mikor nem hajlandóak lemenni az ember nyakáról és megakarnak győzni arról, hogy te nem létezel, vagy legalábbis az, amiben hiszel, egy nagy hazugság. Igen, olykor őrjítőek tudnak lenni, de van pár módszer, amelynek segítségével sikeresen leszerelheted őket és megóvhatod idegeidet.

Hála az égnek a szkeptikussággal nem jár együtt a parasztság. Nagyon sok értelmiségi, normális ember van, aki tiszteletben tartja a másik nézeteit. Ismerek is spirituális-szkeptikus barátokat, akiknek a hitük nem egyezek, de egy csomó másban egyetértenek, jól kijönnek egymással és lehetnek barátok. De sajnos vannak közöttük primitív, fontoskodó, Megmondó Kapitányok, akiket tudni kell kezelni.

Mi az, ami nem megoldás?

  • Felkapni a vizet és stroke-ot kapni amiatt, hogy sérteget, kinevet vagy szarkasztikus megjegyzéseket tesz.
  • Elrohanni sírni vagy kiboxolni az épület oldalát vagy másokon tölteni ki a mérgedet.
  • Leállni velük veszekedni. Bár ha nagyon szenvedélyes vagy és mindenáron megakarod védeni a hitedet, vagy önmagadat, szíved joga. De soha ne feledd: nem tartozol senkinek se magyarázattal.

Tehát, éppen aktívan győzköd a szkeptikus, vagy gúnyol, tiszteletlenkedik, amikor Te:

1. Csak mosolyogsz rá!

Ez abszolút kiakasztja vagy meglepi őket. Lövésük sincs, min mosolyogsz. Tudom, nehéz lehet, de próbálj meg szeretettel tekinteni arra az emberre, aki késélezőnek nézi az idegeidet. Jusson eszedbe, hogy tudatlan, „csak” felvilágosulatlan vagy a világát féltő kétségbeesett ember. Mosolyogj rá kedvesen és szeretetteljesen. Hadd mondja, hiszen nem árthat vele neked. Csak magát győzködi, mert fél. A mosolyod legyen a pajzsod!

mbYgmyo

2. Köszönd meg neki, hogy felvilágosított!

Némelyikük szeret kapaszkodókat keresni és történelmi példákat, tudományos elemzéseket, tényeket próbál közölni veled és minden létező módon megcáfolni téged. Köszönd meg neki. Talán nehezedre fog esni, de érdemes megköszönni, hogy volt szíves időt és energiát szánni arra, hogy kifejtse az álláspontját, a véleményét, hogy ennyi érdekességet mesélt neked. Megköszönnöd és annyi, hagyd rá.

3. Kis tiszteletet!

Ha nagyon bunkó, leereszkedő, vagy komolyan sérteget, akkor tudd, nem kötelező hallgatnod, de ha mégis állni akarod a sarat, anélkül, akkor jelezd neki, hogy egy kis tiszteletet. Te sem sértegetted őt, nem húztad le az ő hitét, nézeteit, nem beszéltél vele úgy, mintha egy utolsó kapcarongy lenne, vagyis nyugodtan mutass neki tükröt és világíts rá, hogy kulturáltan is kifejezheti a véleményét és viselkedjen civilizált, intelligens ember módjára.

LIKX321

4. Ne haragudj, erre nekem nincs időm!

Ha már totál ki vagy tőle, feltart vagy csak szeretnél menni, de valósággal fogva tart és mondja-mondja, nyugodtan mond neki, hogy „Ne haragudj, erre nincs időm!”. Méghozzá azért, mert nem kívánod őt meggyőzni semmiről, tiszteletben tartod a nézeteit, és örülsz annak, hogy neki ennyi ideje van arra, hogy téged győzködjön. (Megint egy kis tükör villantás.) Max tedd hozzá, hogy máskor egy másik témában szívesen beszélgetsz vele, merthogy a jelenlegit is roppantul élvezted, de neked most menned kell…

5. A humor mindig jó élcsorbító

A humor nem csak ebben az esetben, hanem minden más szituban is kiváló élcsorbító hatással bír. Általa minden egy kicsit komolytalanná, könnyebbé és színesebbé válik. Vagyis ha támad, szurkál, piszkál meg miegymást művel veled a szkeptikus, szúrj be néha egy kis humor vagy zárd azzal a beszélgetést. „Oké, köszi a csevejt, most megyek megkeresem a seprűmet és elrepülök a melóba.” Vagy „Majd este beleveszlek az imáimba.” Bármit mondhatsz, ami a helyzetből adódik. Ezzel azt éred el, hogy komolytalanná válik, azt a benyomást kelted, hogy nem veszed komolyan, még te neveted ki és ha szerencséd van, ki is fog hátrálni a beszélgetésből.

6. Ajánld fel neki a barátságodat!

Mondd meg neki bátran, hogy attól még, hogy különbözik a hitetek, véleményetek, még nagyon is lehettek jó barátok és hogy a te ajtód, mindig nyitva áll előtte. Ha még sikerül is megölelned, lehet ott helyben elsírja magát. Persze akkor kínálj barátságot, ha komolyan gondolod. Legfeljebb azt mondja, „Sosem barátkoznék egy magadfajtával!” de, ez számodra dicséret legyen! Tedd a végére jó kívánságaidat: „Az angyalok vigyázzanak rád!” meg „Légy áldott!” és lehet menten ki is hullik a haja a nyugalmadtól és a szeretetedtől vagy az idegbajtól, mert nem tudott kihozni téged a sodrodból.

MJuJu42

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Volt idő, mikor szégyelltem, hogy spirituális vagyok

Leadkép: en.cyplive.com

Gif: gifek.com

További cikkeink